Sicilija - 8 dana 28.3.2018

(ID: PU-2643)

Vrijednost više: Uključene večere u hotelima i mjesni vodiči na Siciliji

Program putovanja

1. dan ZAGREB/RIJEKA – CIVITAVECCHIA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 01:30 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 02:15 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 04:00 sata. Putovanje preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u luku Civitavecchia. Ukrcaj na brod u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u u kabine. Isplovljavanje  broda oko 19 sati. Na brodu je moguće večerati uz plaćanje na licu mjesta. Noćenje u kabinama na brodu.

2. dan PALERMO – DOLINA HRAMOVA -  AGRIGENTO
Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u prijepodnevnim satima u luci Termini Imerese kod Palerma. Sicilija - magični otok na drevnom križanju puteva od Europe prema Africi bogat je tragoma drevnih civilizacija, ostacima vulkanske aktivnosti, lijepim plažama, vinogradima, slikovitim naseljima i prekrasnom prirodom. Naše putovanje Sicilijom započinje vožnjom prema jugu do poznate Doline hramova kod Agrigenta. Dolina hramova najznačajniji je arheološki lokalitet Sicilije i jedan od najvećih kompleksa antičkih grčkih građevina izvan Grčke. Razgled nalazišta uz pratnju mjesnog vodiča: Junonin i Herkulov hram - hram Zeusa Olimpijskog - ruševine rimske grobnice - Konkordijin hram. Smještaj u hotel na području Agrigenta. Večera. Noćenje.

3. dan AGRIGENTO - SIRACUSA - CATANIA
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji  i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled grada u pratnji mjesnog vodiča. Obilazak arheološkog parka  s brojnim znamenitostima: grčkim kazalištem, Dionizijevim uhom i rimskim amfiteatrom. Razgled se nastavlja obilaskom središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana - gradska vijećnica - ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji. Zaustavljanje u Cataniji, šetnja do trga s katedralom ispred koje je simbol grada slon od lave, a ulica Via Etnea puna je dobrih prilika za kupovinu. Nastavak vožnje i smještaj u hotel na području Rivijere Taormina/Catania. Večera. Noćenje.

4. dan ETNA I TAORMINA
Doručak. Vožnja autobusom do vulkana Etna - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih ćemo moći doći našim autobusom). Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Razgled grada uz pratnju mjesnog vodiča: grčko - rimsko kazalište - Piazza Vittorio Emanuele - katedrala - Corso Umberto. Šetnja ovim najšarmantnijim mjestom Sicilije, često stjecištu bogatih i slavnih. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama ili šetnju promenadom iznad mora. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan MESSINA I IZLET BRODOM U KALABRIJU
Doručak.  Vožnja do Messine,velike luke na tjesnacu koji spaja Siciliju i obalu južne Italije. Kratka vožnja trajektom preko tjesnaca. Vožnja do Scille, starog antičkog grada Scyllaneum kojeg je Homer spominjao u Odiseji pišući o Scili i Haribdi. Razgled grada u pratnji mjesnog vodiča : barokna crkva Duha svetoga i crkva Immacolata s poznatim mozaikom. Iznad grada je utvrda obitelji Ruffo koja je više od 300 godina vladala gradom. Uz pratnju mjesnog vodiča nastavljamo izlet do najvećeg mjesta Kalabrije grada Reggio di Calabria. Samo nekoliko morskih kilometara dijeli ovaj grad od obale Sicilije. S promenade uz more Lungomare Falcomata pruža se lijep pogled na Siciliju i Etnu. Razgled grada:  neobizantska katedrala, najveća crkva Kalabrije - Castello Aragonese - trg Piazza Italia. U gradu je i vrlo važan Nacionalni muzej Magna Grecie  s vrlo vrijednim antičkim kipovima. Povratak trajektom preko mesinskog tjesnaca natrag na Siciliju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan PALERMO - MONREALE - BROD
Doručak. Vožnja do sjeverne strane otoka. Dolazak u Palermo. Po dolasku okrijepiti ćemo se malom tipičnom sicilijanskom zakuskom ( uključena u cijenu). Razgled Palerma, glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: : katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju mjesnog vodiča. Ukrcaj na brod u večernjim satima. Smještaj u kabine. Na brodu je moguće večerati uz plaćanje na licu mjesta. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan BROD - NAPULJ - ORVIETO - CHIANCIANO TERME
Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u Napulju. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Posjet Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Nastavak putovanja do termalnog lječilišta Chianciano Terme. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan CHIANCIANO TERME - FERRARA - RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este i katedralu sv. Juraja. Nastavak putovanja vožnjom prema Sloveniji i Hrvatskoj. Dolazak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Cijena

First Minute cijena 5.390
Redovna cijena 5.690

Cijena uključuje

• prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
• prijevoz putničkim brodom na liniji Civitavechia - Palermo sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi noćenja s doručkom (grupni menu)
• prijevoz putničkim brodom na liniji Palermo - Napulj sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi noćenja s doručkom (grupni menu)
• 1 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3/4* na području Agrigenta
• 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3/4* na području Riviere Taormina Catania
• 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera) u hotelu 3* u Chianciano Terme
• turističkog pratitelja
• mjesne vodiče u Dolini hramova, Siracusi, Taormini, Palermu, Monreale i na izletu u Calabriju
• prijevoz trajektom od Messine do Kalabrije i natrag
• malu sicilijansku zakusku u Palermu
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje

• Doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.290 kn
• Doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 1.790
• Doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima,po osobi: 490
• Boravišnu pristojbu koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji (1 - 3 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
• Žičaru do Orvieta – 2,60 € po osobi (doplata na licu mjesta)
• Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike (doplata na licu mjesta, cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Dolina hramova Agrigento 10 EUR, Arheološki park Siracusa 10 EUR, antičko kazalište Taormina 8 EUR, Normanska palača u Palermu s Capellom Palatinom 8 EUR, katedrala u Palermu audio slušalice 2 EUR, katedrala Monreale i audio slušalice 4 EUR
• Putno osiguranje

Sicilija

Sicilija (talijanski i sicilijanski: Sicilia) je autonomna regija u Italiji i najveći otok u Sredozemnom moru. S površinom od 25 710 km² koja uključuje i okolne manje otoke, ovo je najveća regija u Italiji.

Trenutno na Siciliji živi više od pet milijuna stanovnika, od toga najviše u Palermu koji je i sjedište regije. Otok je poznat po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji.

Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Gospodarstvo regije temelji se većinom na poljoprivredi i turizmu.

Pošaljite upit

Sicilija - 8 dana 28.3.2018


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit