SKOPJE I MAKEDONIJA NOVA GODINA 2018.

(ID: PU-2615)

Program putovanja

1.dan. ZAGREB

Polazak autobusa u 18:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak u 20:30 sati ispred hotela/pumpa Zovko na ulazu u S.Brod. Noćna vožnja prema Makedoniji uz kraća zadržavanja tijekom puta.

2.dan. SKOPJE

Dolazak u Skopje u jutarnjim satima. Panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgled grada : GRADSKA TVRĐAVA, DŽAMIJA MUSTAFA PAŠE, CRKVA SV. SPASA DJELOMIČNO GRAĐENA POD ZEMLJOM ZBOG TURSKOG ZAKONA PO KOJEM CRKVE NISU SMJELE NADVISIVATI DŽAMIJE., STARA TRŽNICA S MALIM USKIM ULICAMA, STARA TURSKA KUPELJ DAUT PAŠA AMAM KOJA JE DANAS MUZEJ, STARI KAMENI MOST, GRADSKI MUZEJ (NEKADAŠNJA STARA ŽELJEZNICA), BISTA MAJKE TEREZE KOJA SE NALAZI NA MJESTU NJENE RODNE KUĆE… SABORNI HRAM SVETOG KLIMENTA OHRIDSKOG,... Fakultativna večera u tradicionalnom restoranu. Večernji izlazak u jedan od mnogobrojnih barova i klubova uz rijeku Vardar (tzv. Kej). Noćenje.

3.dan. SKOPJE, OHRID

Doručak. Nakon doručka fakultativni izlet u Ohrid. Ohrid je vodeći turistički centar Makedonije. Razgled STAROG DIJELA GRADA: ZGRADA TURSKO – ISTOČNJAČKE ARHITEKTURE KAO I POSJET CRKVI SV. SOFIJE TROBRODNE BAZILIKE IZ XI. ST. SA VRLO OČUVANIM FRESKAMA, CRKVI SV. KLIMENTA POZNATOJ PO KRIŽNOM TLOCRTU. SAMUILOVA TVRĐAVA S KOJE SE PRUŽA PREDIVAN POGLED NA GRAD I JEZERO, STARA BAZILIKA, CRKVA SV. IVANA KANEA… Povratak u Skopje. Noćenje.

4.dan. SKOPJE, NOVA 2018.

Doručak. Slobodno za uživanje u Skopju : STARI ORIJENTALNI DIO GRADA - BIT PAZAR (SA DŽAMIJAMA, BEZISTANIMA, HANOVIMA) PODNO TVRĐAVE KALE, PREDLOŽEN ZA LISTU UNESCO-A. Pripreme za novogodišnju noć. DOČEK NOVE 2018. na ulicama i trgovima Skopja ili u nekom od brojnih klubova i barova. SRETNA NOVA 2018… Noćenje.

5. dan. BEOGRAD, ZAGREB

Kasnije ustajanje. Produženi novogodišnji doručak. Odlazak prema Beogradu. Po dolasku u Beograd razgled grada: TRG REVOLUCIJE, »ČUVENA« SKUPŠTINA, TERAZIJE, TRG REPUBLIKE, KNEZ MIHAJLOVA, KALEMEGDAN SA KOJEG SE PRUŽA PREDIVAN POGLED NA UŠĆE SAVE U DUNAV. Nastavak putovanje prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak ispred hotela/pumpa Zovko. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Cijena

Cijena po osobi : 1.350 kn

Cijena uključuje

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video,WC),
3 noćenja s doručkom u hotelu 3*,
osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju,
fakultativni izlet u Ohrid 30€,
fakultativnu večeru u tradicionalnom restoranu 20€,
dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza puta.

Skopje

Skoplje je glavni  i najveći grad Republike Makedonije. Prema popisu iz 2006. godine brojao je oko 510.000 stanovnika, dok je šire gradsko područje imalo oko 670.000 stanovnika. Skoplje je politički, ekonomski i kulturni centar Makedonije i glavni centar metaloprerađivačke, hemijske, drvne, tekstilne, kožne i štamparske industrije. Industrijski razvoj je praćen intenzivnim razvojem unutrašnje i spoljne trgovine i bankarstva, kao i aktivnosti u poljima kulture i sporta.Grad je smješten u uskoj dolini rijeke Vardar, koju zatvaraju planine Skopska Crna Gora na sjeveru i Vodno na jugu. Najpoznatiji športski objekti u Skoplju su Sportska dvorana Boris Trajkovski i nogometni stadion Arena "Filip II. Makedonski". U Skoplju postoje još 4 sportske dvorane, koje su manje od dvorane Borisa Trajkovskog. Također, ima i nekoliko manjih nogometnih stadiona.

Pošaljite upit

SKOPJE I MAKEDONIJA NOVA GODINA 2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit