NOVA GODINA NURNBERG I MUNCHEN - 3 DANA

(ID: PU-2578)

3 dana autobusom

30.12.-01.01.2018.

Hotel u centru Nurnberga! Posjet Regensburgu.

Program putovanja

1. dan ZAGREB – MUNCHEN - NURNBERG
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Münchena. Panoramska vožnja središtem grada. Po dolasku izlazimo na Marienplatz, najpoznatiji trg Münchena. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan možemo vidjeti borbu Bavarca i Habsburgovaca, te tradicionalni ples bačvara – sve to nam pričaju figurice koje izlaze 3 puta dnevno ! U blizini glavnog trga nalazi se poznata crkva Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe), gdje je i vrag upleo svoje prste u gradnji. U blizini je i crkva sv. Petra sa koje se nakon 303 stepenice možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nam je i crkva sv. Mihaela, sa kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog graditelja ludih dvoraca, kralja Ludwiga II. Prošećite pješačkom zonom u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice. U slobodno vrijeme možete posjetiti i Hofbrauhaus. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se, prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Na drugom katu zgrade postavljen je i pivski muzej, a čitav prostor uređen je kako bi ugodio veselom gostu. Nastavljamo prema Nurnbergu. Po dolasku smještaj u hotel u centru grada. Noćenje.

2. dan NURNBERG
Nakon doručka razgled povijesne jezgre grada koja je u srednjem vijeku smatrana prijestolnicom Svetog rimskog carstva, posebno poznata po brojnim podrumima za skladištenje pive: glavni gradski trg Hauptmarkt (danas najpoznatiji po čuvenom božićnom sajmu) s gotičkom fontanom Schöner Brunnen (Lijepi bunar - simbol grada), stara gradska vijećnica, crkva sv. Sebaldusa, kuća Albrechta Dürera, dvorac Kaiserburg (sjedište njemačkih srednjovjekovnih vladara)... Preporučamo posjet nekoj od poznatih pekarnica kao što su Lebkuchen, Schmidt ili Wicklein, poznate po pripremi čuvenih nürnberških kolača. Povratak u hotel. Navečer predlažemo doček Nove 2018. na glavnom gradskom trgu u organizaciji gradskih vlasti. Noćenje.

3. dan NURNBERG – REGENSBURG - ZAGREB
Nakon doručka odlazak do Regensburga, grada na 2 rijeke, Dunavu i Regenu. Po dolasku u Regensburg slijedi obilazak povijesne jezgre pod zaštitom UNESCO-a autobusom i pješice. Kameni most preko Dunava, katedrala i zelena tržnica s crkvom Sv. Johanna, muzejom blaga riznice katedrale, kućom patricija poput dvorca na Heuportu i povijesnom ljekarnom Adler ubrajaju se u najznačajnije građevinske spomenike Regensburga. Kraće slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje do ponoći.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi First minute 1.150 kn / Redovna cijena 1.250 kn

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u centru Nurnberga, u hotelu 3*
razgledavanja prema programu
pratitelja tijekom putovanja
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
doplata za jednokrevetnu sobu, po osobi: 340 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi
putno osiguranje.

Nurnberg

Nürnberg (bavarski: Niamberg, istočnofranački:Nämberch) grad je u njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj. Najveći je grad sjevernobavarske regije Frankonije (Franken) i drugi po veličini u Bavarskoj nakon Münchena, od koga je udaljen oko 170 km u pravcu sjevera.Grad je 2009. brojao preko 500.000 stanovnika.

Pošaljite upit

NOVA GODINA NURNBERG I MUNCHEN - 3 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit