Programi za umirovljenike u Lječilištu Reumal u Fojnicama

(ID: AR-1067)

Opis ponude

Wellness centar Reumal je otvoren u septembru 2013. godine, a prostire se na površini od 280 m2. Sadrži finsku i parnu saunu, jacuzzi, podvodnu masažu, salone za različite vrste masaža, kneipp i tople klupe, fitness sobu sa trakama za trčanje i biciklima, kozmetički salon sa najmodernijom opremom, relax sobu namijenjenu odmoru i relaksaciji, te vitamin bar za osvježenje.

Ovaj moderni wellness centar je dio strateškog obogaćivanja i proširivanja turističke ponude Reumala, ali i Fojnice, čineći dostupnima specifične usluge na ovim prostorima. U saradnji sa partnerima Wellness centar je opremljen savremenim aparatima čijom se primjenom ostvaruju izvanredni rezultati u domenu estetike, kozmetike i wellnessa.

Pored klasičnih wellness usluga poput masaža i sauna, centar nudi i tretmane iz oblasti kozmetike i estetike. Iz ponude treba posebno naglasiti tretmane kavitacije i radiofrekvencije, moderne postupke neinvazivnog i bezoblnog uklanjanja masnih naslaga kao alternativa liposukcije. Efekti ovih tretmana su višestruki: poticanje metabolizma, uklanjanje masnih naslaga, uklanjanje celulita, zatezanje kože, učvršćivanje kože i oblikovanje tijela.

Kozmetički salon raspolaže također savremenim aparatom Beauty Tower kojim se vrše svi tretmani lica (vapozon, vakuum i raspršivač, visoka frekvencija, frimator, Wood-ova lampa, cryo-termo terapija). Salon pruža i usluge manikira i pedikira, depilacije, te različitih tretmana tijela.

Sportski sadržaji su svakako neizostavan segment ponude svakog wellness i spa centra, pa tako i Wellness centar Reumal svojim klijentima pruža dodatne mogućnosti aktivnog sudjelovanja u procesu oblikovanja tijela i redukcije tjelesne težine. Korištenjem fitness trake i bicikla izvode se aktivnosti koje ne predstavljaju dodatni stres u procesu učenja, već su jednostavne za izvođenje, a istodobno zahtjevne u smislu fizičkog opterećenja.

Masaža je lijek, opuštanje, način da se čovjek probudi i uspava, da vrati izgubljenu sigurnost, potpuno spozna svoje tijelo, da prepozna neka mjesta na kojima je napet a toga možda nije ni svjestan.

Pozitivni efekti masaže su raznovrsni: poboljšava lokalnu prokrvljenost, snižava krvni pritisak i puls, opušta muskulaturu, pospješuje zarastanje rana i ožiljaka, ublažava bol, ubrzava metabolizam ćelija u tkivu, reducira stres, stvara psihičku opuštenost, održava elastičnost kože i vezivnih tkiva i utječe na cjelokupan vegetativni nervni sistem.

Iz ponude izdvajamo:
Klasična masaža – Aroma masaža – Četveroručna masaža – Refleksna masaža stopala – Sportska masaža – Masaža lica

 

 

Lječilište "Reumal" Fojnica je savremeno opremljena specijalizirana ustanova za rehabilitaciju, rekreaciju, aktivni odmor i programirane sportske aktivnosti. Zahvaljujući čudesnoj djelotvornosti radioaktivne termalne vode, sofisticiranoj medicinskoj opremi, kadrovskoj osposobljenosti i dugogodišnjem iskustvu – ovdje se već decenijama postižu rezultati vrijedni svake pažnje, a posebno u oblastima rehabilitacije osteomuskulatornog aparata, kardiorehabilitacije, dječije habilitacije i rehabilitacije, te rehabilitacije sportista i sportskih povreda.

Smještena na sjeveroistočnim padinama fojničkih brda, ona sa gradom, te novosagrađenim turističkim kompleksom Aqureumal, čini jedinstvenu ambijentalno - urbanističku cjelinu, samo  prividno podijeljenu rijekom Dragačom. Ovo je savršeno mjesto za liječenje, odmor i rekreaciju u kome se svakodnevna napetost i stres otapaju u zelenilu prirode, šumoru voda i ljepoti pejzaža. Priroda Fojnice krijepi tijelo i razgaljuje dušu, a osoblje Lječilišta Reumal, svojom srdačnošću stvara ugođaj, da se tu čovjek, zaista, osjeća „kao kod kuće“.

Lječilište Reumal sa objektima Nove bolnice i Reumala, prostire se na površini od 60.000 m2  a korisni zatvoreni prostor iznosi 21.000 m2.

Ukupni smještajni kapaciteti 520 kreveta:

  • Reumal 400 kreveta (61 jednokrevetnih i 136 dvokrevetnih soba, te 15 apartmana)
  • Nova bolnica 120 kreveta (5 jednokrevetnih i 50 dvokrevetnih soba, te 2 apartmana)

Ugostiteljski sadržaji:

  • Reumal: restoran a la carte, pansionski restoran, aperitiv, restoran – picerija Kamin sa ljetnom baštom.
  • Nova bolnica: pansionski restoran, kamin sala i ljetna terasa

 


Pošaljite upit

(ID: AR-1067) Programi za umirovljenike u Lječilištu Reumal u Fojnicama


datum dolaska*
v
datum odlaska*
v
broj osoba*
djeca*
upit

kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit