Top Hrvatski turistički vodiči

Top Hrvatski turistički vodiči
TOP HR vodiči + planovi gradova ZAGREB, DUBROVNIK, SPLIT i ZADAR.

NEZABORAVNI IZLETI – izleti koje nećete zaboraviti

 

Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/Nezaboravni-izleti-2015-OMOTI-odabrano-1_Slavonija__Sredi__nja_Hrvatska-238x300.jpgDescription: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/Nezaboravni-izleti-2015-OMOTI-odabrano-2_Gorski_K__Lika__Istra-239x300.jpgDescription: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/Nezaboravni-izleti-2015-OMOTI-odabrano-3_Dalmacija-238x300.jpg

 

Svaki slobodan trenutak u današnje je vrijeme i više nego dragocjen, a provesti ga kvalitetno povlastica je koju si tek rijetki mogu priuštiti.

Kroz nekoliko izleta, koliko ih je obrađeno u knjizi, posjetiteljima je omogućeno upoznavanje većega dijela određenog područja Hrvatske. Knjiga je zamišljena tako da pomogne svim zainteresiranim čitateljima u osmišljavanju izleta u bližu ili dalju okolicu. Posjetitelji će stoga u knjizi pronaći izlete različite kilometraže i vremenskog okvira koji je potreban da bi se trasa izleta mogla svladati. Potom slijedi kraći opis znamenitosti koje posjetitelj nipošto ne bi trebao zaobići. Svaki izlet prati pregledna karta s jasno označenim smjerom kretanja. Manja izletišta ili neka druga zanimljiva odredišta koja nisu sastavni dio osnovne trase izleta opisani su u zasebnom okviru. Vrijedi ih, naravno, posjetiti ako izletnik može produljiti izlet za dan ili dva. Posjetitelji koji raspolažu s više slobodnih dana od predviđenoga broja za pojedini izlet moći će lako povezati dvije trase ili više trasa susjednih izleta. Izlet, naime, ne mora završiti ondje gdje je to naznačeno u ovoj knjizi. Uostalom, nerijetko su najuspjeliji oni izleti koje posjetitelji sami isplaniraju prema svojim željama i interesima. Ova je knjiga samo mala pomoć u osmišljavanju izleta i predlaže sadržaje koji zaslužuju da ih se posjeti i istraži.

Stoga vas pozivamo da se otisnete u neke nepoznatije krajeve i upoznate šarm biciklističkih staza, tradiciju vinskih podruma, kolorit kulturnih priredaba, umijeće pripreme vrhunskih gastronomskih specijaliteta, slikovitost seoskih gospodarstava, čaroliju adrenalinskih sportova, istinsku ljepotu planinarenja i još mnogo toga.

Maloprodajna cijena: 49,90 kn

 

 

 

 

PLANINARSKI VODIČI – GORSKI KOTAR, PLANINE JADRANA, PANONSKE PLANINE I VELEBIT

 

Ove kratke knjižice čitatelje će upoznati s desetak najatraktivnijih planinarskih izleta po određenim destinacijama. Svaki izlet popraćen je zanimljivim tekstovima, ažuriranim zemljovidima, privlačnim fotografijama te korisnim informacijama o planinarskim objektima, stanju markiranih putova i planinarskim društvima koja ih održavaju. 

 

Description: Description: Gorski kotar NASLOVNICADescription: Description: Čaplar - Planine Jadrana - planinarski vodič (10 izleta) Description: Description: Čaplar - Panonske planine - planinarski vodič (10 izleta) Description: Description: C:\Documents and Settings\vid_jaksa.RCLAN\My Documents\NASLOVI U PRIPREMI\PLANINARSKI VODIC - SEPARATI\VELEBIT\Čaplar - Velebit - planinarski vodič (10 izleta).jpg

 

Maloprodajna cijena: 19,90 kn

 

 

 

 

TOP 10 VODIČI

 

 

Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/TT_Amsterdam_web-156x300.jpg Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/TT_Berlin_naslovnica-159x300.jpg  Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/TT_Budapes_web-161x300.jpg Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/TT_Firenca_i_Toskana_naslovnica-159x300.jpg Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/9789531406017-155x300.jpg Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/9789531406024-155x300.jpg  Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/9789531405997-154x300.jpg  Description: Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/TT_Provence-151x300.jpg 

 

 

Maloprodajna cijena: 119,00 kn

 

Korisne informacije – o 10 nezaobilaznih muzeja i galerija, najpoznatijih znamenitosti iz svake gradske četvrti, najboljih restorana, barova i klubova, najzabavnijih mjesta za djecu, najpoznatijih pisaca i skladatelja, hotela za svaki džep – popraćene priručnim planovima grada.

 

 

 

PRIRODA HRVATSKE

 

 

Malo zemalja u Europi može se podičiti prirodom kakvu ima naša domovina. Svi znamo za naše bogato podmorje i još očuvanu obalu, no to nije sve. Dinarski krš sa specifičnim geološkim i hidrološkim pojavama prekriva polovinu Hrvatske. Možda ni jedna zemlja nema tako raznolike, a još očuvane, rijeke s endemskim vrstama riba kao Hrvatska. S druge strane, Biokovo, Velebit i ostale planine čuvaju brojne endemske biljke. Planinsko područje još nastanjuju velike zvijeri − medvjed, ris i vuk − koje su protjerane u većem dijelu Europe. Naše šupljikavo podzemlje svjetsko je središte podzemne faune s golemim brojem endema. Tu su i brojni dragulji: slapovi, kanjoni, stjenovite litice, šume, livade … Iako tisućljećima pod utjecajem ljudi, divljina se u Hrvatskoj ipak donekle uspjela održati.

Istražite čarobne planinske vrhove, impresivne riječne kanjone, guste hrastove šume, slikovite močvare i poplavna područja, brojne krške otoke te bogato i šareno podmorje. Otkrijte zadivljujuća prirodna staništa brojnih biljnih i životinjskih vrsta koje je tekstovima i fotografijama popratio Goran Šafarek, poznati hrvatski biolog, istraživač, fotograf i snimatelj. Upoznajte sedru, buru, krške i još mnoge druge fenomene po kojima je priroda Hrvatske prepoznatljiva i izvan svojih granica. Kako bismo je sačuvali za buduće naraštaje, diljem Lijepe Naše više je od 400 zaštićenih prirodnih područja, a njihov popis na kraju knjige zaokružuje ovo jedinstveno i uzbudljivo putovanje.

Goran Šafarek autor je svih tekstova i gotovo svih fotografija u knjizi. Ostali autori fotografija: Tomislav Šolić, Perica Mustafić, Vedran Slijepčević, Nino Šalkić, Ivana Selanec, Velid Jakupović i Ivan Budinski.

Maloprodajna cijena: 297,00 Kn

 

 

ŽIVOTINJE HRVATSKE

 

Description: http://mozaik-knjiga.hr/wp-content/uploads/archive/images/zivotinje_u_hrvatskoj-236x300.jpg

Hrvatska je među rijetkim državama u kojima još žive vuk, medvjed i ris, koji su u većini zapadnoeuropskih država nestali. To svjedoči o njezinu izuzetnu prirodnom bogatstvu. Šupljikavo krško podzemlje ispod gotovo polovice Hrvatske pravo je biološko blago, a toga su svjesni tek rijetki. Hrvatska podzemna fauna s mnogim endemima jedno je od svjetskih središta biološke raznolikosti; od petsto vrsta čak sedamdeset posto su endemi!

Nemoguće je u jednoj knjizi prikazati sve životinje koje žive unutar hrvatskih granica, pa su u knjizi obrađene najčešće, ali i rijetko viđene vrste. Naglasak je na našim endemima i ugroženim vrstama, jer svijest o ugroženosti neke životinje dobar je početak njezine zaštite. Životinje opisane u knjizi svrstane su po biogeografsko-stanišnom principu, tj. po karakterističnim područjima na kojima obitavaju.

Otisnite se stoga na jedinstveno putovanje hrvatskim travnjacima i livadama, nizinskim i planinskim šumama, močvarnim područjima, surovim kamenjarom i čarobnim krškim podzemljem. Uz nadahnjujuće i informativne tekstove Gorana Šafareka, hrvatskog biologa, istraživača, fotografa i snimatelja, te zapanjujuće fotografije upoznajte zanimljive životinje naših bistrih rijeka, brojne vrste s kojima dijelimo životni prostor u gradovima i selima te čudesnu faunu jadranskog podmorja.

Knjiga je podijeljena u 20 poglavlja (uvod + 19 staništa). Na kraju knjige abecedirano je kazalo.

ŽIVOTINJE HRVATSKE – najveća ilustrirana zbirka hrvatske faune s više stotina obrađenih životinjskih vrsta.

Maloprodajna cijena: 297,00 Kn

 

 

BLAGA HRVATSKE

 

Hrvatsku mnogi poznaju kao zemlju bogate prošlosti i čudesnih prirodnih krajolika, a njezinim ljepotama dive se brojni posjetitelji iz raznih dijelova svijeta. Živeći okruženi neprocjenjivim bogatstvima, nerijetko zaboravljamo na sjaj koji već stoljećima oko nas blista. Stoga je ova knjiga pokušaj da se objedine sva ona najznamenitija prirodna i kulturna dobra po kojima je Hrvatska prepoznatljiva diljem svijeta. Njezine stranice provest će vas kroz čarolije svih strogih rezervata, nacionalnih parkova i parkova prirode, a uz vrhunske fotografije i nadahnjujuće tekstove otkrit ćete još pokoji skriveni kutak na umjetničkim i graditeljskim remek-djelima te se upoznati sa stoljetnom tradicijskom baštinom koju valja prenijeti i budućim naraštajima. Jer to su ona istinska blaga Hrvatske; ono što je izgradilo trajni identitet naše domovine.

 

Maloprodajna cijena: 297,00 Kn

upit
ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v

Pošaljite upit

Pretraživanje smještaja

Mjesto
v
Tip jedinice
v
broj soba
broj kreveta

Traži

Kontakt


Smokvina