BUKUREŠT NOVA GODINA 2018.

(ID: PU-2613)

Bukurešt - PARIZ JUGOISTOČNE EUROPE

5 dana autobusom

Program putovanja

1.dan. ZAGREB

Polazak autobusa u 19:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak u 20:30 sati ispred hotela Zovko / pumpa Zovko na ulazu u S.Brod. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan. BUKUREŠT

Dolazak u Bukurešt u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgled Bukurešta u pratnji vodiča, grada koji oduševljava svojom arhitekturom, nazvanim »PARIZ ISTOKA«: KATEDRALA SV. JOSIPA, CRKVA STAVROPOLEOS, PATRIJARHALNA KATEDRALA, CRKVA CRETULESCU, CRKVA DOMNITA BALASA. Navečer zajednički izlazak u jedan od brojnih noćnih klubova. Noćenje.

3.dan. TRANSILVANIJA (DRACULA TOUR),

Doručak. Fakultativni izlet u Transilvaniju. Razgled grada BRAŠOVA u pratnji vodiča: ČUVENA “CRNA CRKVA” (najveći gotički sakralni objekt u Istočnoj Europi) , SCHEII BRASOVULUI , CRKVA SV. BARTOLOMEJA, STARA VIJEĆNICA, VRATA SV. KATARINE, CITADELA… Odlazak u posjet obližnjem dvorcu BRAN – čuvenom DRAKULINOM DVORCU gdje ćete čuti sve o Drakuli i ovom prekrasnom dvorcu strave. Povratak u Bukurešt. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.

4.dan. BUKUREŠT NOVA 2018.

Doručak. Nastavak razgleda Bukurešta: PALATUL PARLAMENTULUI (PALAČA PARLAMENTA, iza Pentagona najveća zgrada na svijetu), PALAČA COTROCENI, KRALJEVSKA PALAČA, RUMUNJSKI ATENEUM, CENTRALNA BANKA, RUMUNJSKA AKADEMIJA, TRIJUMFALNA VRATA, PALAČA PRAVDE, NACIONALNO KAZALIŠTE, OPERA... Pripreme za novogodišnju noć. Doček NOVE 2018. na ulicama Bukurešta ili u nekom od brojnih pubova i barova. SRETNA NOVA 2018. . . Noćenje.

5.dan. BUKUREŠT, ZAGREB

Kasnije ustajanje. Produženi novogodišnji doručak. Odlazak iz Bukurešta. Vožnja u smjeru Hrvatske uz kraća zadržavanja i odmore tjekom puta. Dolazak u S.Brod. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

Cijena

First minute cijena po osobi već od: 1.250 kn

Cijena uključuje

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video,WC),
3 noćenja s doručkom u hotelu po izboru,
razglede prema programu,
osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju,
fakultativni izlet u Transilvaniju 25€,
dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Bukurešt

Bukurešt (rumunjski: Bucureşti) je glavni i najveći grad Rumunjske. Grad je 2007. godine brojio 1.931.838 stanovnika, a administrativno područje imalo je 2.600.000 stanovnika. Godine 1931. grad je imao samo 638.000 stanovnika; brzi rast doveo je do nestašice stambenih objekata. Manje je poznato da je Bukurešt utemeljio vlaški knez Vlad Dracula.

Rijeka Dâmboviţa dijeli Bukurešt na dva dijela, a adminstrativno je podijeljen na šest dijelova, dok okolni ruralni dio čini sedmi. Površina administrativnog područja je oko 300 km². Nadmorska visina iznosi 88 metara, a grad je udaljen 265 km od Crnog mora i 65 kilometara od Dunava.

Bukurešt je poznat i kao Balkanski Pariz; kroz grad prolaze dva velika bulevara, a velik dio zgrada izgradili su strani arhitekti, najčešće Francuzi i Talijani. Rumunjski arhitekti razvili su stil sličan francuskom, a razlog tomu je što se većina imućnijih Rumunja prije dolaska komunizma školovala u Francuskoj. Nakon dolaska komunista na vlast sve se više grade zgrade strogog izgleda koje je bilo lakše i jeftinije izgraditi, ali je Bukurešt i dalje ostao grad parkova i lijepe arhitekture. Klima je u Bukureštu jako oštra, ovaj kraj nema proljeća i jeseni; zime su hladne s jakim vjetrovima, a ljeta su vruća i suha.

Tragovi naseljenosti sežu u kameno doba, ali grad je zapravo osnovan 1479. Najpoznatije su građevine Palača parlamenta (nakon Pentagona druga najveća zgrada na svijetu – 270 x 270 x 89 m), Palača Pravde, Pantheon, Athenaum, Narodna banka, Predsjednička palača, Glavna sveučilišna knjižnica, Kraljevski dvorac i mnoge druge (uključujuči i preko 100 muzeja).

Zlatno doba Bukurešta bilo je između dva svjetska rata; grad su u drugom svjetskom ratu teško bombardirali Saveznici. Sljedeća velika nesreća koja je pogodila Bukurešt bila je 1977. godine, kada je u stravičnom potresu poginulo preko 1500 ljudi. Sljedeći potres dogodio se 1990., ali je šteta bila mnogo manja. Velika je bila i materijalna šteta za vrijeme Rumunjske revolucije 1989.

Pošaljite upit

BUKUREŠT NOVA GODINA 2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit