Nova godina 2019 u Veroni, Veneciji i na otocima lagune

(ID: PU-2723)

Program putovanja

1. dan ZAGREB – VENECIJA- HOTEL                        

Polazak autobusa u 6.00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja do Rijeke te u 08:30 ukrcaj putnika na Vratima Jadran sjever. Odlazak autobusom do Punta Sabbione gdje ostavljamo autobus i brodom odlazimo u Veneciju (brodska karta uz obaveznu doplatu).  Razgled Venecije pješice: Duždeva palača, Trg i crkva Sv. Marka, zvonik, biblioteka Marsiana, kula sa satom, Crkva Sv. Ivana i Pavla, most Rialto, kanal Gande i druge gradske znamenitosti. Slobodno vrijeme za vlastite programe. U dogovoreno vrijeme sastanak s pratiteljem putovanja i povratak brodićem do autobusa te nastavak putovanja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan  HOTEL – VERONA / SRETNA NOVA GODINA!!!

Doručak. Vožnja prema Veroni. Po dolasku u Veronu- grad romatike i zaljubljenih slijedi kraća šetnja s pratiteljem putovanja  do Arene - Piazza dei Signori - Piazza della Erbe i do Julijine kuće gdje se nalazi najpoznatiji balkon ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Tu je i spomenik Juliji pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Vožnja do hotela. Priprema za najluđu noć u godini. Po želji odlazak autobusom na doček Nove godine na gradskim trgovima Verone. Sretna nova godina! Povratak u hotel. Noćenje       

3. dan  HOTEL – OTOCI LAGUNE  -  ZAGREB

Kasni doručak. Odjava iz hotela. U dogovoreno vrijeme nastavak prema Punti Sabbione i otocima lagune(brodska karta uz obaveznu doplatu). Prvo posjećujemo manje poznati Burano – otok šarenih fasada i čipke koji će Vas iznenaditi pozitivnom i ležernom atmosferom. Nakon šetnje slobodno vrijeme za ručak ili kavu. Nastavak do poznatijeg Murana i tvornice stakla gdje uživo imamo mogućnost vidjeti prezentaciju majstora izrade stakla. Slobodno vrijeme za kavu. U dogovoreno vrijeme sastanak s pratiteljem putovanja i povratak brodićem do autobusa te vožnja do hotela. Noćenje.
    

Cijena

890 kn

Cijena uključuje

- Prijevoz modernim turističkim autobusom,
- razgledi po programu,
- 2 noćenja na bazi usluge noćenje/doručak u hotelu 3* u okolici Vicenze/Verone u dvokrevetnim sobama,
- Pratitelja putovanja
- Jamčevno osiguranje i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje

- doplatu za jednokrevetnu sobu od 450 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Obavezna doplata::

- Brodska karta Punta Sabbioni – San Marco -Punta Sabbioni - 12 € po osobi
- Brodski izlet „Otoci lagune“ - 23 € po osobi

Napomena

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Verona

Verona je glavni grad istoimene talijanske provincije (3.097 km², 814.300 stanovnika) i drugi najveći grad (poslije Venecije) u regiji Veneto, na rijeci Adige, u neposrednoj blizini jezera Lago di Garda, 100 km zapadno od Venecije.

Najstariji tragovi naselja na području Verone potječu iz predrimskog razdoblja, a od 89. pr. Kr. tu je rimska kolonija. Od 49. pr. Kr. Verona je municipij koji prerasta u razvijeno kulturno i trgovačko središte. U 6. stoljeću Verona postaje glavni grad langobardskog kralja Alboina. God. 774. nalazi se u sastavu franačke države Karla Velikog, a za njegovih nasljednika (Karolinga) postiže novi gospodarski procvat. God. 1136. osamostaljuje se i postaje neovisnom republikom. Osobit gospodarski i kulturni razvoj doživljava za vladavine plemićke obitelji Della Scala, odnosno Scaligheri (1262.-1387.).

U vrijeme cara Fridrika I. Barbarosse pripada ligi talijanskih gradova (Lombardska liga) koji se odupiru carevoj politici. God. 1387. zauzimaju je Visconti.

Pod mletačkom vlašću je od 1405. do 1797. godine, kada je osvajaju Francuzi. Iste godine izbija veliki antifrancuski ustanak (Pasque Veronesi), koji je skršen represivnim mjerama.

Od 1805. do 1814. godine je u sastavu Kraljevine Italije, a nakon pada Napoleona postaje važno austrijsko vojno uporište. God. 1866. ponovno ulazi u sastav, sada sjedinjene Kraljevine Italije.

Pošaljite upit

Nova godina 2019 u Veroni, Veneciji i na otocima lagune


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit