NOVA GODINA VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

(ID: PU-2579)

2 dana autobusom

31.12.-01.01.2018.

GARANTIRANI POLAZAK

Panoramska vožnja brodom, odakle se najbolje vidi Venecija.

Program putovanja

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA - HOTEL  31.12.2017.
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 7.40 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 9.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do hotela u okolici Venecije. Smještaj. Dolazak u hotel je predviđen oko 14.00 sati. Kraći odmor u sobama. Autobusom odlazimo na pristanište te se ukrcavamo u brod. Brodićem ćemo prvo napraviti panoramsku vožnju. Iskrcati ćemo se na Riva dei Sciavoni, te pješke doći do do Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze. Pješice se krećemo prema Mostu Rialto. Šećući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u pravi labirint ulica, nemojte brinuti. Svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru – Per Rialto ili Per San Marco. U slobodno vrijeme predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eura za 30 minuta, no u jednoj gondoli može biti šest osoba pa predlažemo da podijelite trošak. Organizacija dočeka ovisi isključivo u gradskim vlastima. Povratak brodićem i autobusom iza ponoći u hotel. Noćenje.

2. dan OTOCI LAGUNE – RIJEKA/ZAGREB   01.01.2018.
Kasniji doručak i odjava iz hotela. Uz doplatu od 22 eur po osobi krećemo na izlet brodićem na otoke lagune. Prvo ćemo posjetiti Murano gdje će nas dočekati “maestro” u izradi stakla. Posjet tvornici stakla i njihovim trgovinama. Pola sata slobodno za kraću šetnju i nastavak plovidbe kroz lagunarne sprudove prema  Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Nakon degustacije originalnih burano keksa, prošeka ili  aperol spritza - popularnog aperitiva brojnih Venecijanaca i otočana povratak prema pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj u autobus i polazak. Nastavljamo prema Rijeci i Zagrebu. Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi:First minute 590 kn / Redovna cijena 690 kn

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
smještaj u okolici Venecije u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja sa doručkom,
razgledavanja prema programu,
pratitelja tijekom putovanja,
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
vožnja brodićem na relaciji Punta Sabbioni – San Marco – Punta Sabbioni + panoramska vožnja po kanalu 15 eur po osobi,
slušalice za razgled Venecije - 3 eur po osobi,
boravišna pristojba 1 eur-3 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*,
izlet brodićem na otoke lagune sa pratiteljem putovanja (Murano i Burano) 22 eur po osobi,
doplata za jednokrevetnu sobu: 170 kn ( obavezna doplata ako osoba putuje sama )
mogućnost doplate Gala večere sa glazbom, u hotelu za 70 eur po osobi (540 kn) – najaviti do 30.11.,
putno osiguranje.

Venecija

Venecija, tradicionalno hrvatski Mleci, glavni je grad istoimene talijanske pokrajine Venecije u talijanskoj regiji Venetu s 271,367 stanovnika. Zajedno s Padovom čini metropolu Padovu-Veneciju s 1,600.000 stanovnika. 

Površina: 414,6 km²

Vrijeme: 9 °C, S vjetar brzine 2 km/h, vlažnost 82%

Provincija: Venecija

Stanovništvo: 270.843 (2010.) Ujedinjeni narodi

Lokalno vrijeme: petak 14:18

Koledži i sveučilišta: University of Venice, University Iuav of Venice,Conservatorio di Musica Benedetto Marcello di Venezia

Pošaljite upit

NOVA GODINA VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit