Madrid, 5 dana zrakoplovom iz Zagreba

(ID: PU-2770)

Hotel Exe Moncloa 4*- www.exehotels.co.uk/exe-moncloa.html

Program putovanja

1. dan    ZAGREB / - MADRID

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 14:15 sati. Let zrakoplovom Iberia u 15:30 sati, s dolaskom u Madrid u 18:25 sati. Po dolasku u Madrid, transfer autobusom do hotela i smještaj. Slijedi odlazak  u večernju šetnju s pratiteljem putovanja do Puerta del Sol, trga koji je središte madridskog života. Predlažemo odlazak na večeru u neki od restorana ili kušanje pića sangria na terasama kafića. Povratak u hotel i noćenje.


2. dan MADRID

Doručak.  Odlazak u panoramski razgled Madrida autobusom:  KIO PUERTA, najpoznatiji neboderi u Madridu nazvani još i “Vrata Europe- PASEO DE CASTELLANA, najveća i najšira ulica u Madridu -  STADION SANTIAGO BERNABEU - PLAZA COLÓN, trg s fontanama i spomenikom Kristoforu Kolumbu - FONTANA CIBELES fontana omiljena navijačima Real Madrida  oko koje se navijači kraljevskog kluba okupe kako bi proslavili pobjedu- GRAN VÍA, ulica za koju se kaže da nikada ne spava  - PLAZA ESPAÑA, jedan od najvećih trgova u Madridu - KRALJEVSKA PALAČA- PLAZA ORIENTE - PUERTA DEL SOL, najživlji trg u Madridu, a poznat je i po „nultom kilometru“ - PLAZA CÁNOVAS DEL CASTILLO S NEPTUNOVOM FONTANOM -  PUERTA DE ALCALÁ - LAS VENTAS, popularna madridska arena za borbu s bikovima
Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Navečer moguć odlazak na flamenco show (doplata na licu mjesta). Noćenje. 


3. dan MADRID-  fakultativni izlet TOLEDO

Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Toledo (cca 70km), nekadašnji španjolski glavni grad u kojem je živio poznati El Greco. Slijedi obilazak povijesne jezgre grada upisane 1986. godine u UNESCO-v registar svjetske kulturne baštine: utvrda ALCAZAR- GOTIČKA KATEDRALA- CRKVA SVETOG TOME- SAMOSTAN SAN JUAN DE LOS REYES. Slobodno vrijeme. Povratak u Madrid. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak u neki od muzeja: MUSEO DEL PRADO, jednom od najznačajnijih svjetskih muzeja u kojem možete naći djela kako španjolskih umjetnika Velazqueza, Murilla, El Greca, tako i nekih najslavnijih slikara svih vremena od Fra Anglelica, Rafaela, Caravaggia, Goye, Rubensa i mnogih drugih, te CENTRO DEL ARTE REINA SOFÍA- slavni muzej moderne umjetnosti čiji je najpoznatiji eksponat Picassova “Guernica”. Za one više sportski orijentirane, tu je STADION SANTIAGO BERNABEU, jedan od najznačajnijih stadiona na svijetu gdje svoje utakmice igra Real Madrid. Drugi je najveći stadion u Španjolskoj i među četiri najprestižnija stadiona u Europi. U sklopu stadiona nalazi se muzej jednog od najznačajnijih europskih klubova sa svim odličjima i nagradama. Noćenje.


4. dan MADRID- fakultativni izlet SEGOVIA- EL ESCORIAL

Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Segoviu i El Escorial koji se smatraju najljepšim i povijesno  gledajući, najbogatijim mjestima u Španjolskoj te se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Po dolasku u Sevoviu razgled povijesne jezgre: PLAZA MAYOR, KATEDRALA, TRG SV. MARTINA I PLEMIĆKA ČETVRT S PALAČAMA I CRKVAMA. U centru grada još uvijek stoji stara palača islamskih osvajača- ALCAZAR iz 12. stoljeća, koja je mijenjajući svoje vlasnike promijenila i oblik te se danas smatra jednom od najbajkovitijih srednjovjekovnih dvoraca u Španjolskoj. Nekad utvrda, potom kraljevska rezidencija, danas je Alcazar otvoren za javnost kao muzej. Nakon slobodnog vremena za shopping i ručak odlazak do vjerojatno najznačajnije zgrade u Španjolskoj,- EL ESCORIAL koja se i nakon 500 godina smatra najvećom zgradom u Španjolskoj. El Escorial je izgradio kralj Filip II., a služila je kao kraljevska rezidencija do 19. stoljeća. Sastoji se od kraljevskih soba, crkve, samostana, 16 dvorišta. Posebno mjesto zauzima kraljevski panteon u kojem je svoj vječni dom našlo 26 kraljeva i kraljica Španjolske, a među njima i sam Filip ll. utemeljitelj dvorca, ali i njegov otac, jedan od najznačajnijih careva Svetoga Rimskog Carstva, Karlo V. Povratak u Madrid u večernjim satima. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.


5. dan– ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do zračne luke. Let Iberiom u 12:35. Dolazak u Zagreb u 15:25 sati.

Cijena

2.490 kn

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb
- pratitelja putovanja
- smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom
- transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
- razglede prema programu
- troškove organizacije i prodaje aranžmana.

Cijena ne uključuje

zrakoplovne pristojbe
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrjekom navedene kao uključene
- karte javnog prijevoza
- fakultativne izlete
- troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Fakultativna ponuda (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):
Fakulativni izlet Toledo - € 50 - izlet s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča
Fakulativni izlet Segovia- El Escorial- € 80 izlet s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ulaznicom u El Escorial

Informativne cijene ulaznica:
- Centro del arte „Reina Sofia“: cijena ulaznice 10 €;
- Prado: cijena ulaznice 15 €;
- Museo Thyssen y Bornemisza: 12 €
- Kraljevska palača: cijena ulaznice 10 €
- Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

Napomena

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima.
Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda.
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Croatia Airlines i podložna su promjeni.

Madrid

Madrid je glavni grad Španjolske od 1561. Grad Madrid ima 3.228.359 stanovnika po popisu stanovništva iz 2005. godine, dok istoimena regija broji 5.561.748 stanovnika.

Prvo naselje na području današnjeg Madrida osniva arapski emir Muhamed I., u drugoj polovici 9. stoljeća (između 860. i 880. godine), podižući gradinu vojnog te vjerskog karaktera, tzv. ribat, na lijevoj obali rijeke Manzanares, na mjestu gdje se danas nalazi kraljevska palača. Uskoro postaje poznata pod imenom Mayrit ( Magerit - u kasteljiziranoj formi). Dakle, Madrid se rodio kao ribat, tj. zajednica vojnog, ali i vjerskog karaktera, gdje su se muslimanski borci pripremali za džihad, sveti rat.

Pošaljite upit

Madrid, 5 dana zrakoplovom iz Zagreba


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit