SICILIJA - 6 DANA

(ID: PU-2435)

Autobusom i brodom


Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina bez doplate, uz prethodnu najavu.

Program putovanja

1. dan     ZAGREB/KA/VRATA JADRANA – CIVITAVECCHIA/NAPULJ
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u  01.00 sat. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak sa benzinske postaje Ka Petrol u 01.45 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 03.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Civitavecchia/Napulj. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu.

2. dan     PALERMO – SIRACUSA - CATANIA
Iskrcaj sa broda u jutarnjim satima. Predivan je pogled na Palermo u trenu kada brod pristaje, pa budite spremni sa vašim kamerama. Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka (ulaznica uz doplatu) s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana – Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Siracusa je predivna, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za Mortadelu. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

3. dan     CATANIA – ETNA - TAORMINA
Doručak. Odlazak  do obližnje ETNE - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj! Nastavak vožnje do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja Taorminom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan     CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO
Doručak. Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu sa lokalnim vodičem na Siciliji: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, Hram Sioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu sa hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokanom restoranu. Nastavljamo prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Probajte cannole! Sicilijanski specijalitet - doslovno. Noćenje.

5. dan     PALERMO – BROD
Doručak. Razgled Palerma sa lokalnim vodičem - glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala – Kraljevska palača – Cappella Palatina – Teatro Massimo – Crkva Martorana – Piazza del Comune sa fontanom „Srama“. Slobodno vrijeme.  Predlažemo izlet na Monreale uz doplatu. Ukrcaj na brod-trajekt (unutarnje četverokrevetne kabine) u večernjim satima, polazak broda u 20.00 sati. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

6. dan     NAPULJ – ZAGREB
Iskrcaj sa broda u Napulju. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi FIRST MINUTE 2.590 kn / Redovna cijena 2.890 kn na bazi 40 putnika.
Cijena aranžmana po osobi FIRST MINUTE 2.990 kn / Redovna cijena 3.290 kn na bazi 30 putnika.

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu,
dva noćenja na brodu u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na relaciji Napulj – Palermo – Napulj,
dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u okolici Catanije u dvokrevetnim sobama,
jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Palermu u dvokrevetnim sobama,
razgledavanja prema programu,
lokalni vodič u Palermu
izlet na Etnu i Taorminu
pratitelja tijekom putovanja,
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
ulaznica i lokalni vodič Dolina Hramova 13 eur po osobi,
ulaznica i lokalni vodič u Siracusi 17 eur po osobi,
izlet na Monreale 5 eur po osobi,
doplata za jednokrevetnu sobu 590 kn,
doplata za jednokrevetnu kabinu 390 kn po osobi,
doplata za dvokrevetnu unutarnju kabinu 190 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini),
doplata za trokrevetnu unutarnju kabinu (svaka od tri osobe plaća) 130 kn po osobi
putno osiguranje - preporučamo.

Sicilija

Sicilija (talijanski i sicilijanski: Sicilia) je autonomna regija u Italiji i najveći otok u Sredozemnom moru. S površinom od 25 710 km² koja uključuje i okolne manje otoke, ovo je najveća regija u Italiji.

Trenutno na Siciliji živi više od pet milijuna stanovnika, od toga najviše u Palermu koji je i sjedište regije. Otok je poznat po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji.

Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Gospodarstvo regije temelji se većinom na poljoprivredi i turizmu.

Pošaljite upit

SICILIJA - 6 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit