NJEMAČKA BISERI BAVARSKE – 3 dana autobusom 19.05.-21.05.2017. i 22.09.-24.09.2017.

(ID: PU-2413)

Program putovanja

1.dan ZAGREB – REGENSBURG - NÜRNBERG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak puta kroz Njemačku dolinom Dunava. Dolazak u Regensburg, jedan od najljepših srednjevjekovnih gradova Njemačke. Prekrasna povijesna gradska jezgra obiluje starim tornjevima i palačama. Razgled grada započinje šetnjom preko Starog mosta i rijeka Dunav i Regen. Šetnja povijesnom jezgrom: Golijatova kuća - Gradska vijećnica - katedrala svetog Petra - Rimski toranj - Stara Kapela, bogato ukrašena crkva u rokoko stilu sa pozlaćenim ukrasima - crkva Münster - uske srednjovjekovne uličice - najstariji restoran s kobasicama u Njemačkoj - stara rimska vrata Porta Pretoria. U slobodno vrijeme možete posjetiti najstariju kavanu Njemačke ili izabrati jedan od brojnih ugodnih restorana. Vožnja do Nürnberga. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan ROTHENBURG OB DER TAUBER I NÜRNBERG

Doručak. Vožnja prema njemačkoj romantičnoj cesti i posjet najljepšem romantičnom gradiću Njemačke Rothenburgu. Prolaskom kroz gradska vrata ušli smo u predivnu bajku vječne božićne priče ovog čarobnog gradića.Sve što podrazumijevate pod pojmom božićne bajke koja traje cijelu godinu naći ćete tu: njemački muzej Božića, glavni trg s gradskom vijećnicom, srednjevjekovne tornjeve i zidine, kućice s drvenim gredama kao iz priča o Ivici i Marici, trgovine u kojima se cijelu godinu prodaje božićni nakit i ukrasi. Nakon razgleda povijesne jezgre slobodno vrijeme za šetnju, posjet muzeju ili kušanje specijaliteta kao što su poznate rothenburške kugle od prhkog tijesta s različitim okusima. Povratak u Nürnberg. Razgled grada: zidine-utvrda Kaiserburg - kuća Albrechta Dürera - crkve sv. Seebalda i sv.Lovre - bolnica sv.Duha -most na rijeci Pegnitz - glavni trg s fontanom i crkvom Frauenkirche poznat po božićnom sajmu - gradska vijećnica. Slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju, posjet Germanskom nacionalnom muzeju ili Muzeju igračaka. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan NÜRNBERG – PASSAU - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja dolinom Dunava i posjet gradu Passau. Biskupski grad je na slikovitom položaju na tri rijeke: Dunavu, Ilzu i Innu i poznat i po riječnim krstarenjima. Razgled stare povijesne jezgre: gradska vijećnica - stare uske zanatske ulice - hotel Wilder Mann - Wittelsbachov trg i fontana - biskupska rezidencija - katedrala sv.Stjepana bogato ukrašena stropnim slikarijama i najvećim orguljama u Europi. Slobodno vrijeme. Povratak vožnjom prema Austriji i Sloveniji uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.090 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.190 kn

Cijena ne uključuje

• prijevoz turističkim autobusom prema programu,

• smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 4* u Nürnbergu

• razgledavanja i izlete prema programu, 

• pratitelja tijekom putovanja,

• pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Napomena

• ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike

• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).

• doplata za jednokrevetnu sobu - 490 kn

• Putno osiguranje

Bavarska

Bavarska punim imenom Slobodna Država Bavarska je površinom najveća savezna pokrajina ('Bundesland') Njemačke, smještena na njezinom jugoistoku. Ime je dobila po Bavarcima, svom većinskom stanovništvu. Glavni grad pokrajine je München.U vrijeme cara Augusta područje južno od Dunava naseljeno Keltima postalo je dio Rimskog carstva. Kad se Rimsko carstvo raspalo, na tom se području formiralo novo pleme Bavaraca (Bajuvarí) od keltskog stanovništva koje je tamo bilo od ranije, Germana koji su nakon raspada Rimskog carstva prodrli u taj prostor sa sjevera i Rimljana koji nisu otišli s glavninom nego su se stopili sa starosjedilačkim stanovništvom.

Od 555. utvrđeno je postojanje bavarskog plemenskog vojvodstva u različitim, manje ili više samostalnim oblicima organizacije. Od 1180. pa sve do 1918. područjem je, u obliku teritorijalno organiziranog vojvodstva, upravljala obitelj Wittelsbach, a teritorij je u tom razdoblju bitno mijenjao i veličinu i saveznike i status (manje ili više samostalan).

U okviru općih nemira 1918. u Njemačkoj dolazi do sloma monarhije Wittelsbachovih te iz sastava Bavarske izlazi falačko porajnje, te u tom teritorijalnom obujmu do danas Bavarska ima status savezne zemlje, odnosno pokrajine.

Pošaljite upit

NJEMAČKA BISERI BAVARSKE – 3 dana autobusom 19.05.-21.05.2017. i 22.09.-24.09.2017.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit