GRČKA NOVA GODINA 2018. - 7 DANA AUTOBUSOM

(ID: PU-2600)

Program putovanja

1. dan. ZAGREB

Polazak autobusa u 18:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak u 20:30 sati ispred hotela Zovko / pumpa Zovko na ulazu u S.Brod. Noćna vožnja prema Makedoniji i Grčkoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta.

2. dan. SOLUN

Dolazak u Solun u jutarnjim satima. Razgled grada ROTONDA, TRIJUMFALNA VRATA, POZNATI BIJELI TORANJ.... Smještaj u hotel. Kraći odmor. Nastavak razgleda Soluna, jednog od najstarijih gradova u Europi osnovanog 315. god prije Krista: BROJNE CRKVE SV. DEMETRIUS PANAGIA ACHEIROPOIETUS, SVETIH APOSTOLA, SV. SOFIJA, SV. KATARINA, SV NIKOLA ORFAN I DRUGE, BROJNE UTVRDE… Noćenje.

3.dan. SOLUN, METEORI, ATENA

Doručak. Vožnje autobusom u smjeru pokrajine Thessalie. Odlazak u razgled jednog od 6 „lebdećih“ bizantskih samostana u kompleksu METEORA. Vožnja prema Ateni. Dolazak u Atenu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večernje upoznavanje sa gradom. Večernji izlazak u atenske kvartove KOLONAKI ili THISSION u kojima se nalaze brojni barovi. Noćenje.

4. dan. ATENA, PIREJ, MIKROLIMANO,

Doručak. Odlazak u razgled ATENE: AKROPOLA (PARTHENON, EREHTEJON, HRAM BOŽICE NIKE, PROPILEJI, MUZEJ), DIONIZIJEVO KAZALIŠTE, ODEON, HADRIJANOVA VRATA, ZEUSOV HRAM, AGORA, ATENSKI STADION, TRGOVI OMONIA I SINTAGMA, STRAŽA EVZONI, PARLAMENT… Odlazak u Pirej. Obilazak stare ribarske luke Mikrolimano. Odlazak do Rta Sounion, razgled Posejdonovog hrama. Povratak u Atenu. Fakultativna tradicionalna Grčka večera u Plaki...Večernji izlazak u atenske kvartove KOLONAKI ili THISSION u kojima se nalaze brojni lokali. Noćenje.

5.dan. ATENA, PELOPONEZ, NOVA 2018.

Doručak. Fakultativni izlet autobusom u razgled poluotoka PELOPONEZA/ARGOLIDA/: KORINT (KORINTSKI KANAL), EPIDAUR - jedan od najpoznatijih dijelova antičke Grčke, posjet jednoj od tvornica keramike, NAUPOLION, MIKENA S ATREJEVOM RIZNICOM. Povratak u Atenu. Pripreme za novogodišnju noć. DOČEK NOVE 2018. na ulicama i trgovima Atene ili u nekom od brojnih klubova i barova. SRETNA NOVA 2018… Noćenje.

6.dan. ATENA, DELFI, SKOPJE.

Kasno ustajanje. Produženi novogodišnji doručak.Odlazak iz Atene. Polazak za DELFE: APOLONOVO SVETIŠTE - razgled i obilazak lokaliteta… Vožnja kroz Grčku. Dolazak u Skopje u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večernji izlazak u jedan od mnogobrojnih barova i klubova uz rijeku Vardar (tzv. Kej). Fakultativna večera u tradicionalnom makedonskom restoranu. Noćenje.

7.dan. SKOPJE, ZAGREB

Doručak. Odlazak u razgled grada: GRADSKA TVRĐAVA, DŽAMIJA MUSTAFA PAŠE, CRKVA SV. SPASA, STARA TRŽNICA S MALIM USKIM ULICAMA, STARA TURSKA KUPELJ DAUT PAŠA AMAM KOJA JE DANAS MUZEJ, STARI KAMENI MOST, GRADSKI MUZEJ, BISTA MAJKE TEREZE KOJA SE NALAZI NA MJESTU NJENE RODNE KUĆE… SABORNI HRAM SVETOG KLIMENTA OHRIDSKOG,... Vožnja autobusom prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Cijena

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI : 1.950kn
REDOVNA CIJENA PO OSOBI : 2.090 kn

Cijena uključuje

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC),
1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Solunu,
3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Ateni,
1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Skopju,
razgledavanja po programu,
osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju,
fakultativni izlet na PELOPONEZ 20€,
tradicionalna Grčka večera u Plaki 40€,
fakultativna večera u tradicionalnom makedonskom restoranu 20€,
dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Napomena

VREMENSKA ZONA: Atena +1 sat u odnosu na Hrvatsku. Informativne cijene ulaznica : SAMOSTAN U METEORI 3€, AKROPOLA 12€, MUZEJ AKROPOLE 5€, ARHEOLOŠKI MUZEJ 7€, EPIDAURUS 6€ MIKENA 8€, DELFI 9€, SOUNION 4€….

Atena

Atena (grč. Αθήνα, Athina) je glavni grad Grčke i jedan od najpoznatijih gradova u svijetu. Današnja Atena je moderan i velik grad. 2004. je imala 745,514 stanovnika. Antička Atena je bila moćan grad-država i poznati centar edukacije i znanosti. Nazvana je po božici iz grčke mitologije, Ateni.

Atena se često naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tijekom 5. i 4. stoljeća prije Krista. Iz tog razdoblja u Ateni je ostalo mnogo antičkih zgrada, umjetničkih djela itd. Najpoznatija je Akropola, koja je priznata kao jedna od najboljih primjera klasične grčke umjetnosti i arhitekture.

Pošaljite upit

GRČKA NOVA GODINA 2018. - 7 DANA AUTOBUSOM


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit