Hodočašće u Poljsku

(ID: PU-1617)

Program putovanja

1. dan - polazak

Polazak autobusa iz Zagreba u 17:00 sati sa glavnog autobusnog kolodvora, iz Varaždina u 18:30 sati ispred hotela Turist, a iz Čakovca u 19:00 sati ispred hotela Park. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku.

2. dan

do Poljske. Dolazak u WADOWICE, rodno mjesto pape Ivana Pavla II. Razgled župne crkve gdje je bio kršten. Slobodno na glavnom trgu. Vožnja do KALVARIJE ZEBRZYDOWSKE. Razgled svetišta i sveta misa. Nastavak vožnje do WIELITZKE. Smještaj u hotel*** i odmor. Odlazak u razgledavanje rudnika soli u kojem su rudari u sol uklesali brojne kapelice s oltarima, kipovima i drugim uresima (npr. 54 m dugačku kapelu blažene Kinge). Dio UNESCO-ve svjetske baštine. Večera.Noćenje.

3. dan

Doručak. Posjet SVETIŠTU MILOSRDNOG ISUSA, gdje je živjela i umrla sv. FAUSTINA KOWALSKA, koja je primila objavu o Božanskom milosrđu. Sveta misa i razgled svetišta. Odlazak u svetište IVANA PAVLA II. i razgled svetišta. Posjet KRAKOWU. Razgledavanje starog kraljevskog grada: Wawel, katedrala, crkva sv. Andrije, crkva sv. Petra i Pavla, franjevačka crkva, građanska katedrala sv. Marije, glavni trg, gradska vijećnica, Sukiennice, Barbakan... Slobodno za vlastite potrebe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan

Doručak. Vožnja do CZESTOCHOWE - najvećeg Marijanskog svetišta u Poljskoj. Smještaj u hodočasnički hotel u blizini svetišta. Razgled svetišta i pavlinskog samostana JASNA GORA: riznica, arsenal, toranj, kapela sa Presvetim... Križni put po zidinama svetišta. Slobodno za kupnju suvenira. Večernja molitva u glavnoj kapeli. Večera. Noćenje.

5. dan

Odlazak na otvaranje čudotvorne slike Majke Božje Jasnogorske. Sveta misa i oproštaj sa svetištem. Doručak. Vožnja kroz Poljsku, Slovačku do BRATISLAVE. Šetnja i razgled stare gradske jezgre. Nastavak vožnje kroz Mađarsku do Hrvatske. Dolazak u Čakovec, Varaždin i Zagreb oko ponoći.

Cijena

Cijena po osobi: 1.750 kn

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom, obroci i noćenja po programu, duhovno i stručno vodstvo, trošak organizacije putovanja, osiguranje od odgovornosti i jamčevinu turističkih aranžmana.

Cijena ne uključuje

Doplatu za 1/1 sobu 400,00 kn, ulaznicu u rudnik soli cca 150,00 kn.

PREPORUČAMO: dobrovoljna putna osiguranja: zdravstveno, osiguranje od otkaza u slučaju bolesti . Osiguranje od nezgode i osiguranje prtljage samo uz putno zdravstveno osiguranje.

Napomena

Kalkulacija je izrađena na 40 uplaćenih putnika. Ukoliko će biti manji broj prijavljenih putnika (30), da se putovanje realizira, cijena će se uvećati do 200,00 kn.

Hodočašće putevima Ivana Pavla II o Poljskoj

Poljska je domovina svetog Ivana Pavla II. pape našeg velikog prijatelja. On je na Drugu uskrsnu nedjelju kada se slavi nedjelja Milosnog Isusa uzdignut na dostojanstvo oltara. Pobožnost Milosnom Isusu potekla je od Poljakinje svete Faustine Kowalskaje. Pobožni je svijet prihvatio ovu pobožnost draga srca. A mi Hrvati nikad ne možemo zaboraviti dobrotu i plemenitost velikog pape Ivana Pavla. U Poljskoj se nalazi i najveće Gospino svetište na istoku u Čentohovi. To sve je razlog da smo se odlučili ponuditi hodočašće u ovozemaljsku domovinu sveto Ivana Pavla. 

Pošaljite upit

Hodočašće u Poljsku


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit