Nova godina u Berlinu

(ID: PU-2707)

Berlin je najveci i glavni grad Njemacke s 3.392.026 stanovnika i nakon Londona drugi najveci grad Europske unije. Prije Drugog svjetskog rata imao je 4.5 milijuna stanovnika, a u vrijeme Hladnog rata od 1949. do 1990. bio je podijeljen na Istocni Berlin i Zapadni Berlin.

Berlin je smješten na rijekama Spree i Havel na sjeveroistoku Njemacke. Jedna je od 16 njemackih saveznih pokrajina, sa svih strana okružen pokrajinom Brandenburg.
Danom njemackog ujedinjenja 3. listopada 1990. godine jedinstveni Berlin postao je jedna od 16 njemackih saveznih pokrajina i jedna od tri savezne pokrajine koja je ujedno i grad (uz Hamburg i Bremen).

Bivši Zapadni Berlin bio je de facto enklava Zapadne Njemacke unutar Istocne Njemacke i imao je neke ovlasti savezne pokrajine, ali je formalno i vojno ostao pod upravom zapadnih saveznika; SAD-a, Velike Britanije i Francuske, i de jure nije bio dio Zapadne Njemacke. Istocni Berlin je od 1949. do 1990. godine bio glavni grad Istocne Njemacke, što je bilo protivno dogovoru cetiriju saveznickih sila.

Berlinom upravlja Senat Berlina koji se sastoji od gradonacelnika i 8 senatora koji imaju zastupnicki status. Gradonacelnik je predstavnik države Berlin. Zakonodavnu vlast u gradu-pokrajini vrši Zastupnicki dom (Abgeordnetenhaus).

Program putovanja

Program putovanja:

1. dan, 28.12.    ZAGREB-BERLIN

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 19:00 sati. Vožnja preko Slovenije, Austrije i Njemačke uz kraća zaustavljanja.

2. dan, 29.12.   BERLIN

Dolazak u Berlin u jutarnjim satima. Panoramski razgled grada autobusom i pješice: Olimpijski stadion, Charlottenburg Schloss, Stup pobjede, dvorac Bellevue, Reichstag – posjet sjedištu njemačkog parlamenta sa prekrasnom kupolom koji slovi za najposjećeniju Berlinsku znamenitost, Brandenburška vrata-ponosni simbol nekadašnje prijestolnice njemačkog carstva, avenija Unter den Linden otok muzeja, Alexanderplatz – centar istočnog Berlina gdje se nalazi i najviši toranj u Njemačkoj s kojeg se pruža prekrasna panorama na grad i koji godišnje posjeti više od milijun posjetitelja ( fakulatativno odlazak na vrh tornja ), East side Gallery. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalni  njemački restoran  sa lokalnim specijalitetima. Slobodno vrijeme za večernju šetnju po predivno osvjetljenom gradu. Noćenje.

3. dan, 30.12.    BERLIN-POTSDAM-BERLIN     

Doručak. Odlazak do Kurfurstendama – centra nekadašnjeg zapadnog Berlina sa brojnim trgovinama. Kraće slobodno vrijeme. Odlazak autobusom do obližnjeg Potsdama, rezidencije vladara iz dinastije Hohenzollern gdje je živio Friderik I, kralj Prusije, koji je imao najveću vojsku u Europi. Razgled grada: park s dvorcem Sanssouci, Nova palača, Oranžerija, ruska kolonija Aleksandrowka, Holandska četvrt. Slobodno vrijeme za šetnju predivnim parkovima. Povratak u Berlin. Slobodno vrijeme za šetnju Berlinom, kupovinu, posjet muzejima i galerijama. Predlažemo posjet Otoku muzeja i večernji odlazak u Hackescher Markt – četvrt punu restorana i barova ( fakultativno ). Noćenje.

4. dan, 31.12.   BERLIN      SRETNA NOVA GODINA!!!

Doručak. Nastavak razgleda grada. Check point Charlie-nekadašnja kontrolna točka između Istočnog i Zapadnog Berlina, Potsdamer Platz- moderno središte s izvanrednim primjerima suvremene arhitekture, vidjeti ćete i ostatke Berlinskog zida, Pariser Platz, Babel Platz, katedrala (fakultativno ulaz ), Opera, Humbodtovo sveučilište, park Tiergarten – jedan od najvećih zooloških vrtova u Europi, Nikolaviertel. Slobodno vrijeme. Pripreme za Silvestarsku noć, prema mišljenju mnogih, jedan od najboljih dočeka Nove godine u Europi. Zajedničko odbrojavanje uz nezaboravan vatromet iznad Brandenburških vrata i mnoštvo koncerata. SRETNA NOVA GODINA!!! Zabava do dugo u noć u jednom od svjetski poznatih klubova kojima Berlin obiluje. Noćenje.

5. dan, 01.01.    BERLIN-DRESDEN-ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Berlina te vožnja do Dresdena- takozvane „Firenze na Elbi" jedan od najljepše obnovljenih gradova Njemačke. Razgled grada: katedrala, dvorac, Zwinger, crkva Frauenkirche, Bruhlska terasa, Semper opera, Zid saskih vojvoda...Slobodno vrijeme za posjet muzejima sa velikom riznicom umjetničkog blaga te najpoznatijom Rafaelovom Madonom...Nastavak putovanja prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena

1590

Cijena uključuje

Cijena aranžmana uključuje:

- prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
- sve razglede prema programu,
- 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u jednom od IBIS hotela u širem centru grada
- licenciranog turističkog pratitelje – vodstvo tijekom cijelog putovanja,
- osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
- organizaciju i realizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

Cijena aranžmana ne uključuje:

- doplatu za jednokrevetnu sobu 490 kn
- paket TOP 3 ulaznica: Reichstag, Katedrala i najviši toranj Berlina Fernsehtuhrm: 22 EUR
- PAKET PREMIUM- Reichstag, Katedrala i najviši toranj Berlina Fernsehtuhrm + ulaznice za sve muzeje Otoka muzeja – 42 eur
- zajednička večera u tradicionalnom njemačkom restoranu – 18 eur

Napomena

Mogućnost promjene redoslijeda obilaženja prema procjeni pratitelja putovanja.

Berlin

Berlin je najveći i glavni grad Njemačke s 3.392.026 stanovnika i nakon Londona drugi najveći grad Europske unije. Prije Drugog svjetskog rata imao je 4,5 milijuna stanovnika, a u vrijeme Hladnog rata od 1949. do 1990. bio je podijeljen na Istočni Berlin i Zapadni Berlin.

Berlin je smješten na rijekama Spree i Havel na sjeveroistoku Njemačke. Jedna je od 16 njemačkih saveznih pokrajina, sa svih strana okružen pokrajinom Brandenburg. 

Pošaljite upit

Nova godina u Berlinu


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit