Hodočašće u Rim

(ID: PU-2499)

Program putovanja

1. dan - polazak

Polazak iz Čakovca ispred hotela Park u 04.30, iz Varaždina ispred župe sv. Josipa na Banfici u 05.00, iz Zagreba u 06.30 sati sa autobusnog kolodvora peron 501-503, te mogućnost iz Karlovca i Rijeke. Dnevna vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Rima. Dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel 3***. Večera. Noćenje.

2. dan

Doručak. Razgledavanje Rima: E.U.R., bazilika sv. Pavla izvan zidina, kapelica Quo vadis, katakombe sv. Kalista - sveta misa, bazilika i trg sv. Ivana Lateranskog, Svete stube, Coloseum, Konstantinov slavoluk, crkva Svetog Petra u okovima (Mojsije), Bazilika Svete Marije Velike. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan

Doručak. Odlazak u Vatikan na trg sv. Petra na audijenciju sa papom Franjom. Nastavak razgledavanja: Anđeoska tvrđava, Piazza Navona, Panteon, crkva Svete Marije Sopra Minerva, crkva Imena Isusova, Kapitolij, Forum Romanum, Mamertinska tamnica, crkva Svete Marije “Nebeski žrtvenik” (grob posljednje bosanske kraljice Katarine Kotromanić Kosače), Piazza Venezia, Oltar domovine, Trajanov stup, Fontana di Trevi, Španjolski trg, Augustov mauzolej, Hrvatska crkva sv. Jeronima – sveta misa, Piazza del Popolo. Večera. Noćenje.

4. dan

Doručak. Odlazak u Vatikan. Razgled: trg, bazilika, kupola sv. Petra i Vatikanski muzeji. Slobodno za kupnju suvenira i vlastite potrebe. Večera. Noćenje.

5. dan

Doručak. Odlazak u BOLONJU. Nastavak puta kroz Italiju i Sloveniju do Hrvatske. Dolazak u Rijeku, Karlovac, Zagreb, Varaždin i Čakovec do ponoći.

Cijena

Cijena po osobi: 2.250,00 kn

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom, 4 polupansiona (večera, noćenje, doručak) u hotelu***, duhovno i stručno vodstvo, ulazi autobusa u Rim druga zona, troškove organizacije putovanja i osiguranje od odgovornosti i jamčevinu turističkih aranžmana.

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu , ulaznice za Katakombe , ulaznica u Vatikanske muzeje .

PREPORUČAMO dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, dobrovoljno putno osiguranje od otkaza u slučaju bolesti, osiguranje od nezgode (samo uz putno zdrav. osig.), osiguranje prtljage (samo uz putno zdrav. osig.).

Napomena

NAPOMENE: Zbog cjelodnevnog razgleda preporučamo udobnu sportsku obuću i slojevitu odjeću i mali ruksak za osobne stvari (kišobran, vodu, podmetač…).

Hodočašće Rim

Vatikan je najmanja država na svijetu površine 0,44 km2 sa oko 800 stanovnika od čega ih samo polovica ima vatikansko državljanstvo. Omeđena je zidinama i okružena gradom Rimom. Na čelu države je papa. Službeni naziv suverene države Vatikan je Cita del Vaticano. Vatikan je središte katoličkog svijeta kojeg ima preko 800 milijuna. Apostolska palača u kojoj stanuje papa obuhvaća nekoliko velikih zgrada koje su međusobne povezane. Tamo se nalaze brojni uredi Svete Stolice među kojima je i državno tajništvo. Glavni ulaz je sa trga sv. Petra. Posebna atrakcija Vatikana jesu vatikanski vrtovi za koje možemo reći da su jedinstveni na svijetu. Imaju oko 1900 raznih vodoskoka i fontana koje natapa vodovod dugačak oko 120 km. Država Vatikan izdaje i vlastite poštanske marke koje su vrlo tražene u svijetu. Ima i svoj novac koji ima numizmatičku vrijednost. Radio Vatikan pak, pokriva cijeli svijet na 32 jezika. Osnovan je 1947.godine, a na radiju je zaposleno oko 400 osoba u 35 nacionalih sekcija. Radio Vatikan odašilja na 5 odašiljača i preko jednog satelita a postoji i hrvatska sekcija Radio Vatikana koju čini četvero zaposlenih Hrvata. Također, postoje i vatikanske novine, i to dnevne koje se prodaju u čitavoj Italiji. Njihov je naziv "L' Osservatore Romano'. Vatikan nema vojsku, ali zato ima policiju i Švicarsku gardu koja je počasna i tjelesna straža koja sudjeluje i na papinskim svečanostima. Zanimljivo je kako im je uniforme dizajnirao Michelangelo, a do dan danas se nisu mijenjale. Spomenimo i to da Država Vatikan ima pravo posebne zaštite u slučaju rata, a upisan je u Registar spomenika svjetske baštine.

Pošaljite upit

Hodočašće u Rim


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit