Nova godina u Istanbulu

(ID: PU-2729)

Program putovanja

1. dan,    ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera informacija u 07:10. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10. Po slijetanju u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu,  nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema  hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim djelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Šetnja preko Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim,  centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. dan,     ISTANBUL

Nakon doručka, odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu, Aja Sofija -  nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena ( ulaz uz doplatu).  Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada uz posjet Topkapi palači - bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II.( uz doplatu ). Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica i drviša te foklorni program. Noćenje.

3. dan,     ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET- DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA)      SRETNA NOVA GODINA!!!!!!!!

Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet koji ukučuje posjet Dolmabahce palači - posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. Stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati, potom slijedi  krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca.  Silazimo na Azijskoj strani grada gdje će Vas naš pratitelj upoznati sa kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada.  Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala  i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom  živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu, uživanje u turskim specijalitetima te pripremu za najluđu noć u godini. Doček Nove godine na gradskim trgovima ili u restoranu 8 ponuda će biti dostupna od 1.12.). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan,    ISTANBUL– ZAGREB  

Kasni doručak. Odjava iz hotela. Zajednički odlazak do najveće palače u Istanbulu – đamije Sulejmana Veličanstvenog.  Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova. Slobodno vrijeme do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena

1.990 kn + zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje

- povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula
- smještaj u hotelu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*
- transfer od/do zračne luke Ataturk
- razglede prema programu
- uslugu lokalnog vodiča u Istanbulu
- pratitelja iz Zagreba,
- pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje.

Cijena ne uključuje

- zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 990 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Fakultativni izleti/ulaznice:

- Paket ulaznica za Hagia Sofiu ( + obavezno korištenje slušalica) i Topkapi palaču uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 35 €
- Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 280 kn
- Novogodišnja večera ( ponuda će biti dostupna 1.12.)
- Poludnevni izlet Dolmabache palača, krstarenje Bosporom, posjeta azijskoj strani, vožnja Marmaray tunelom i posjeta Egipatskoj tržnici : 490 kn (minimum prijavljenih putnika 15)

Napomena

Vize: Za ulazak u Tursku potrebno je pribaviti vizu.
Od 10. travnja za Tursku je potrebna e-viza (građani Hrvatske više neće biti u mogućnosti izvaditi vizu na graničnim prijelazima). Online vizu moguće je izvaditi na linku https://www.evisa.gov.tr/en/. Online viza se može platiti MASTERCARD ili VISA KARTICAMA.
Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

• Putnička agencija može pribaviti VIZU besplatno uz dostavu potrebnih podataka, cijena Vize iznosi 150 kn
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta te zrakoplovnih pristojbi.

Istanbul

Istanbul (turski: İstanbul, grčki: Κωνσταντινούπολις, latinično: Konstantinoúpolis, na hrvatskom se još naziva ili nazivao Carigrad i Konstantinopol), grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog (330.-395.), bizantskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.Najpoznatiji su muzeji u Istanbulu Topkapı Sarayı (bivša Sultanova palača ili Carigradski dvor), Aja Sofija, Crkva Hora, Arheološki muzej, Muzej turske i islamske umjetnosti, Istanbulski muzej moderne umjetnosti i Dolmabahçe Sarayı.U današnjem Istanbulu još se mogu naći mnoge povijesne građevine. Mnoge građevine danas su ruševine, te postoji mali broj njih koje su izdržale stoljeća.

Hipodrom (At Meydanı), sagrađen 203. godine

Konstantinski forum (Çemberli Taş), sagrađen 328. godine

Valensov akvadukt (Bozdoğan Kemeri), završen 368. godine

Teodezijevi bedemi, završeni 424. godine

Morski bedemi, završeni 439. godine

razni povijesni spomenici, kao npr. 20 m visok obelisk Tuthmosisa III. donesen iz Egipta

Cisterna Bazilike (Yerebatan Sarnıcı) iz 6. stoljeća

Neke su crkve skoro netaknute, preživjele prvo kao džamije, a onda kao muzeji:

Aja Sofija (Ayasofya Camii, Crkva sv. Mudrosti), završena 537. godine

Crkva Pammakaristós (Fethiye Camii), sagrađena u 11. ili 12. stoljeću

kasnobizantska Crkva Hora (Kariye Camii), sadašnjeg izgleda od 14. stoljeća

Aja Irena ili Crkva „sv. Irena” (Aya İrini), koja je izbjegla preobrazbu u džamiju, te je služila kao oružarnica 

Pošaljite upit

Nova godina u Istanbulu


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit