Split poslije Dioklecijana

(ID: AR-1264)

Opis ponude

Split poslije Dioklecijana

Palača je dobila ime po svom tvorcu, rimskom caru Dioklecijanu.Veliki rimski car, Caius Aurelius Valerianus Diocletianus (243-316.), bio je rodom iz Salone (Solina) ili iz njezine okolice. Od vojnika do vojskovođe i konačno do cara najvećega carstva na svijetu dovela ga je isključivo njegova vlastita sposobnost. 

Dioklecijanova palača jedna je od najznačajnijih antičkih građevina, najveća i najbolje sačuvana kasnoantička palača na svijetu. 

Dioklecijanova je palača golema i raskošna carska vila, budući da je bila namijenjena carevom životu i odmoru, ali je ujedno i dobro utvrđeni logor. Car Dioklecijan umire 316. godine, ali se život u palači nastavlja. Za Split njegovi će stanovnici s ponosom reći kako je “najljepši na svijetu i okolici” i tome ne valja proturječiti barem ne dok ga ne razgledate i uvjerite se u njegovu posebnu i jedinstvenu čar. Ovaj grad sa svojim povijesnim kao i modernim sadržajima, ispunjen stanovnicima vedra duha i ženama dojmljive ljepote, uvjerit će svakoga u ideju da se nalazi u najljepšem gradu na svijetu. 

Split - Smještaj

Ukoliko želite doživjeti ovaj predivni grad, možemo Vam ponuditi smještaj u Hotelima, Hostelima ili privatnim apartmanima. 

Pregledajte našu bogatu ponudu smještaja u Splitu.

Izleti    Apartmani    
Sportske pripreme u Splitu    Hoteli        
Restorani   Ville       

Pošaljite upit

(ID: AR-1264) Split poslije Dioklecijana


datum dolaska*
v
datum odlaska*
v
broj osoba*
djeca*
upit

kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit