Talijanska adventska poslastica

(ID: PU-2740)

Program putovanja

1. dan ZAGREB – VERONA - HOTEL                        

Polazak autobusa u 6.00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja do Rijeke UZ MOGUĆNOST STAJANJA U Karlovcu ( PETROL uz prethodnu najavu)  te u 08:30 ukrcaj putnika na Vratima Jadran „Sjever“. Vožnja prema Veroni. Po dolasku u Veronu- grad romantike i zaljubljenih slijedi kraća šetnja s pratiteljem putovanja  do Arene - Piazza dei Signori - Piazza della Erbe i do Julijine kuće gdje se nalazi najpoznatiji balkon ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Tu je i spomenik Juliji pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kupovinu i upijanju doživljaja Božićnog sajma. Vožnja do hotela.  Noćenje.

2. dan  VICENZA – BASSANO DEL GRAPPA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja do centra Vicenze-  grada pod zaštitom UNESCO-a, slijedi razgled grada: Teatro Olimpico - najstarije kazalište u zatvorenom prostoru, kojeg je projektirao slavni renesansni arhitekt Andrea Palladio, katedrala Santa Maria Annunciata , koju je također projektira Palladio, Palazzo Chiericati, crkva San Lorenza. Kreće slobodno vrijeme za šetnju božićnim sajmom te nastavak puta do bisera  - Bassano del Grappa -  ljupki gradić smješten u podnožju Dolomita, na obalama rijeke Brenta, koju premoščuje slikovitii drveni most djelo Palladia poznatog graditelja iz 16 st. Osim sto je poznat po kvalitetnoj rakiji – grappa koja je dala ime gradiću, Basano je poznat i po keramici. Setnja središtem grada ulicama i trgovima koji su mješavina venecijanske i alpske arhitekture: Drveni most, Dvorac Esellini iz 12 st, Kaedrala Sv Marije, crkva sv Franje i Ivana Krstitelja, Porta Dieda I delle Grazie... Mogućnost posjete muzeju grappe.Slobodno vrijeme za osobne pro grame. U dogovoreno vrijeme sastanak s pratiteljem putovanja te povratak prema Rijeci i Zagrebu.    
    
***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.

Cijena

650,00 kn

Cijena uključuje

- Prijevoz turističkim autobusom
- Voditelja putovanja
- Sve razglede prema program
- 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama
- Razgledavanja prema programu
- jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

- Putno zdravstveno osiguranje

Eventualne doplate:

-DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 150 kn

Napomena

Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Verona

Verona je glavni grad istoimene talijanske provincije (3.097 km², 814.300 stanovnika) i drugi najveći grad (poslije Venecije) u regiji Veneto, na rijeci Adige, u neposrednoj blizini jezera Lago di Garda, 100 km zapadno od Venecije.

Najstariji tragovi naselja na području Verone potječu iz predrimskog razdoblja, a od 89. pr. Kr. tu je rimska kolonija. Od 49. pr. Kr. Verona je municipij koji prerasta u razvijeno kulturno i trgovačko središte. U 6. stoljeću Verona postaje glavni grad langobardskog kralja Alboina. God. 774. nalazi se u sastavu franačke države Karla Velikog, a za njegovih nasljednika (Karolinga) postiže novi gospodarski procvat. God. 1136. osamostaljuje se i postaje neovisnom republikom. Osobit gospodarski i kulturni razvoj doživljava za vladavine plemićke obitelji Della Scala, odnosno Scaligheri (1262.-1387.).

U vrijeme cara Fridrika I. Barbarosse pripada ligi talijanskih gradova (Lombardska liga) koji se odupiru carevoj politici. God. 1387. zauzimaju je Visconti.

Pod mletačkom vlašću je od 1405. do 1797. godine, kada je osvajaju Francuzi. Iste godine izbija veliki antifrancuski ustanak (Pasque Veronesi), koji je skršen represivnim mjerama.

Od 1805. do 1814. godine je u sastavu Kraljevine Italije, a nakon pada Napoleona postaje važno austrijsko vojno uporište. God. 1866. ponovno ulazi u sastav, sada sjedinjene Kraljevine Italije.

Pošaljite upit

Talijanska adventska poslastica


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit