Vicenza - Verona sa izložbom Van Gogha

(ID: PU-2655)

IZLOŽBA: VINCENT VAN GOGH
- Vincent van Gogh, nizozemski slikar, grafičar i crtač; postimpresionist koji se smatra jednim od najslavnijih i najutjecajnijih osoba u povijesti umjetnosti Zapada
- izložba 40 slika i 85 crteža iz Kröller-Müllerm muzeja u Nizozemskoj, nastalih između 1880. i 1885. godine.

Program putovanja

1. DAN

Polazak autobusa u 6:00 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaja putnika), uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku u Vicenzu, grad pod zaštitom UNESCO-a, slijedi razgled grada: Teatro Olimpico - najstarije kazalište u zatvorenom prostoru, kojeg je projektirao slavni renesansni arhitekt Andrea Palladio, katedrala Santa Maria Annunciata , koju je također projektira Palladio, Palazzo Chiericati, crkva San Lorenza. Slobodno vrijeme za posjet izložbi „Van Gogha“ u Basillica Palladiana. Vožnja autobusom do hotela. Noćenje.


2.DAN

Doručak, Odlazak na razgled Verone, grada životopisnih ulica, te umjetnosti i arhitekture: Julijina kuća, Arena, Piazza dei Signori, Piazza Bra, Piazza delle Erbe, grobnice Scalighieri. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Polazak iz Verone u 16 sati s predviđenim dolaskom u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena

First minute cijena: 590 KN


CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 650 KN

Doplata za jednokrevetnu sobu: 120 KN

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, tuš/WC, na osnovi noćenja s doručkom, razgledi prema programu, pratitelja putovanja, organizacija putovanja.

Cijena ne uključuje

putno osiguranje, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike.

Napomena

Doplata za jednokrevetnu sobu: 120 KN

Popust: djeca do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasli 5 % popusta na pomoćnom ležaju.

Cijena ulaznice za izložbu: 120 KN, djeca 6-17 g. plaćaju 100 KN – plaćanje u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Verona

Verona je glavni grad istoimene talijanske provincije (3.097 km², 814.300 stanovnika) i drugi najveći grad (poslije Venecije) u regiji Veneto, na rijeci Adige, u neposrednoj blizini jezera Lago di Garda, 100 km zapadno od Venecije.

Najstariji tragovi naselja na području Verone potječu iz predrimskog razdoblja, a od 89. pr. Kr. tu je rimska kolonija. Od 49. pr. Kr. Verona je municipij koji prerasta u razvijeno kulturno i trgovačko središte. U 6. stoljeću Verona postaje glavni grad langobardskog kralja Alboina. God. 774. nalazi se u sastavu franačke države Karla Velikog, a za njegovih nasljednika (Karolinga) postiže novi gospodarski procvat. God. 1136. osamostaljuje se i postaje neovisnom republikom. Osobit gospodarski i kulturni razvoj doživljava za vladavine plemićke obitelji Della Scala, odnosno Scaligheri (1262.-1387.).

U vrijeme cara Fridrika I. Barbarosse pripada ligi talijanskih gradova (Lombardska liga) koji se odupiru carevoj politici. God. 1387. zauzimaju je Visconti.

Pod mletačkom vlašću je od 1405. do 1797. godine, kada je osvajaju Francuzi. Iste godine izbija veliki antifrancuski ustanak (Pasque Veronesi), koji je skršen represivnim mjerama.

Od 1805. do 1814. godine je u sastavu Kraljevine Italije, a nakon pada Napoleona postaje važno austrijsko vojno uporište. God. 1866. ponovno ulazi u sastav, sada sjedinjene Kraljevine Italije.

Pošaljite upit

Vicenza - Verona sa izložbom Van Gogha


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit