Italija, Nova godina na čarobnom jugu Italije

(ID: PU-2730)

Zrakoplovom iz Zagreba i Splita, mogućnost veznih letova iz Pule, Dubrovnika

Otputujte na Capri, „otok ljubavi“ i kušajte talijanski bella vita u najizvornijem obliku, uživajte u Sorrentu i njegovoj prelijepoj arhitekturi, isprobajte famozni limoncello i prepustite se šarmu južne Italije. U Napulju gradu pod Vezuvom, isprobajte najbolju pizzu. U blizini Napuljskog zaljeva, na južnoj obali Sorentinskog poluotoka, nalazi se obala Amalfi. Duž obale nižu se mjestašca na obroncima strmih stijena s pastelno žutim, plavim i ružičastim kućicama. Ova poznata turistička destinacija spada u najljepši dio obalne Italije, a zbog svojih prirodnih ljepota i bisera arhitekture proglašena je UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom.

***VRIJEDNOST VIŠE: Hotel U SORRENTU!!!!

Program putovanja

1. dan – ZAGREB-SPLIT – RIM -  SORRENTO

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.30h. Polijetanje zrakoplova na letu Croatia Airlinesa za Rim u 14:35  s međuslijetanjem u Splitu u 15:25. Ukrcaj putnika u Splitu te nastavak putovanja u 15:55 te slijetanje u Rim u 17:05. Po dolasku obavljanje graničnih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela na području Sorrenta. Smještej u hotel u večernjim satima. Orijentacijska šetnja sa pratiteljem putovanja Sorrentom - gradom sunca i prekrasnih pejzaža. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan  IZLET OBALA AMALFI (FAKULTATIVNI IZLET)     SRETNA NOVA GODINA!!!

Doručak. Odlazak na  izlet na obalu Amalfi koju zbog prekrasnih pejzaža smatraju jednom od najspektakularnijih u Europi. Već sama vožnja obalom oduzima dah dok čarobna mjestašca uz obalu upotpunjuju dojam. Prvo radimo foto pauzu iznad slikovitog Positana – ribarskog mjestašca šarenih kućica, smještenog na litici. Već na prvoj pauzi možete isprobati sok od lokalnog voća( limuna i naranči). Slijedi vožnja  do grada Amalfi, koji se nalazi pod UNESCO zaštitom zbog iznimne ljepote. Šetnja do katedrale sv. Andrije s upečatljivim stubištem i dekorativnom fasadom, slobodno vrijeme za poslijepodnevni predah uz esspreso ili možda limoncello. Nastavak vožnje do Ravella gdje ćemo vidjeti Katedralu s brončanim vratima s opisima biblijskih prizora, te Villu Rufolo u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Slobodno vrijeme za aperol . Povratak u Sorrento u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme te priprema za najluđu noć u godini. Ponuda organiziranog dočeka će biti dostupna od 1.12. Individualni povratak u hotel, Noćenje.

3. dan  CJELODNEVNI IZLET CAPRI (FAKULTATIVNO)

Doručak. Preporučamo fakultativni izlet na rajski Capri: vožnja hidrogliserom do otoka Capri, popularnog odredišta međunarodnog jet seta, poznatog po bujnoj mediteranskoj vegetaciji i očaravajućem krajoliku. Po dolasku u luku Grande Marina vožnja minibusom do Anacaprija, gdje predlažemo posjet vili San Michele, s mnoštvom antičkih artefakata i prekrasnim vrtom ili vožnju žičarom do vidikovca Monte Solaro s jedinstvenim pogledom na otok i  Napuljski zaljev. Nastavak vožnje i razgled mjesta Capri smještenog 142 metra iznad mora; Piazzetta okružena srednjovjekovnim kućama i ostale znamenitosti otoka: Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, Via Krupp...Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tipičnih taverni te uživanje u ljepotama čarobnog Capria. Povratak brodom za Sorrento. Slobodno vrijeme u Sorrentu-  gradu mediteranskog duha, prepunog cvijeća, voća, zaštitni znak je limun od kojeg se pravi tradicionalni liker limoncello. Šetnja gradom te odlazak na degustaciju limoncella. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  CJELODNEVNI IZLET POMPEJI – NAPULJ (FAKULTATIVNO)

Doručak. Odlazak autobusom do arheološkog nalazišta Pompei, najpoznatijeg i najbolje očuvanog iz doba antičkog Rima. Grad je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79. godine te je ostao konzeviran pod debelim slojevima pepela (4-5 m) i slučajno otkriven stoljećima kasnije. Razgled u pratnji lokalnog vodiča,  šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka velebnih vila, termi i foruma jednog od najznačajnijih gradova Rimskog carstva.  Vožnja prema Napulju. Odlazak u razgled gradskog povijesnog središta s pratiteljem: Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo... Nakon razgleda, slobodno vrijeme u gradu. Napoli obiluje brojnim restoranima gdje posjetitelji mogu uživati u jelima i desertima domaće talijanske kuhinje. Povratak u Sorrento u večernjim satima. Noćenje.

5.dan -  SORRENTO– VEZUV - RIM – SPLIT-  ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak vožnje do Vezuva, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku ( uz doplatu ulaznice )slijedi 20-minutna šetnja do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200 m nadmorske visine. Posljednja jača erupcija vulkana bila je 1944. godine i od tada miruje. Za lijepog vremena s vrha vulkana se pruža prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Nastavak putovanja do zračne luke Rim. Prijava na let u   1800sati s međuslijetanjem u Splitu u  1915. Slijetanje u Split u 19:50 te u Zagreb u 20:40.    

Cijena

3.990 + zrakoplovne pristojbe

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom na letu Croatia Airlinesa prema programu
- jedan komad predane prtljage do 20 kg i jedan komad ručne prtljage
- transferi autobusom prema programu u Italiji
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Sorrentu
- Voditelja putovanja iz Zagreba
- Organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje

- zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 1190 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Cjelodnevni izlet na otok Capri 550 kn -cijena uključuje transfer autobusom hotel - Sorrento- luka, uspinjaču luka- Sorrento, hidrogliser na relaciji Sorrento-Capri-Sorrento, minibus po otoku, razgled Capria u pratnji pratioca putovanja - min. 15 prijavljenih putnika
- Cjelodnevni Izlet na obalu Amalfi 420 kn - foto stop Positano, obilazak gradova Amalfi i Ravello - min. 15 prijavljenih putnika
- Cjelodnevni izlet Pompei i Napulj 490 kn (cijena uključuje autobusni prijevoz, stručno vodstvo u Pompeima, ulaznicu u Pompeje, obilazak Napulja) - min. prijavljenih putnika 15
- Ulaznica na Vezuv – 18 € (ulaznica + fee)

Napomena

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Capri

Capri je talijanski otok na kojem se nalazi i istoimeni grad. Nalazi se na južnoj strani Napuljskog zaljeva kraj Sorentinskog poluotoka. Otok ima 3 kvadratna kilometra i 7.278 stanovnika. Privlačio je pozornost još od drevnog antičkog doba, da bi prilično nedavno u svojoj povijesti postao pravi magnet za umjetnike, pisce i sve estete. Tijekom 1950-ih Capri je postao popularno odredište međunarodnoga jet-seta. Ikonske su slike Jackie O. kako u kapri hlačama, s velikim, njoj karakterističnim, sunčanim naočalama na licu, promatra okolinu i prekrasan krajolik ovog usporenog, laganog i prekrasnog otoka. Elegantan otok doživjet ćete baš takvim ako ga posjetite tijekom toplih mjeseci, a zavući će vam se pod kožu instantno.Svaki dolazak na Capri počinje pristajanjem u Marinu Grande te ulazak u taxi ili uspinjaču iz 1907. za ultimativno bezvremensko iskustvo. Većina otoka dostupna je pješice, taksijem ili lilliputskim autobusima koji su jeftini, no krcati. Caprijeva divlja, no udaljenija strana nalazi se uz obalu – skrivene špilje, uvale, male, izolirane plaže koje trebate iskoristiti i posjetiti čim vam zapnu za oko. Prvo mjesto koje ćete htjeti posjetiti jest Plava špilja – podvodna špilja koju su nanovo otkrili 1826. i od tada je jedna od glavnih avanturističkih znamenitosti na otoku. Nakon morske avanture se ogladni i točno iznad luke je kultni JK Place Capri s restoranom JKitchen u kojem napuljski chef Eduardo Estatico stvara božanstvena čudesa koja će osvojiti svačije nepce. U središtu srednjovjekovnog grada nalazi se Piazzetta, često zvana ‘malim kazalištem svijeta’. Svatko tko dođe na Capri u jednom trenutku mora stati na njegovu pozornicu i postati dio tog kazališta u kojemu scenu zauzimaju kafići, barovi često ispunjavajući zrak zvonkim glasovima i glazbom tijekom ‘aperitivo houra’. Od trga ulicom Tragara doći ćete do Belvedere di Tragara od kuda puca veličanstven pogled na Faraglioni, tri stijene koje strše iz mora i stvaraju impresivnu sliku obale. Središnji trg Caprija je zadržao umjerenu seosku arhitekturu, ali je prepun skupim buticima i restoranima. Tijekom ljeta ima mnogo turista, najčešće jednodnevnih izletnika iz Napulja i Sorrenta. Na Capriju jednostavno zaboravite na vrijeme

Pošaljite upit

Italija, Nova godina na čarobnom jugu Italije


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit