TOSKANSKA ČAROLIJA IZ SPLITA 26.4.-1.5.2018.

(ID: PU-2690)

Pisa - Luca – Montecatini terme i Montecatini Alto – Firenza – Siena –San Gimignano - Montepulciano - Pienza –
Autobusom i brodom iz Splita
6 dana/5 noćenja
Vrijednost više: uključena proba vina i maslinovog ulja!

Program putovanja

1.DAN: SPLIT
Okupljanje putnika na trajektnom terminalu u 18:30 sati. Nakon kraćih carinskih formalnosti ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak broda za Anconu u 20:15 sati. Noćna plovidba.

2.DAN: ANCONA – PISA – LUCCA - MONTECATINI TERME
Doručak na brodu. Dolazak u Anconu oko 7 sati ujutro i nastavak putovanja autobusom prema Pisi uz usputne stanke za odmor. Dolazak u Pisu i šetnja Piazzom dei Miracoli na kojoj se nalazi znameniti „Kosi toranj“, katedrala i krstionica. Poslije slobodnog vremena putovanje prema Montecatiniju vodi nas preko Lucce, grada Puccinija. Zajednička šetnja: Piazza Napoleone - S. Michele in Foro - Piazza dell' Anfiteatro... Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme s voditeljem putovanja. Odlazak prema Montecatini Termama. Po dolasku u hotel smještaj u sobe. Zajednički odlazak na Montecatini Alto (doplata za uspinjaču na licu mjesta), otkuda se pruža prekrasan pogled na okolicu, a gore možete i ukusno večerati u romantičnom ugođaju travanjske večeri. Povratak u hotel, noćenje.

3.DAN: FIRENCA - CHIANCIANO TERME
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Firenci, glavnom gradu Toskane i svjetskom središtu kulture i umjetnosti. Po dolasku zajednički obilazak znamenitosti grada uz pratnju lokalnog vodiča: Santa Croce - Piazza della Signoria - Duomo - Palazzo Vecchio - Ponte Vecchio. Slobodno poslijepodne za vlastite programe, posjete glasovitim muzejima, šetnju ili kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima putovanje prema jugu Toskane, prema mjestu Chianciano Terme. Po dolasku smještaj u sobe i večera. Noćenje.

4. DAN: CHIANCIANO TERME – SIENA - SAN GIMIGNANO - CHIANCIANO TERME
Doručak. Danas ćemo obići dva prekrasna grada Sienu i San Gimignano. Prva na rasporedu je Siena, grad na tri brežuljka, rodno mjesto sv. Katarine – zaštitnice Italije. Obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: katedrala - gradska vijećnica - poznati trg Piazza del Campo, poprište slavne konjske utrke Palio di Siena. Nakon slobodnog vremena za vlastite aktivnosti u središtu grada nastavak putovanja prema San Gimignanu, gradiću poznatom po visokim tornjevima zbog čega ga zovu i „srednjovjekovnim Manhattanom“. Šetnja živopisnom gradskom jezgrom s brojnim vinskim podrumima i suvenirnicama te slobodno vrijeme za uživanje u čaši vernaccie, poznatom sladoledu i sl. Povratak prema Chiancianu u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

5.DAN: CHIANCIANO TERME – MONTEPULCIANO – PIENZA - ANCONA
Doručak. Posjet tradicionalnom proizvođaču maslinovog ulja uz probu bruschetta s uljem. Vožnja do Montepulciana. Kratki razgled gradića podignutog na brežuljku: katedrala - Piazza Grande - gradska vijećnica. Posjet obiteljskoj vinariji uz uključenu probu toskanskih vina i slatkih kolačića cantucci. Nastavak vožnje do Pienze, „ideala renesansnog grada“ pape Pija II. Razgled gradske jezgre: palača Piccolomini - katedrala. Slobodno vrijeme za kratku okrepu i odlazak prema Anconi. Nakon carinskih formalnosti ukrcaj na brod u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Polazak broda prema Splitu u 20:15 sati. Noćna plovidba.

6.DAN: SPLIT
Rani doručak na brodu. Dolazak u Split oko 7 sati.

Cijena

FM 2.790 kn
REDOVNA CIJENA: 2.990 kn

Cijena uključuje

prijevoz autobusom turističke klase na turi, uslugu voditelja putovanja, dva noćenja s doručkom na brodu Split-Ancona- Split sa smještajem u četverokrevetnim kabinama, tri noćenja u Italiji: 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Montecatini Termama i 2 noćenja na osnovi polupansiona u hotelu 3* u Chianciano Termama, sve razglede prema programu, lokalne vodiče u Firenci i Sieni, degustaciju vina i maslinovog ulja, jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, ulaznicu za uspinjaču na Montecatini Alto (cca 7 €), fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu (0,80 € po osobi po danu u Chiancianu T. i 1 € u Montecatini T., plaćanje na licu mjesta), putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Napomena

Doplata za dvokrevetnu kabinu: 410 kn
Doplata za jednokrevetnu kabinu i sobu: 1.490 kn

Toskana

Toskana (tal. Toscana) je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacij (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode.

Poznata turistička odredišta u Toskani su Firenca, Pisa, Lucca, Cortona, Maremma (u pokrajini Grosseto), Crete Senesi, Lunigiana, Garfagnana i Siena

Pošaljite upit

TOSKANSKA ČAROLIJA IZ SPLITA 26.4.-1.5.2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit