NOVA GODINA RIMINI - SAN MARINO - 3 DANA

(ID: PU-2577)

3 dana autobusom

30.12.2017. – 01.01.2018.

GARANTIRANI POLAZAK

Program putovanja

1. dan Zagreb – RIMINI
Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja kroz Italiju uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Rimini smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora šetnja gradom s pratiteljem putovanja te prvo upoznavanje živahnog središta Riminija. Navečer fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih trattoria (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

2. dan RIMINI – SAN MARINO – RIMINI
Doručak. Nastavljamo s razgledom Riminija, rodnog mjesta poznatog režisera Federica Fellinija: hram Malatesta, poznatiji kao Il Duomo koji je sagrađen u 14. stoljeću i u kojem se nalaze freske slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta – Augustov slavoluk, najstariji preživjeli rimski slavoluk na svijetu podignut 27.godine p.n.e. – Tiberijev most preko rijeke Marechije s pet polukružnih lukova, građen od istarskog kamena. Odlazak do San Marina, grada-države brojnih ljepota, treće najmanje državu u Europi koja, unatoč svojoj veličini, može zaista puno ponuditi. San Marino zauzima oko 62 km2, treća je najmanja država u Europi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi stoji da ju je osnovao klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. Zbog progona kršćana koji je potom uslijedio, sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gdje je izgradio kapelicu koja danas čini jezgru grada San Marina. Središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titana: Guaita, Cesta i Montale. Razgled grada: Bazilika Sv. Marina koja, uz Crkvu sv. Petra, predstavlja i najvažniju crkvu u gradu, Gradske vijećnice, zidine grada s tornjevima, Palazzo Publico, trg Garibaldi … Slobodno vrijeme za osobne programe … i uživanje u kupovini u tax free zoni. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Navečer se možete pridružiti brojnim turistima iz svih dijelova svijeta u dočeku Nove godine na otvorenom jer ovo mondeno turističko odredište s beskrajnim pješčanim plažama nije popularno samo ljeti, već je prepuno turista i tijekom zimskih mjeseci … naročito za novogodišnje praznike. Mogućnost doplate za organizirani doček uz novogodišnju večeru (uz doplatu – prilikom rezervacije). Noćenje. Sretna Nova godina – Felice Anno Nuovo.

3. DAN RIMINI – RAVENNA – Zagreb 
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema Ravenni, nekadašnjoj prijestolnici zapadnog rimskog carstva poznatoj po svojim mozaicima, ranokršćanskim crkvama i spomenicima od kojih je čak osam upisano na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Upravo ovdje je Dante u progonstvu pisao zadnje dijelove Božanske komedije i gdje je sahranjen. Po dolasku razgled grada: Bazilika Sv. Ivana Evanđeliste, Danteova grobnica, Bazilika Sv. Francesco, centralni gradski trg sa prekrasnim srednjevjekovnim palačama, trg Andrea Costa sa zgradom tržnice i crkvom Sv. Domenica, Bazilika Sv. Vitalea u čijem je dvorištu Mauzolej Galla Placidia, trg s Katedralom i Neonijanovom krstionicom, Bazilika sv. Apolinarija, Teodorikov mauzolej … Nakon razgleda slobodno vrijeme za odličan talijanski capuccino, aperitiv ili ručak. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi: 1.290 kn
First minute cijena: 1.190 kn

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na Rimini rivijeri
razglede prema programu
turističkog pratitelja tijekom cijelog puta
jamčevno osiguranje
troškove organizacije i prodaje.

Cijena ne uključuje

doplata za jednokrevetnu sobu: 295 kn (obavezno kada putuje samo jedna osoba)
boravišnu pristojbu cca. 2 EUR po noćenju ovisno o hotelu (obavezna doplata na licu mjesta)
večeru u trattoriji 18 EUR – 3 slijeda / piće se plaća dodatno
novogodišnju večeru – doplata na upit (piće dobrodošlice, predjelo, glavno jelo, desert, piće), uplata isključivo u agenciji prilikom prijave
paket ulaznica za kulturno – povijesne spomenike koji se posjećuju u Ravenni 9,5 EUR – uključuje rezervaciju, ulaznice i razgled: nadbiskupski muzej, Neonijanova krstionica, Bazilika sv. Apolinarija , Bazilika Sv. Vitalea s Mauzolejem Galla Placidia
sve što nije navedeno kao uključeno
putno osiguranje.

San Marino

San Marino je jedna od najstarijih država na svijetu. Republika San Marino (tal. Serenissima Repubblica di San Marino) je treća najmanja država u Europi (poslije Vatikana i Monaka), potpuno okružena teritorijem Italije. San Marino nema prirodnih izvora, tako da je poljoprivreda važna grana gospodarstva. Uzgajaju se žitarice, vinova loza, masline i voće, te se uzgajaju i goveda i svinje. Sve do 1960-ih godina stanovnici San Marina su živjeli prije svega od poljoprivrede. Tada se počinju razvijatiiobrt, trgovina i turizam. San Marino izvozi vino, lan, te zanatske proizvode. Prodajom poštanskih maraka ostvaruje se znatan prihod. Drugi veliki izvor prihoda je turizam, koji izravno ili neizravno čini 60% državnih prihoda. Stanovnici San Marina plaćaju vrlo mali porez. 52% aktivnog stanovništva radi u uslužnom sektoru , 41% u sekundarnom sektoru i 7% u poljoprivredi. Od 1. siječnja 2002., iako nije dioEuropske unije, uvodi euro, kao službenu valutu (prije toga to je bila talijanska lira). U San Marinu važan je i bankarski sektor, ali i proizvodnja elektronike i keramike.

Pošaljite upit

NOVA GODINA RIMINI - SAN MARINO - 3 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit