HODOČAŠĆE U FATIMU 2018.

(ID: PU-2658)

FATIMA-SANTIAGO DE COMPASTELA

puni pansioni, zrakoplovom

Program putovanja

1. dan: ZAGREB-LISABON

Okupljanje hodočasnika na šalteru informacija na aerodromu „Franjo Tuđman“-Zagreb u 06:00. Polazak zrakoplova za Lisabon u 07:55 sati. Nakon dolaska u Lisabon slijedi organizirani razgled grada: samostan i crkva sv. Jeronima, katedrala, rodna kuća sv. Antuna Padovanskog, uži centar grada, toranj Belem, Spomenik Osvajačima…Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan: LISABON-OBIDOS-NAZARE-BATAHLYU-FATIMA

Doručak. Put od Lisabona do Fatime (1 sat i 15 min), posjet gradiću Obidos. Obilazak gradića Nazare (ljetovalište na obali Atlantskog oceana), Odlazak autobusom u Batahlyu (razgled katedrale). Odlazak prema Fatimi. Smještaj u hotel. Ručak, razgled svetišta: Bazilika, Berlinski zid, Crkva Presvetog Trojstva, Esplanada...sv. Misa. Večera, krunica u kapelici ukazanja Capelinha. Noćenje.

3. dan: FATIMA-ALJUSTREL

Doručak. Hodočasnički program (sv. Misa). Odlazak u Aljustrel; selo gdje su djeca – vidioci rođeni, Križni put. Ručak. Poslijepodne: razgled muzeja „Kristov život“. Večera. Noćenje.

4. dan FATIMA-PORTO.SANTIAGO DE COMPOSTELLA

Doručak. Odlazak autobusom za Porto, razgledavanje grada. Nastavak puta za Santiago de Compostella. Večera. Noćenje.

5. dan: SANTIAGO DE COMPOSTELLA-COIMBRE-FATIMA

Doručak. Sv. Misa. Razgled Santiaga de Compostelle. Ručak. Povratak u Fatimu. Na povratku razgled sveučilišnog grada Coimbre. Večera. Noćenje.

6. dan: LISABON-ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Polazak zrakoplova u 10:55 po lokalnom vremenu. Povratak u Zagreb oko 15:30 sati.

Cijena

Cijena po osobi: 6.200 kn

Cijena uključuje

- prijevoz avionom ,
- hotelski smještaj na bazi 3 puna pansiona i 2 polupansiona ,
- sve ulaznice i razgledi kako je navedeno u programu,
- stručnog pratitelja tijekom putovanja,
- sve ostalo kako je navedeno u programu,
- organizacija i vodstvo.
- putno osiguranje

Cijena ne uključuje

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1,500, 00 kn

Hodočašće Fatima

Fátima je gradić smješten na sjeverozapadu općine Ourém i nalazi se u Portugalu. Najvažnije je hodočasničko središte Gospe Fatimske u Portugalu i jedno od najvažnijih Marijanskih svetišta Rimokatoličke crkve u svijetu. Fatimsko Gospino svetište spada među poznatija po broju hodočasnika, ali i po različitim pobožnim vježbama, što su se proširile nakon glasovitih fatimskih događanja 1917.g. Portugalski gradić Fatima, postao je poznat u svijetu po neobičnim viđenjima troje djece koja su se događala u razdoblju od 13. svibnja do 13. listopada 1917. g. Kroz to su vrijeme svakog 13. u mjesecu, Lucija, Franjo i Hijacinta imali ukazanja Gospođe obučene u bijelo i sjajnije od sunca. Užas i strahote Prvoga svjetskoga rata pojačali su dramatičnost fatimskih poruka, osobito oko glasovitih triju tajni, od kojih je dio treće ostao do dana današnjeg poznat jedino Svetom ocu Papi. U prvom dijelu radilo se o zastrašujućem viđenju pakla, u drugom o pobožnosti Srcu Marijinu, a u trećem o stradanjima Crkve u 20. st. i viziji pape koji pada od pucnja vatrenim oružjem. O tome je Ivan Pavao II. javno progovorio 13. svibnja 2000. g. preko kardinala Angela Sodana ispred fatimskog svetišta. Konačnu riječ s teološkim komentarom izrekao je 26. lipnja 2000. predstojnik Zbora za nauk vjere, tada kardinal Jozef Ratzinger. Za kršćane su važne jedino poruke što su ih vidioci prenosili, a one su poziv na molitvu, pokoru i obraćenje. Ukazanje Majke Božje samo je naglasilo i aktualiziralo te važne evanđeoske poruke. Poziv da se žrtvom, molitvom i postom može suprotstaviti djelovanju zla u svijetu, potakao je vjernike na ozbiljnije proživljavanje vjerničkog života. Ozbiljnost fatimskih poruka osobito su isticali pape 20. st. Pio XII, Pavao VI. i Ivan Pavao II. U najžešćem vihoru Drugog svjetskog rata, 1942. g. Pio XII. posvetio je svijet Srcu Marijinu na 25. obljetnicu fatimskih ukazanja. O 50. obljetnici Pavao VI. osobno hodočasti u Fatimu. Ivan Pavao II. hodočasti u Fatimu 13. svibnja 1982. na prvu obljetnicu preživljena atentata, ponavlja posvetu svijeta Majci Božjoj. Nadilazeći besplodne rasprave o naravi i načinima ukazanja, potrebno je uočiti, prihvatiti i živjeti evanđeoske poruke što nam ih Fatima odašilje, a to su potreba trajnoga osobnog obraćenja Bogu i poticajima Duha Svetoga, borba protiv neprestana djelovanja zla u nama i oko nas te pomaganje drugima na putu obraćenja. To je izražaj vjere u otajstvenu povezanost Kristova tijela i konkretizacija preporuke prema kojoj smo odgovorni jedni za druge.

Pošaljite upit

HODOČAŠĆE U FATIMU 2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit