SVETIŠTA ITALIJE - CAMPOSANPIERO-ARCELLA- SCHIO-BOLOGNA-SAN GIMIGNANO-SIENNA- COLLE VAL D’ELSA-FIRENCA-VENECIJA

(ID: PU-2779)

Program putovanja

1. dan - polazak,

- Polazak iz Našica ispred franjevačkog samostana u 04.00 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju do Italije i CAMPOSAMPIERA u kojemu je svetac proveo posljednje dane svog ovozemaljskog života. Posjet svetištu viđenja: Sveti Antun se prikazuje na slikama kako drži dijete Isusa u naručju jer je vlasnik tog zemljoposjeda, vidjevši svjetlost u njegovoj sobi imao viđenje sv. Antuna sa djetetom Isusom u naručju. Posjet svetištu oraha: Sv. Antun je tražio da mu sagrade kućicu na obližnjem orahu gdje je boravio u samoći i molio se Bogu, a na tom mjestu je sagrađena kapelica. Pokraj crkve nalazi se prekrasan drvored sa Križnim putom sv. Antuna. Pobožnost Križnog puta. U Campusampieru Sv. Antun se zaželio vratiti u svoju omiljenu crkvu sv. Marije u Padovi gdje je tako žarko propovijedao. Na tom putu umro je u ARCELLI, koju ćemo posjetiti i gdje je sagrađeno svetište kao mjesto preminuća sv. Antuna. Zbilo se to 13. lipnja 1231. godine u 36.oj godini života. U trenutku smrti izgovorio je riječi: ''Vidio sam Gospodina!'' Odlazak u SCHIO u svetište Marije Kraljice Ljubavi. Posjet kući molitve Cenacolo, sveta misa te obilazak svetišta i križnog put na brdu Monte di Cristo. Hodočasnički smještaj. Večera. Noćenje.

2. dan,

Doručak. Posjet crkvi Svete Obitelji i samostanu u kojem je 40 godina živjela sv. Bakhita, prva afrička svetica. Upoznavanje sa njezinim izuzetno zanimljivim životom. Razgled muzeja svetice. Sveta misa. Vožnja do BOLOGNE. Posjet Bazilici sv. Dominika, osnivača dominikanskog reda, gdje se nalazi njegov grob i crkvi Corpus Domini, gdje se nalazi najpoznatija bolonjska svetica, sv. Katarina. Njezino tijelo je neraspadnuto i može se vidjeti u sjedećem položaju. Slobodno na gradskom trgu ispred čuvene katedrale sv. Petronija. Vožnja do SAN GIMIGNANA, gradića koji je zadržao svoj srednjovjekovni izgled, sa mnogim crkvama i palačama.. Smještaj u hotel ***. Sveta misa. Večera. Noćenje.

3. dan,

Doručak. Vožnja do SIENE. Razgled slikovitog srednjovjekovnog grada sa središnjim trgom Piazza del Campo, katedrala Uznesenja Bl. Djevice Marije, Santa Maria de la Scala - muzejski kompleks u srednjovjekovnoj bolnici u kojoj se nalazi kapela Gospina plašta, gdje se nalazi relikvijar Svetoga čavla, gradska vijećnica, rodna kuća sv. Katarine Sienske, crkva sv. Dominika…Sveta misa i slobodno za vlastite potrebe. Odlazak u COLLE VAL D'ELSI i posjet katedrali, gdje se čuva čavao, sa kojim je na križ bila pribijena pločica na kojoj je ispisana Isusova krivnja. Povratak u San Gimignano. Večera. Noćenje.

4. dan,

Doručak. Odlazak u FIRENCU - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, na obalama rijeke Arna. Razgled katedrale Santa Maria del Fiore, gdje se čuva relikvijar sa komadićem Svetoga križa, osmerokutna krstionica sv. Ivana Krstitelja, Giottov zvonik, crkva Santa Croce - Sv. misa, crkva San Lorenza sa grobnicama obitelji Medici, Ponte Vecchio…slobodno za vlastite potrebe. Povratak u Montecantini Terme. Večera. Noćenje.

5. dan,

Doručak. Vožnja do VENECIJE, jednog od najljepših kulturno povijesnih gradova na Mediteranu. Razgled: Duždeva palača, Trg i crkva Sv. Marka, zvonik, biblioteka Marsiana, kula sa satom, Crkva Sv. Ivana i Pavla, most Rialto, kanal Gande i druge gradske znamenitosti. Nastavak vožnje kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim zaustavljanjima. Dolazak u Zagreb i Našice oko ponoći.

Cijena

Cijena po osobi: 2.750 kn

Cijena uključuje

Prijevoz turističkim autobusom, obroci i noćenja po programu, duhovno i stručno vodstvo, lokalnog vodića u Firenci, ulaze autobusa u gradove,, troškove organizacije putovanja, jamčevinu turističkih aranžmana i osiguranje od odgovornosti polica.

Cijena ne uključuje

Eventualne ulaznice, vožnja brodom u Veneciji, doplatu za jednokrevetnu sobu (600,00 kn) i dobrovoljna putna osiguranja: osiguranje od nezgode , osiguranje od otkaza u slučaju bolesti putnika ili člana uže obitelji i prtljaga.

Napomena

Minimalni broj putnika: 40. Ukoliko će biti manji broj putnika (30), da se putovanje realizira,cijena će se uvećati za 250,00 kn.

Hodočašće Italija i Sicilija Gospa od suza

Hodočašće je putovanje pojedinca ili kršćanske zajednice prema nekom svetom mjestu. Hodočasnici su na svom putu nastojali napuštati materijalne vrijednosti i okretati se duhovnima. Kršćanin polazi na put da svlada svoju vjeru na mjestima koja čuvaju uspomenu na Gospodina, ili na ona mjesta koja predstavljaju važne trenutke povijesti Crkve.

Pošaljite upit

SVETIŠTA ITALIJE - CAMPOSANPIERO-ARCELLA- SCHIO-BOLOGNA-SAN GIMIGNANO-SIENNA- COLLE VAL D’ELSA-FIRENCA-VENECIJA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit