Autobusno putovanje ALBANIJA 5 dana PREMIUM SKOPJE DRAČ TIRANA KRUJE SKADAR

(ID: AR-1922)

Autobusno putovanje ALBANIJA 5 dana PREMIUM SKOPJE – DRAČ – TIRANA – KRUJE – SKADAR
autobusom ● 5 dana/4 noćenja ● hoteli 3*/4*
mogućnost polaska: Zagreb, Slavonski Brod + Čakovec i Varaždin

Opis ponude

ALBANIJA 5 dana PREMIUM

SKOPJE – DRAČ – TIRANA – KRUJE – SKADAR

autobusom ● 5 dana/4 noćenja ● hoteli 3*/4*

mogućnost polaska: Zagreb, Slavonski Brod + Čakovec i Varaždin

 

NOVO u Putovanjima → cijenu putovanja birate sami

 

Datumi putovanja (garantiran polazak): 18.04.-22.04., 22.06.-26.06., 15.08.-19.08., 05.10.-09.10.

 

Program putovanja:

 

1. dan Zagreb – SKOPJE

Polazak iz Zagreba u 5:00 sata. Ugodna vožnja preko Srbije do Makedonije uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Skopje, glavni grad Makedonije smješten u dolini između sedam brda koja prema legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Skopje je dugo vremena bilo u sjeni Ohrida, no projekt „Skopje 2014“ je makedonskoj metropoli donio velike promjene i prilično promijenio gradske vizure. U sklopu projekta izgradili su se brojni spomenici, fontane, novi mostovi, zgrade – Skopje je danas znatno drukčiji i turistima zanimljiviji grad. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s voditeljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje središta makedonske prijestolnice. Navečer predlažemo fakultativnu večeru u restoranu na skopskoj čaršiji. Noćenje.

 

2. dan SKOPJE – DRAČ

Doručak. Skoplje je nakon potresa 1963. godine obnovljeno, pa je dosta spomenika i arhitekture zapravo nedavno izgrađeno. Odlazak u razgled znamenitosti grada na obalama rijeke Vardar (autobusom i pješice): gradska utvrda Kale u blizini samoga središta grada, s koje se pruža prekrasan pogled na Skopje, s jedne strane na novi stadion “Filip II Arena”, a s druge strane na na centar grada – stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej – središnji gradski bulevar – Feudalna kula, kompleks muzeja – spomen kuća i spomenik Majke Tereze, najpoznatije i jedine dobitnice Nobelove nagrade za mir iz Makedonije – trijumfalna kapija Makedonija – Trg Makedonija, glavni trg na kojem je impozantan spomenik „Ratniku na konju“, spomenik Aleksandru Velikom – simbol grada Kameni most iz 6. stoljeća koji zapravo spaja stari i novi dio grada – spomenik Filipu Makedonskom – Mustafa pašina džamija, jedna je od najveličanstvenijih građevina osmanskog razdoblja – stara Čaršija (najveći otvoreni bazar na Balkanu), zanatski, kulturni i povijesni dio Skopja koji svjedoči o osmanskom utjecaju – Daut Pašin Hamam iz 15. st., danas umjetnička galerija Sat toranj – spomenik Skender bega – crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale – stara gradska tržnica… Nakon razgleda nastavak putovanja prema Draču. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

 

3. dan DRAČ – TIRANA – DRAČ

Nakon doručka slijedi orijentacijski razgled Drača i najpoznatijih lokaliteta ovog mediteranskog grada: Venecijanska kula – ostaci zidina bizantske utvrde – amfiteatar – glavni gradski bulevar i šetnica Epidamn – Ilirski trg – džamija Fatih – Gradska vijećnica. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet do obližnje Tirane, glavnog grada Albanije koji je preteklih godina doživio preporod iz vrlo oronulog grada u modernu europsku prijestolnicu. Centar obiluje živopisnim zgradama na kojima su umjetnici oslikavali murale po kojima je Tirana neslužbeno dobila ime – grad šarenih građevina. Razgled središta grada: Nacionalni povijesni muzej s mozaikom koji prikazuje povijesne trenutke zemlje – Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu – Opera – palača kulture – džamija Et'hem Bey – toranj sa satom visok 35 m s kojeg se pruža lijep pogled na centar – tiranska tvrđava – u obližnjem parku, nalazi se zgrada parlamenta – pravoslavna crkva Kristovog Uskrsnuća – Nacionalna umjetnička galerija sa modernom skulpturom Reja (oblak) – katedrala sv. Pavla – tiranska piramida, betonska građevina u obliku piramide izgrađena u čast Envera Hodže – trg Majke Tereze – glavna gradska šetnica Murat Toptani – četvrt Ish-Blloku gdje je bivša rezidencija Envera Hodže – bunker na Checkpointu – glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit – Predsjednička Palača – Park Rinia ... Nakon razgleda slobodno vrijeme. Povratak u Drač. Noćenje.

 

4. dan DRAČ – KRUJE – SKADAR – DRAČ

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u Kruje i Skadar. Srednjevjekovni Kruje je jedan od najljepših albanskih gradova, ujedno i najpoznati s obzirom da je rodni grad Skenderbega i u 15. st. je bio glavni grad Albanije. Po dolasku slijedi kraći razgled grada: veličanstvena Skenderbegova utvrda iz 6. stoljeća u kojoj se nalaze povijesni i etnografski muzeji. Popločane ulice vode do poznatog starog bazara, gdje se nalaze brojne trgovine s autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji koja je do danas uspjela sačuvati duh, izgled i svrhu koju je imala prije stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se bazar džamija iz 16. stoljeća. Slobodno vrijeme. Put nas dalje vodi prema Skadru,na obali Skadarskog jezera i na izvoru rijeke Bojane,koji sesmatra najstarijim gradom u Albaniji.Razgled grada: glavna znamenitost je utvrda Rozafa s prekrasanim panoramskim pogled – iza utvrde se nalazi Olovna džamija sa više kupola – katedralu sv. Stjepana – spomenik Majci Terezi ... Slobodno vrijeme. Povratak u Drač. Noćenje.

 

5. dan DRAČ – Zagreb

Doručak i odjava iz hotela. Cjelodnevna vožnja prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

NOVO u ponudi Putovanja:

 

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

 

OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje

REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28

PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

 

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI

Datum putovanja

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS

cijena

18.04. – 22.04.

1.621 kn

1.735 kn

1.844 kn

22.06. – 26.06.

1.621 kn

1.735 kn

1.844 kn

15.08. – 19.08.

1.621 kn

1.735 kn

1.844 kn

05.10. – 09.10.

1.621 kn

1.735 kn

1.844 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja

 • 4 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV (1 noćenje u Skopju, 3 noćenja u Draču)

 • razglede prema programu

 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

 

Cijena ne uključuje:

 • sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)

 • putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

 

Fakultativna ponuda, doplate i popusti:

 • boravišna pristojba u iznosu 1 eur po osobi po noćenju u hotelima (obavezna doplata na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)

 • večera u u restoranu na skopskoj čaršiji 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno

 • izlet Tirana 20 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)

 • izlet Kruje i Skadar 20 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)

 • doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 704 kn

 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn

 • doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 874 kn (nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)

 • popust: djeca do 12 godina ostvaruju 50% popusta, a djeca od 12 do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponudu

 

Smještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija).

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Slavonskog Broda, Čakovca i Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.

 

Informativne individualne cijene ulaznica (podložne promjeni): Muzej Skenderbega u Kruji 4 eur, utvrda Rozafa u Skadru 4 eur, Nacionalni povijesni muzej 5 eur, Nacionalna umjetnička galerija 2 eur.

 

MAKEDONIJA – dobro je znati

Makedonija se prostire na oko 25 tisuća četvornih kilometara na jugoistoku Starog kontinenta. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom na zapadu, s Kosovom na sjeverozapadu i sa Srbijom na sjeveru. U zemlji živi oko 2 milijuna stanovnika od čega ima najviše Makedonaca (64%) i Albanaca (25%). Glavni i najveći grad – Skopje – smjestio se u dolini rijeke Vardar na sjeverozapadu zemlje, te u središtu Balkanskog poluotoka. Valuta: nacionalna valuta je denar koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = 60 denara = 7,5 kn). Makedonska kuhinja spoj je turskih, bliskoistočnih i grčkih utjecaja. Zbog tople klime na ovom prostoru uspijeva najrazličitije povrće i voće, pa su jela raznolika, ali i pikantna. U Makedoniji se rado piju lokalno proizvedena vina – osobito Tikveš i T’ga za jug, kao i rakije.

