VARŠAVA NOVA GODINA 2018.

(ID: PU-2623)

5 dana autobusom

Program putovanja

1.dan. ZAGREB, KRAKOW

Polazak autobusa u 04:00 sata s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta do Krakowa. Po dolasku u Krakow razgled grada: TVRĐAVA BARBAKAN, CRKVA SV. FLORIJANA NA TRGU MATEJKI, FLORIJANSKA ULICA, GLAVNI TRG (Rynek Główny) – NAJVEĆI TRG SREDNJOVJEKOVNE EUROPE KOJIM DOMINIRAJU DVA TORNJA GOTIČKE KATEDRALE SV. MARIJE SA NAJVEĆIM GOTIČKIM OLTAROM U EUROPI, JEGLONSKO SVEUČILIŠTE SA GLAVNOM ZGRADOM COLLEGIUM MAIUS, BRDO WAWEL SA RENESANSNOM KRALJEVSKOM PALAČOM . Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan. VARŠAVA

Doručak. Nastavak razgleda Krakowa...Vožnja prema Varšavi. Dolazak u Varšavu popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča: STARI GRAD – POD UNESCO-vom ZAŠTITOM KAO DIO GRADA KOJI JE KOMPLETNO RAZRUŠEN TE KASNIJE OBNOVLJEN U SVOM IZVORNOM OBLIKU, razgled KATEDRALE SV. IVANA KRSTITELJA; KRALJEVSKA RUTA – KRALJEVSKI DVORAC, KRALJEVSKI PARK ŁAZIENKI sa prekrasnom palačom na otoku (PALAC NA WYSPIE), te PALAČA WILANÓW sa svojim jedinstvenim engleskim vrtom. Večernji izlazak. Noćenje.

3.dan. VARŠAVA,

Doručak. Nastavak razgledavanja grada: PALAČA KULTURE I ZNANOSTI – najviša zgrada u Warszawi, VARŠAVSKI MUZEJ USTANKA, MUZEJ MARIE CURIE – dobitnice Nobelove nagrade za područje kemije. Odlazak u razgledavanje ČETVRTI PRAGA – četvrt u kojoj je sniman poznati film Pijanist, STARA TVORNICA VODKE KONESER sada pretvorena u kulturni centar.... Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Noćenje.

4.dan. VARŠAVA, NOVA 2018.

Doručak. Obilazak ŽIDOVSKE VARŠAVE – ulica PROZNA, jedina ulica u kojoj su još uvijek izvorne zgrade, ŽIDOVSKO GROBLJE, GESIOWKA KONCENTRACIJSKI KAMP, PAWIAK MUZEJ… Pripreme za novogodišnju noć. Doček NOVE 2018. GODINE u PUBU u centru grada ili na glavnom trgu i ulicama Varšave. SRETNA NOVA 2018... Noćenje.

5.dan. VARŠAVA, ZAGREB

Kasnije ustajanje. Produženi novogodišnji doručak. Odlazak iz Varšave. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Cijena

Cijena po osobi: 1.690 kn

Cijena uključuje

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video, WC),
3 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Varšavi,
1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Krakowu,
razgledavanja prema programu,
osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju,
dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Varšava

Varšava (poljski Warszawa) je grad u središnjoj Poljskoj, čiji je od 1596. godine glavni grad. Također je i važan znanstveni, kulturni i politički centar. U Varšavi se nalaze parlament, predsjednička palača i poljska vlada. Osim što je najveći grad u Poljskoj, Varšava je i središte Mazovjeckog vojvodstva.Povijesno središte Varšave (Starego Miasto) uvršteno je 1980. godine na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedinstven primjer poslijeratne obnove starog središta grada koje sadrži primjerke građevina u svim povijesnim razdobljima od 13. do 20. stoljeća. U izvornom stilu su obnovljeni stari srednjovjekovni grad, stari trg, gradske povijesne kuće, zeleni krug na mjestu gradskih zidina s utvrdom Barbikan, vjerske građevine, Kraljevski dvorac sa Sigmundovim stupom.

Južno od Starog grada nalazi se tzv. "Kraljevska cesta" na kojoj su mnoge neoklasicističke palače, Predsjednička palača i kampus Varšavskog sveučilišta. Palača u Wilanówu (Pałac w Wilanowie), bivša rezidencija kralja Ivana III. Sobjeskog, ima prekrasnu baroknu arhitekturu i parkove[2].

Najstariji park je Saski vrt (Ogród Saski) koji se nalazi na 10 minuta hoda od Starog grada, a najveći gradski park su Kraljevske toplice (Park Łazienkowski) iz 17. stoljeća (3 km južnije od Starog grada) koje su dobile današnji izgled u 18. stoljeću[3].

Groblje Powązki je najveće u Europi, a obližnja Ulica Okopowa je jedno od najvećih židovskih grobalja u Europi. Od ostalih židovskih spomenika sačuvana je Sinagoga Nożyk, Židovsko kazalište, Sirotište Januša Korčaka i slikovita Ulica Próżna.

Simbol grada, Varšavska sirena, koja se nalazi i na gradskom grbu od 14. stoljeća, se može pronaći posvuda po gradu.

U Varšavi se nalazi Narodna Filharmonija, ali mu nedostaje koncertna dvorana, zbog čega se velike glazbene svečanosti uglavnom održavaju u Kongresnoj dvorani.

Pošaljite upit

VARŠAVA NOVA GODINA 2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit