SICILIJA IZ SPLITA 18.04.2018.

(ID: PU-2689)

CATANIA – ETNA - SIRACUSA - AGRIGENTO – MONREALE - PALERMO

Program putovanja

18.04. srijeda
Sastanak sa grupom u Sukoišanskoj ulici u 15,30 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja do Dubrovnika. Po dolasku u trajektnu luku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Isplovljavljanje broda za Bari je u 22,00 sata. Noćna plovidba u pravcu Italije.

19.04. četvrtak
Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku u Bari oko 8,00 sati. Ukrcaj u autobus i polazak prema Siciliji. Vožnja južnim dijelom Italije sa usputnim stajanjima za odmor. Dolazak u luku u Villa San Giovanni i ukrcaj na brod. Polusatna plovidba do Sicilije. Iskrcaj u luci u Messini i nastavak vožnje do Taormine, najpoznatijeg turističkog odmarališta na Siciliji još od doba rimskog carstva. Gradić smješten u podnožju vulkana Etne je prepoznatljiv po živopisnim gradskim ulicama, prekrasnim rascvjetalim vrtovima i ostacima rimsko-grčkog amfiteatra Teatro Greco koji se danas koristi kao pozornica za predstave na otvorenom. Šetnja gradskim uličicama te slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak za Cataniu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

20.04. petak
Doručak. Vožnja autobusom do Siracuse, rodnog mjesta matematičara i fizičara Arhimeda te grada koji čuva umjetničko blago Velike Grčke. Iako talijanski grad, za vrijeme antike je bio jedan od najznačajnijih grčkih gradova. Po dolasku, u pratnji lokalnog vodiča razgled arheološkog parka Neapolis sa veličanstvenim grčkim kazalištem, kamenolomom, rajskim parkom i amfiteatrom. Nastavak razgleda centra Siracuse: Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače, Piazza del Duomo, Arhimedov trg, Forum, Panteon, Apolonov hram, Dionizovo uho, grčki hram, kazalište, rimski amfiteatar iz 2.st.. Slobodno vrijeme za osobne programe. Ukoliko vremenske prilike dozvole odlazak autobusom do Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi, visine do 3340 m. Povratak u Cataniu i odlazak u razgled drugog po veličini grada na Siciliji. Tijekom povijesti grad je pretrpio razorne potrese i erupcije vulkana Etne, no zahvaljujući obnovi danas je Catania grad sa raskošnim palačama i trgovima. Pješački razgled glavnog trga sa Katedralom, Palača pravde, rimski amfiteatar, Slonova fontana – simbol grada, luka, ... Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu po jednoj od najpoznatijih trgovačkih ulica Via Etnea. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

21.04. subota
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak autobusom prema središnjoj Siciliji do Piazze Armerine. Razgled rimske vile Villa Casale sa lokalnim vodičem, koja je upisana na UNESCO-v popis svjetske baštine. Polazak prema Agrigentu, najznačajnijem antičkom lokalitetu na Siciliji. Po dolasku razgled sa lokalnim vodičem „Doline hramova“ lokaliteta s najbolje očuvanim antičkim hramovima na svijetu koji se nalaze pod UNESCO-ovom zaštitiom: Jupiterov, Herkulov, Junoin i Konkordijin hram. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Odlazak u šetnju srednjovjekovnim gradskim uličicama prepunim trgovinama, tratorijama i barovima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

22.04. nedjelja
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Monreale, gradića koji se smjestio na padinama brda iznad plodne doline sa nasadima naranči, maslina i badema, poznate kao „Zlatna školjka“. U pratnji lokalnog vodiča razgled najljepše sicilijanske katedrale građene u 12.st.. Nastavak vožnje do obližnjeg Palerma, najvećeg grada na Siciliji kojeg su kroz stoljeća gradili Feničani, Rimljani, Arapi, Bizantinci, Španjolci i Francuzi. Šetnja starom gradskom jezgrom koja se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Razgled katedrale u pratnji lokalnog vodiča, te nastavak pješačkog obilaska grada. Nakon razgleda smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

23.04. ponedjeljak

Doručak. Polazak autobusom do poznatog turističkog mjesta Trapani koji je okružen Tirenskim morem na sjeveru i Sredozemnim morem na jugu. Šetnja gradskim uličicama i slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak autobusom do obližnjeg gradića Erice kojim dominira Castello di Venere, kaštel iz 12. st. Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

24.04. utorak
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema malom ribarskom mjestu Cefalu, kojeg još nazivaju i biserom Tirenskog mora. Kraći odmor. Polazak za Messinu. Ukrcaj na trajekt i plovidba do Villa San Giovanni. Iskrcaj s broda i nastavak vožnje autobusom do Barija uz kraća usputna stajanja na cesti za odmor. Po dolasku u trajektnu luku u Bariju ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Polazak broda za Dubrovnik je u 21,00 sat. Večera na brodu. Noćenje. Noćna plovidba.

25.04. srijeda
Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku u Dubrovniku oko 8,00 sati. Iskrcaj s broda i polazak autobusom za Split uz kraća stajanja. Dolazak u Split i pozdrav s grupom.

Cijena

38 – 41 putnika 5.690,00 kn
34 – 37 putnika 5.840,00 kn
30 – 33 putnika 5.990,00 kn

Cijena uključuje

prijevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama, vožnju brodom na relaciji Dubrovnik – Bari – Dubrovnik sa smještajem u unutarnjim kabinama, vožnju brodom na relaciji V.San Giovanni – Messina – V.San Giovanni, smještaj u hotelima 3*/4* u Cataniji, Agrigentu, Palermu (okolica) na bazi polupansiona sa uključenim city tax, ulaznice i usluge lokalnih vodiča u Siracusi, Piazzi Armerini, Palermu i Monrealeu, večera na brodu pri povratku, troškove autocesta, parkinga i check-pointa, lučke takse i pristojbe, putno zdravstveno osiguranje, osig. od posljedica nesretnog slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman, zakonom propisan PDV, voditelja putovanja, te organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

izlet do vulkana Etne koji ovisi o vremenskim prilikama, informativna cijena iznosi 65 eur i uključuje povratnu vožnju uspinjačom i autobusom, razgled traje oko 2,5 sata

Sicilija

Sicilija (talijanski i sicilijanski: Sicilia) je autonomna regija u Italiji i najveći otok u Sredozemnom moru. S površinom od 25 710 km² koja uključuje i okolne manje otoke, ovo je najveća regija u Italiji.

Trenutno na Siciliji živi više od pet milijuna stanovnika, od toga najviše u Palermu koji je i sjedište regije. Otok je poznat po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji.

Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Gospodarstvo regije temelji se većinom na poljoprivredi i turizmu.

Pošaljite upit

SICILIJA IZ SPLITA 18.04.2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit