NEW YORK 7 dana polasci 2018

(ID: PU-2693)

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB – BEOGRAD - NEW YORK
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji JU 231 (Air Serbia) u 10:05 sati. Dolazak u Beograd u 11.10 sati. Nastavak putovanja na liniji JU 500 sati prema New Yorku. Dolazak u New York predviđen je u 17.25 sati. Transfer do hotela i smještaj. Nakon kratkog odmora, odlazak u večernju šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jedno od najposjećenijih turističkih odredišta na svijetu. Times Square jedna je od najprometnijih pješačkih zona, glavno trgovačko središte grada i centar zabave s mnoštvom restorana, barova i klubova. Noću ovaj trg ostavlja nezaboravan dojam radi svoje živosti, veličine, poznatih neonskih reklama i svjetala radi čega ga ponekad nazivaju „Raskrižjem“ i „Srcem svijeta“. Noćenje.
2. dan: NEW YORK
Fakultativno odlazak u poludnevni razgled Manhattana autobusom i pješice (uz doplatu). Odlazak do Times Square-a, zatim do Central Parka - svjetski poznatog urbanog parka na Manhattanu, koji ovom gradu daje posebnu čar. Prekrasna zelena oaza pruža mnoštvo sadržaja za zabavu i relaksaciju za posjetitelje svih uzrasta, od sportskih sadržaja, koncerata, sadržaja za ljubitelje umjetnosti i prirode. Šetnja Petom Avenijom, glavnom prometnicom u okrugu Manhattana koja se proteže do rezidencijalne četvrti Washington Squera. Ova avenija smatra se jednom od najskupljih i najelegantnijih ulica na svijetu, u kojoj je od početka 19. stoljeća živjela gradska elita i njujorške aristokratske obitelji. Odlazak do katedrale Sv. Patrick-a, locirane na istočnoj strani Peta Avenije, nasuprot Centra Rockefeller, koja predstavlja simbol katoličke crkve u državi, nastavak šetnje prema zgradi Flatiron – cijenjenog simbola New Yorka, nebodera trokutastog oblika i sofisticirane vanjštine. Posjet jednoj od najvećih i najljepših stanica vlakova na svijetu - Grand Central Station, željeznička stanica i neslužbeno mjesto susreta tisućama građana New Yorka, smatra se jednim od najvećih arhitektonskih postignuća zemlje, izgrađena 1903. godine. Odlazak prema financijskom centru Velike Jabuke – slavnog Wall Streeta, doma njujorške burze i sjedišta najvećih američkih brokerskih kuća i investicijskih banaka. Zatim slijedi posjet rezidencijalnoj četvrti Greenwich Village i dizajnerskoj četvrti Soho poznatoj po dizajnerskim buticima, profinjenim trgovinama, umjetničkim galerijama i restoranima. Razgled završavamo u popularnoj četvrti Chinatown, jednom od zanimljivih središta koje privlači turiste u svoje azijske restorane, tržnice začina i čajeva te suvenirnice. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Navečer predlažemo posjet jednom od teatara na Broadwayu na jednu od popularnih mjuzikala i show programa: Wicked, Phantom of the Opera, Lion King, Chicago, itd. Noćenje.
3. dan: NEW YORK
Mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet brodom (uz doplatu) - Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika - u jutarnjim satima transfer do Battery Park-a, najjužniji dio Manhattana, odakle se pruža pogled na vjerojatno najpoznatiji kip na svijetu, nacionalni spomenik - Statue of Liberty.  Ukrcaj na brod i plovidba do Kipa Slobode koji simbolizira za mnoge „Američki san“ – nadu u bolji život. Nastavak vožnje do otoka Ellis koji je bio dolazna točka milijuna doseljenika koji su počeli pristizati u Ameriku od 1892.-1924. godine. Posjet Muzeju doseljenika (uključena ulaznica), koji vraća u surovu prošlost života doseljenika te je znakovit za američku povijest. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za osobne sadržaje: kupovinu, šetnju i individualni posjet jednom od muzeja: Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum ili Muzej moderne umjetnosti MoMA… Preporučujemo odlazak na Empire State Building, svjetski poznati njujorški neboder, koji se nalazi u centru Midtown Manhattan, na jedan od dva opservatorija na 86. i 102. katu, ili na Top of the Rock - Rockefeller center opservatorij na 70. katu, koji pružaju nezaboravan 360º pogled na New York. Noćenje.
4. dan: NEW YORK - WASHINGTON (fakultativni izlet) – NEW YORK
Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili odlazak na cjelodnevni fakultativan izlet u trajanju od 12 sati u glavni grad SAD-a Washington D.C. ("the District"). Po dolasku slijedi razgled grada – The National Mall, najprometniji dio grada, na kojem se nalaze nacionalni muzeji koji nude razne izložbe od umjetnosti do znanosti - Prirodoslovni muzej, Nacionalna galerija, Nacionalni povijesni muzej, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira itd., kao i Botanički vrt i brojni nacionalni spomenici. Pennsylvania Avenue prometnica koja spaja zgradu United States Capitol – sjedište zakonodavne vlasti SAD-a i Bijelu kuću, zvaničnu rezidenciju i radno mjesto predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Bijela kuća - The White House izgrađena 1790. godine, mjesto gradnje kuće je odabrao tadašnji predsjednik, američki državnik i vojnik George Washington. Od 1800 god. Bijela kuća je rezidencija
svih američkih predsjednika. U blizini se nalazi sjedište FBI-a, posjet Washingtonskoj Nacionalnoj katedrali. Povratak u New York. Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet mnogobrojnim njujorškim atrakcijama – npr. panoramsku vožnju helikopterom, romantičnu vožnju kočijom Central Parkom, ili pak posjet memorijalnom muzeju 9/11 Memorial – u spomen žrtvama napada na World Trade Center 11. rujna 2001. Godine. Noćenje.
5. dan:  NEW YORK
Odlazak javnim prijevozom s voditeljem putovanja u poznati trgovački outlet centar Woodbury gdje ćete imati priliku posjetiti ekskluzivne trgovine vodećih svjetskih imena poput Barney;s, Burberry, Saks Fifth Av, Tiffany;s, Macy;s, Ralph Lauren, Hugo Boss, Armani kao i poznate robne marke Adidas, Puma, Reebok Levi;s te kupovati po znatno sniženim cijenama. Putnicima koji ostaju u New Yorku preporučujemo posjet Američkom prirodoslovnom muzeju u kojem su snimljeni popularni filmovi Noć u muzeju, ili posjet uzbudljivom interaktivnom muzeju Intrepid Sea, Air & Space Museum. Ovaj Muzej mora, zrakoplovstva i svemira posvećen je interpretaciji povijesti, znanosti i nacionalne obrane. Dok istražujete Muzej, moći ćete pregledati izvorne artefakte, povijesne video snimke i istraživati interaktivne izložbe. U muzeju se nalazi nosač zrakoplova Concorde - Intrepid, podmornice Growler i svemirskog orbita Enterprisea. Noćenje u hotelu.

6. dan:  NEW YORK

Odjava iz hotel i organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova na liniji JU501 u 14:40 sati.

7. dan: BEOGRAD - ZAGREB
Dolazak u Beograd u 05:30 sati i nastavak putovanja prema Zagrebu u 07:40 sati na liniji JU 230. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:50 sati.

Cijena

Cijene paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
28.4., 26.5. 5.590 kn
15.9. 5.990 kn
6.10. 6.490 kn
Cijene paket aranžmana po osobi u trokrevetnoj sobi:
28.4., 26.5. 4.990 kn
15.9. 5.290 kn
6.10. 5.690 kn
Cijene paket aranžmana po osobi u četverokrevetnoj sobi:
28.4., 26.5. 4.450 kn
15.9. 4.690 kn
6.10. 4.990 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:
28.4., 26.5. 2.690 kn
15.9., 6.10. 2.890 kn

Cijena uključuje

let zrakoplovom Zagreb – Beograd - New York - Beograd - Zagreb, smještaj u hotelu 2/3* na osnovi 5 noćenja, transfer zračna luka-hotel- zračna luka, uslugu voditelja putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje

zrakoplovne pristojbe, trošak vize (potreban je osoban dolazak u veleposlanstvo SAD), putno osiguranje.

Napomena

FAKULTATIVNI IZLETI:
Cjelodnevni izlet u Washington 1.250 kn
Poludnevni razgled Manhattana 510 kn
Kip Slobode, Otok Elis i Muzej doseljenika 700 kn
MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20
Informativne cijene ulaznica:
Muzej Moderne Umjetnosti MoMA 25 usd
Top of the Rock - Rockefeller center 34 usd
Memorijalni muzej 9/11 Memorial 15 usd
Vožnja helikopterom 170 usd
Empire State Building 36 usd
Guggenheim Museum 25 usd
American Museum of Natural History 23 usd
Viza: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.
Potrebna dokumentacija za izradu vize: putovnica, fotografija (dimenzije 5x5cm), potvrda o ispunjenom obrascu DS-160 (stiže na email nakon ispunjavanja obrazaca), potvrda o uplati naknade i zakazivanju termina, potvrda o zaposlenju (s podacima o radnom stažu, godišnjem odmoru), potvrda o prosječnim plaćama, zadnja tri mjeseca (platne liste), garantno pismo ako nekoga posjećujete u SAD-u, roditelji – rodni list djeteta koji ne putuje s vama, osobe u braku – vjenčani list, vlasnici nekretnine – dokaz o vlasništvu, privrednici – obrtnica, dokaz o godišnjim prihodima i plaćenom porezu, studenti/učenici – indeks/potvrda iz škole, mlađi od 18 godina – rodni list i potvrda ovjerena kod javnog bilježnika kojom oba roditelja odobravaju putovanje. NAPOMENA: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa.

New York

New York je najnaseljeniji grad u SAD-u i središte metropolitanskog područja New York, jednog od najnaseljenijih metropolitanskih područja u svijetu. New York ima značajan utjecaj na globalnu trgovinu, financije, medije, umjetnost, modu, istraživanje, tehnologiju, obrazovanje i zabavu. Kao grad u kojem se nalazi glavno sjedište Ujedinjenih Naroda,

New York je važan centar za međunarodne poslove i uglavnom se smatra kulturnim sjedištem svijeta. 

Službeni nazivi grada su i New York City ili The City of New York kako bi ga se razlikovalo od istoimene države New York koje je ovaj grad dio.

Smješten u jednoj od najvećih svjetskih luka, New York City sastoji se od pet okruga od kojih svaki predstavlja jednu državnu županiju. Pet okruga - The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens i Staten Island - su ujedinjeni u jedan grad 1898. godine. Prema popisu stanovništva SAD-a iz 2010. godine, 8,175,133 milijuna ljudi živi na prostoru od 790km2, što New York čini najgušće naseljenim glavnim gradom Sjedinjenih država. U New Yorku se priča više od 800 različitih jezika što ga čini gradom s najviše jezičnog podrijetla u svijetu.[30] Naseljenost metropolitanskog područja New York Cityja je najveća u SAD-u, procijenjena na 18.9 milijuna stanovnika koji žive na području od 17.400 km2. New York je najtraženiji pojam na internetu; do prosinca 2011. godine registrirano je 7.1 bilijuna traženja grada u raznim tražilicama.

Pošaljite upit

NEW YORK 7 dana polasci 2018


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit