Splitski polumaraton

Ne idete na Londonski Maraton? Dođite onda na Splitski polumaraton

Splitski Maraton i Polumaraton

Splitski Maraton i Polumaraton, na https://www.splitmarathon.com/

SPLITSKI MARATON I POLUMARATON U NOVOM RUHU

SPLITSKI MARATION I POLUMARATON U NOVOM RUHU

GRAD SVJETSKE BAŠTINE
Otrčati 21 kilometar nije lako, ali je sigurno lakše u okruženju koje će Vas inspirirati. Brojni kulturni spomenici grada starog 1700 godina, mediteranski ambijent i sportsko nasljeđe „Najlipšeg grada na Svitu i okolici“ kako tepaju Splićani svome gradu, dovoljan je razlog za Vaš nastup. 


DUH MARATONA i VOLONTIRANJA
Negdje smo čuli, pročitali, saznali, da „nisi Grad“ ako nemaš svoj (polu)maraton i ako nemaš načina da ga prihvatiš i daš i dio sebe kroz kulturu sudjelovanja i/ili volontiranja. Kad razmislimo malo shvatimo da ima mnogo istine u tome, s naglaskom da kvaliteta i kultura življenja u Gradu se očituje u ovakvoj jednoj manifestaciji.
Potvrda kulture trčanja i volonterizma stječe se godinama, desetljećima koje mukotrpno, ali ustrajno formiraju jednu lijepu i modernu sportsku tradiciju. Grad koji se diči svojim velikim sportašima, a koji su i ovom prilikom sudjelovanjem u promociji dali svoj obol, u najmanju ruku takav događaj sam po sebi i zaslužuje.

PUTOKAZI
Mnogi naši sugrađani imali su i imaju prilike sudjelovati na maratonima diljem Europe i Svijeta. Od Zagreba, Ljubljane, preko Rima, Pariza, Istanbula do čuvenih New Yorka i Bostona i na najbolji način prezentirali naš grad i državu, te iz njih donose bogata iskustva koja žele pretočiti i primjeniti na podneblje koje je nesumnjivo prikladnije i atraktivnije od većine gornjih, a i onih nespomenutih gradova. Primjerice, najstariji i najčuveniji maraton na Svijetu, onaj Bostonski se 90 % staze trči kroz nimalo lijepe pejzaže Bostonskih pregrađa.

VELIKI KORACI NAPRIJED
Od 2015.godine staza Splitskog polumaratona konačno izlazi iz „rezervata“ u kojem se utrka odvijala svih prethodnih godina. Vezujemo Istok i Zapad grada nastojeći i sve one naoko "zapostavljene" dijelove Splita povezati u jednu cjelinu. Kroz trčanje, hodanje, zabavu.
U samoj organizaciji natjecanja također ove godine idemo velikim koracima naprijed. Konačno uvodimo i mjerenje vremena čipovima, izuzetno atraktivni start paket, te bogatu vrećicu s okrepom nakon utrke, a za pasta party nakon utrke spremamo posebno iznenađenje za koje ćete doznati u danima koji slijede. 

TRENINZI i MOŽE LI SE TO?
Ako niste sigurni da možete održati tempo koji vas zanima, za Vas smo pripremili i popularne „zečeve“ uz čiju pratnju ćete postići željeno vrijeme. Ako niste sigurni možete li uopće istrčati polumaraton, za Vas smo pripremili i plan treninga, u trajanju od 6 do 10 tjedana, ovisno o Vašoj trenutnoj spremi i fizičkoj konstituciji. Pri tome smo vodili računa i slobodnom vremenu kojeg imate za treniranje.

Na kraju uvodne riječi jednostavno pitanje s još jednostavnijim odgovorom...
Može li svatko istrčati polumaraton?
Može.

Prijavite se što prije! Očekujemo Vas! Split Vas očekuje!

Organizacijski odbor - https://www.splitmarathon.com/ 

 

Pravila

SUDJELOVANJE

Svi sudionici nastupaju na vlastitu odgovornost.

Plaćanje mora bitii zvršeno bankovnim prijenosom.

Plaćanje gotovinom nije dozvoljeno.

Plaćanje putem Travel Cheque, Euro Cheque, međunarodnim prijenosom i bjanko čekom  izdano u bilo kojoj stranoj banci neće biti prihvaćeno.

DISKVALIFICIRANI NATJECATELJI
Natjecatelji koji su diskvalificirani dvaput od 2007. godine nemaju pravo sudjelovati u utrci.

ON-LINE REGISTRACIJA
Da bi se registrirali na sportaši moraju koristiti predviđeni link za registraciju na web stranici https://www.splitmarathon.com/ .
 
ROK ZA PRIJAVE

POTVRDA REGISTRACIJE
Potvrda registracije biti će poslana e-mailom sportašima koji su izvršili uplatu i poslali sve potrebne podatke. 
 
PRIJENOS STARTNINE
Nema povrata startnine ni u kojem slučaju. U slučaju da sportaš ne može sudjelovati u utrci, sportaš može odabrati sljedeće opciju:
- Prijenos svoje kotizacije na drugog sportaša. Sportaš koji će nastupiti kao zamjena mora platiti dodatnu naknadu u iznosu od 40 HRK kako bi se pokrili troškovi prijenosa.

STARTNI BROJ I PAKET
Sudionici moraju osobno podići startni broj i paket na mjestu za preuzimanje startnih brojeva.
Startni broj i paket neće se dodijeliti cijelim skupinama i / ili sportskim klubovima, već osobno za svakog prijavljenog sudionika.
Po primitku startnog broja:
- Sportaši prihvaćaju sve obveze regulirane pravilima i propisima, te moraju osigurati važeći identifikacijski dokument. 

PRATNJA NA STAZI
Pratnja na stazi, ili popularno nazvani „zec“, bit će na raspolaganju za sljedeća vremena:
1.30 u žutoj boji, 1.40 u zelenoj boji, 1.50 u plavoj boji, 2.00 u naranačastoj boji.

STARTNI BLOKOVI
Prilikom prijava na polumaraton natjecatelji prijavljuju i svoje najbolje vrijeme u posljednje dvije godine. Sukladno tome biti će dodijeljeni u posebne startne blokove.
BLOK A – Natjecatelji(ce) s vremenom ispod 1.15
BLOK B – Natjecatelji(ce) s vremenom ispod 1.30
BLOK C – Natjecatelji(ce) s vremenom ispod 1.45
BLOK D – Natjecatelji(ce) s vremenom  do 2.00 i iznad...

ODGOVORNOST SPORTAŠA
Registrirani sportaš snosi odgovornost za čuvanje startnog broja, kojim stjece pravo na korištenje svih usluga navedenih u važećim pravilima i propisima.
a) Svaki natjecatelj koji sudjeluje u utrci bez startnog biti će odgovoran za svu štetu osobama i objektima, uključujući i osobnu štetu natjecatelja. Štoviše, istom će se izreći sportska sankcija koji će odrediti organizacijski odbor.
b) Svaki natjecatelj koji sudjeluje u utrci sa krivotvorenim startnim brojem biti će odgovoran na način kako je navedeno prije, te će mu se izreći sankcija; štoviše, istom može biti izrečena i neka od kaznenih sankcija.

USLUGA ČUVANJA PRTLJAGE
Usluga čuvanja prtljage je organizirana, a detaljne upute ćete dobiti zajedno sa startnim brojem..
 
VREMENSKI CHIP
Čip splitskog polumaratona ne treba vratiti nakon utrke. Posebne upute o tome kako ga koristiti dobit ćete dan utrke.
Vremenske točke će biti instalirane svakih nekoliko kilometara na ruti polumaratona.

MEDICINSKA POMOĆ
Liječnička pomoć bit će na raspolaganju uzduž cijele rute polumaratona. Također, tu će biti liječnička potpora svakih 5 km, a postaja hitne prve pomoći samo u ciljnoj ravnini. Specijalizirani fizioterapeuti biti će na raspolaganju za sportske masaže samo iza ciljne ravnine.
 
MAKSIMALNO VRIJEME
Maksimalno vrijeme dozvoljeno za završetak utrke polumaratona je 2 sata i 30 minuta.
Tehnički odbor sastavljen od člana organizacijskog osoblja,  glavnog suca, članova policije, lokalnog javnog prijevoza i  tvrtke zadužene za čišćenje ulica mora zatvoriti protok sportaša i procijeniti stvarnu situaciju za zatvaranje rute prema situaciji posljednjeg sudionika na različitim kilometrima.
 
ODUSTANAK OD UTRKE
Ako želite odustati od utrke, provjerite možete li stići do jedne od točaka za osvježenje duž cijele rute. Prijevoz će biti organiziran s tih točaka.
 
NAKON POLUMARATONA
Sportašima koji prijeđu ciljnu liniju bit će dodijeljena službena medalja. Poredak i diplome za sudjelovanje moći će se preuzeti na https://www.splitmarathon.com/ u danima neposredno nakon utrke. Pisani zahtjev u vezi promjene i umetanja na poredak se primaju do 7 dana nakon objave. Nakon tog datuma poredak će se smatrat konačnim.

POJEDINAČNE NAGRADE – uskoro
  
NAGRADE PO KATEGORIJAMA – uskoro
 
AUTORSKA PRAVA
Kao registrirani sudionik u 15. izdanju Splitskog polumaratona svaki sportaš ovlašćuje organizaciju, zajedno s pravnim subjektima s kojima organizacija ima profesionalne i trgovinske odnose, a koje se odnose na snimanje / fotografiranje događaja, za uporabu fiksne ili pokretne slike sudionika i prikazati je tijekom Splitskog polumaraton besplatno. Odobrenje je neograničeno i može se koristiti u svim medijima, kao promotivni i / ili reklamni materijal, publikacija i videozapis, sve u skladu sa zakonom, a uključuje i eventualne dopune u predviđenim rokovima.

ODGOVORNOST I PRIVATNOST
Nakon registracije na Splitskom polumaratonu sportaš ovime izjavljuje da prihvaća sve odredbe propisane u važećim pravilnicima. Sportaš je oslobođen odgovornosti (i građanske i kaznene) za bilo kakvu štetu na stvarima i ljudima koju može prouzročiti, izravno i neizravno. Sportaši moraju poštivati cestovni kodeks, te ovlastiti organizaciju za korištenje vlastitih osobnih podataka.

PRIGOVORI
Pritužbe moraju biti dostavljene do 29. travnja 2015 uz plaćajnje pristojbe od 40,00 HRK  koja će biti vraćena ukoliko se tužba utvrdi opravdanom.
 
RAZNO
Za bilo kakve nepredviđene okolnosti koje nisu regulirane u postojećim propisima, primjenit će  se posebna pravila i važeći zakoni. Suci utrke mogu diskvalificirati natjecatelja zbog toga što nije prošao kroz redovite kontrolne točke postavljene uz trkalište. Organizacijski odbor zadržava pravo da mijenja bilo klauzulu propisanu u važećim pravilima i propisima u bilo kojem trenutku, zbog više sile.

SPLITSKA MILJA
Nekonkurentna utrka, tzv Splitska milja će započeti odmah nakon početka natjecateljskog polumaratona u suradnji sa Županijskom ligom protiv raka.

KONTAKT
MARATON KLUB MARJAN
Službeni ured: Gotovčeva 6, 21000 Split, Croatia
Operativni ured: Šibenska 27, 21000 Split, Croatia
https://www.splitmarathon.com/ 
tel1: +385 98 99 44 598
tel2: +385 99 21 01 562

upit
ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v

Pošaljite upit

Pretraživanje smještaja

Mjesto
v
Tip jedinice
v
broj soba
broj kreveta

Traži

Kontakt


Smokvina