 

ALBANIJA – dobro je znati

Republika Albanija proteže se na oko 28 tisuća četvornih kilometara na jugu Europe. Graniči s Crnom Gorom na sjeveru, s Kosovom na sjeveroistoku, s Makedonijom na istoku i Grčkom na jugu. Na jugozapadu i zapadu ima izlaz na Jonsko, odnosno Jadransko more. U reljefnom smislu možemo je nazvati brdovitom i planinskom zemljom, a najviši vrh izdiže se na 2694 metara na sjeveru zemlje, točnije na Jezerskom vrhu, koji je sastavni dio Prokletije – takozvanih albanskih Alpa. U zemlji živi oko 3,5 milijuna stanovnika, od čega Albanci čini 95 posto populacije, a najveća manjina – Grci – oko 3 posto. Glavni grad – Tirana – smjestio se na krajnjem jugu doline Ishm, tridesetak kilometara od Jadranskog mora, a predstavlja kulturno i industrijsko središte zemlje. Valuta: albanski lek (ALL) koja je i jedino sredstvo plaćanja (1 euro = 123 albanki lek = 7,5 kn). Albanska kuhinja uvelike nalikuje gastronomijama u okruženju, dok se najviše primjećuje turski i grčki utjecaj. Ovdje se jedu velike količine mesa i raznovrsnog povrća i voća. Učestali su bureci, pite od špinata i sira, kao i baklava. U dijelovima zemlje u kojem se pije alkohol popularne su rakije – osobito dudovača, a kroz cijelu zemlju konzumiraju se kava, čajevi i voćni sokovi.

 

Napomena:
Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 40 putnika.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Putnici su dužni informirati se o zdravstvenim mjerama (vezano uz COVID-19) zemlje u koju putuju na službenoj stranici Re-open EU (https://reopen.europa.eu/hr/). Informacije o mjerama koje su na snazi za pojedinu državu učestalo se ažuriraju i dostupne su na hrvatskom jeziku. Isto tako, putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/).

 

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):

 • prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put

 • preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru

 • pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redosljedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu

 • završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)

 • za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.

 • lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje

 • napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa

 • zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta

 • u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu

 • program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

 • dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)

 • putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju

 • organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade

 • organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)

 • putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti

 • prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage

 • organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela

 • zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge

 • smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija

 • kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji

 • u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com , www.booking.com

 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja

 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/opce-informacije/

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Cijena uključuje

Cijena uključuje:

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja

4 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV (1 noćenje u Skopju, 3 noćenja u Draču)

razglede prema programu

voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

Cijena ne uključuje:

sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)

putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Napomena

Fakultativna ponuda, doplate i popusti:

boravišna pristojba u iznosu 1 eur po osobi po noćenju u hotelima (obavezna doplata na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)

večera u u restoranu na skopskoj čaršiji 15 eur – 3 slijeda / piće se plaća dodatno

izlet Tirana 20 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)

izlet Kruje i Skadar 20 eur (izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)

doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 704 kn

doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn

doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 874 kn (nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)

popust: djeca do 12 godina ostvaruju 50% popusta, a djeca od 12 do 18 godina ostvaruju 20% popusta na fakultativnu ponuduSmještaj naših grupa je u kvalitetnim hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija).

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme i mjesto polaska iz Slavonskog Broda, Čakovca i Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.


Informativne individualne cijene ulaznica (podložne promjeni): Muzej Skenderbega u Kruji 4 eur, utvrda Rozafa u Skadru 4 eur, Nacionalni povijesni muzej 5 eur, Nacionalna umjetnička galerija 2 eur.


Pošaljite upit

(ID: AR-1922) Autobusno putovanje ALBANIJA 5 dana PREMIUM SKOPJE DRAČ TIRANA KRUJE SKADAR


datum dolaska*
v
datum odlaska*
v
broj osoba*
djeca*
upit

kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit