Posjet Blidinje ski&nature park

(ID: AR-1385)

Posjetite i naš Ski bar s 40 mjesta i bogatom ponudom pića koji se u zimskom razdoblju pretvara u mjesto vrhunske noćne zabave uz različite partye i druge događaje.

Opis ponude

Prostor Parka prirode Blidinje, osim kao skijaško odredište, poznat je po bogatoj flori i fauni te zanimljiv za posjete u svim godišnjim dobima posebno ljeti kada zbog svoje ugodne planinske klime pruža siguran zaklon od ljetnih vrućina. Zbog svoje izuzetne klime, bogatog zraka i nadmorske visine >1200 m ovaj prostor je idealan i za zdravstveni turizam kao i visinske pripreme sportaša. 

Na ovom području moguć je obilazak planinskih vrhova Čvrsnice i Vrana (uz pratnju stručnih vodiča), Blidinjskog jezera, groba Dive Grabovčeve na Kedžari, nekropole stećaka Dugo polje (nacionalni spomenik i kandidat za baštinu UNESCO-a), franjevačke crkve, samostana i galerije u prekrasnom prostoru Masna Luka, pećine hajduka Mijata Tomića kao i druge aktivnosti poput vožnje biciklom, obilaska lokalnih farmi itd.

Unutar našega kompleksa djeluje restoran Staza sa 180 mjesta unutra i 60 mjesta vani te kvalitetnom ponudom autohtonih i standardnih jela. Pored restorana, uredili smo i Ski bar s 40 mjesta, ugodno mjesto za predah uz bogatu ponudu pića. Također, raspolažemo pansionom s 40 ležajeva u 2- i 4-krevetnim sobama. U sklopu našeg centra uredili smo i asfaltno sportsko igralište te igralište za djecu, a uskoro ćemo ove sadržaje dodatno proširiti. U svim našim objektima postavljeno je centralno grijanje i dostupan je wi-fi.

Park prirode Blidinje nalazi se na prostoru općina Posušje, Tomislavgrad, Jablanica i Rama. Njegove najistaknutije di-jelove čine Blidinjsko jezero, planine Čvrsnica (2228 mnv) i Vran (2074 mnv) te prostor zvani Polja.Posebno zanimljive lokacije na ovom prostoru također su Masna Luka (crkva i franjevački samostan s umjetničkom galerijom), Kedžara(grob Dive Grabovčeve), nekropola stećaka Dugo polje (nacionalni spomenik i kandidat za baštinu UNESCO-a) te druge lokacije poput pećine hajduka Mijata Tomića itd. Blidinje je područje s izrazito bogatom florom i faunomuz nekoliko endemskih biljaka.

Naš skijaški kompleks, koji je ujedno i vrhunska prirodna atrakcija za posjet u svim godišnjim dobima smješten je u podnožju planine Čvrsnice, u srcu Parka prirode Blidinje i obuhvaća površinu od oko 30.000 m2. Skijaški centar na Blidinju raspolaže žičarom četverosje-dom (Doppelmeyr, kapacitet 1942 osobe/h) i ski liftom te više skijaških staza, od onih za početnike do onih za vrhun-ske skijaše, a tu je i sanjkalište za naše najmlađe goste. 

Naša lokacija idealna je za posjetu i u ostalim godišnjim dobima, bilo da želite uživati u proljetnom ili jesenskom ugođaju ili ljeti uhvatiti hlad pred velikim vrućinama. Planine Čvrsnica i Vran nude mnoštvo staza za planinare, a onima koji samo žele prošetati u prirodi mogućnosti su bezbrojne.

Kod nas možete i unajmiti bicikl te tako na dva kotača otkriti čari ovog predivnog prostora, a uredili smo i igralište za djecu.

Budući da se nalazimo na visini iznad1200 m naša lokacija idealna je za visinske pripreme sportaša.

.


Pošaljite upit

(ID: AR-1385) Posjet Blidinje ski&nature park


datum dolaska*
v
datum odlaska*
v
broj osoba*
djeca*
upit

kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit