SARDINIJA 2017. – 7 dana autobusom i brodom 25.10.-31.10.2017.

(ID: PU-2415)

Program putovanja

Uključene večere u hotelima!

1. dan ZAGREB/RIJEKA – GENOVA - BROD

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 i polazak sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u ranim jutarnjim satima, moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu.(točna obavijest o satnici polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Italiju uz kraća stajanja putem radi odmora. Dolazak u Genovu. Ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Na brodu je restoran, brodska trgovina i barovi. Noćenje u kabinama na brodu.

2. dan BROD - PORTO TORRES - NURAGHE -SMARAGDNA OBALA - PORTO CERVO - OROSEI

Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u luci Porto Torres na Sardiniji u jutarnjim satima. Vožnja kroz šume hrasta plutnjaka u unutrašnjosti. Od pluta se na Sardiniji proizvode tradicionalni proizvodi poput posuda i kuhinjskog pribora, kao i brojnih suvenira. Zaustavljanje u mjestu Tempio Pausania, glavnom gradu područja Gallura. U okolici Tempio Pausanie vidjeti ćemo megalitske pretpovijesne strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 ovakvih pretpovijesnih spomenika nalazi se na sjeverozapadu Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Dolazak na ekskluzivno područje Smaragdne obale. Poznati talijanski arhitekti su šezdesetih godina dvadesetog stoljeća uredili ovaj luksuzni dio obale vezan za bogate i slavne. Posjet Porto Cervu, jednom od središta jet seta uređenom kao mediteransko selo. Slobodno vrijeme za šetnju ekskluzivnim ljetovalištem. Nastavak puta istočnom obalom do zaljeva Orosei koji je dio nacionalnog parka Gennargentu, gdje obitavaju kozorozi i zlatni orlovi. Na ovom dijelu otoka veći su gradovi svi u unutrašnjosti i to je područje „nepoznate Sardinije“ .Najviši vrh Sardinije Punta La Marmora visok 1.834 m nalazi se u ovom području. Gradić Orosei povijesni je centar regije Baronia.Smještaj u hotel na području Orosei. Večera. Noćenje.

3. dan OROSEI -NUORO - ORISTANO - CAGLIARI

Doručak. Vožnja kroz slikovitu unutrašnjost koja najbolje dočarava drevni karakter otoka. Tradicionalna sela i pašnjaci, ponosni stanovnici koje su Rimljani zvali barabarima jer su živjeli na nepristupačnom području i stare tradicionalne fešte i proslave su tipične za ovo područje središnje Sardinije. Posjet gradiću Nuoro koji je na spektakularnom položaju na granitnoj visorivani ispod planine Monte Ortobene.Šetnja do neoklasične katredale Santa Maria della Neve, ulice Corso Garibaldi i zanimljivog trga Satta koji je ukrašen velikim blokovima ružičastog granita. Dobitnica Nobelove nagrade književnica Grazia Deledda rodom je iz tog gradića. Područje središnje Sardinije poznato je i po proizvodnji nugata, tradicionalnog slatkiša od badema. Put se nastavlja prema zapadnoj Sardiniji. Posjet gradiću Oristano koji je nastao kad je napuštena trgovačka luka Tharos zbog gusarskih napada.Razled Oristana, mjesta u plodnoj dolini s katedralom sv. Marije iz 13. stoljeća, elegantnom glavnom ulicom Corso Umberto i Eleonorinim trgom. Vožnja prema jugu. Smještaj u hotel na području Cagliarija. Večera. Noćenje.

4. dan CAGLIARI - LAGUNA SANTA GILLA - JUŽNA OBALA

Doručak. Posjet Cagliariju,glavnom gradu Sardinije i u antičko doba već važnom trgovačkom središtu smještenom u zaklonjenom zaljevu. Elegantni bulevari 19. stoljeća na mjestu nekadašnjih gradskih zidina i duge ulice s arkadama današnja su obilježja grada. Razgled grada: utvrda San Remy - katedrala - komunalna palača - Slonov toranj - četvrt Castello s Citadelom. Slobodno vrijeme za kupovinu,ručak ili posjete muzejima. Vožnja uz lagunu Santa Gilla, močvarno područje uz stare solane gdje se gnijezde flamingosi uz drugi bogat ptičji svijet. Južna je obala poznata po pješčanim dinama, nastanjenim otocima i divljim plažama. Ruševine antičkog grada Nora su na slikovitom poluotoku uz more. Povratak u hotel na području Cagliarija. Večera. Noćenje.

5. dan CAGLIARI - BOSA - CASTELSARDO - ALGHERO

Doručak. Vožnja prema sjeveru. Posjet slikovitom gradiću Bosa, smještenom na rijeci Temo, jedinoj plovnoj rijeci Sardinije. Bosa je bila španjolski kraljevski grad,a danas je poznata po tradiciji izrade filigranskog zlatnog nakita i izradi čipke.Šetnja labirintom uličica starog grada do katedrale,  aragonskog tornja i glavne ulice Corso Vittorio Emanuele II pune aristokratskih palača i zlatarnica. Nastavak puta do Alghera. Dolazak u Alghero, grad poznat po izradi koraljnog nakita. Razgled povijesne jezgre: katedrala Santa Maria-Utvrda Maddalena i zidine-kuća obitelji Doria-ulica Principe Umberto. Stanovnici Alghera govore posebnim dijalektom sličnim katalonskom, a i nazivi ulica su dvojezični. Nakon slobodnog vremena u gradskom središtu.Smještaj u hotel u okolici Alghera. Večera. Noćenje.

6. dan ALGHERO - SASSARI - PORTO TORRES - BROD

Doručak.Vožnja uz rajsku obalu čiji se granitni brežuljci stepenasto spuštaju prema moru. Nekad mjesta tradicionalnog ribarstva danas su mjesta uzgoja školjaka, a unutrašnjost je poznata po velikim šumama hrasta plutnjaka. Posjet Sassariju, drugom najvažnijem gradu Sardinije. Razgled grada: katedrala - Piazza Mercato - fontana Rosello - Corso Vittorio Emanuele - Palača provincije. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Dolazak u Poro Torres, glavnu luku sjeverne Sardinije. Ukrcaj na brod i msještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan BROD – GENOVA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u luci Genove u jutarnjim satima. Povratak vožnjom kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.090 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.390 kn

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu

 smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 polupansiona (doručak i večera):

1 noćenje s polupansionom na području Orosei

2 noćenja s polupansionom na području Cagliarija

1 noćenje s polupansionom u Algheru

 2 noćenja s doručkom (grupni menu) i prijevoz putničkim brodom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na brodskoj liniji Genova - Porto Torres/Porto Torres-Genova

 razgledavanja prema programu

 pratitelja putovanja

 pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu):1.250 kn

 doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodu): 1.490 kn

 doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 390 kn

 boravišnu pristojbu (plaćanje na hotelskoj recepciji u nekim hotelima na Sardiniji): cca 1,50 - 2 Eur po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu

 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike

 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

 putno zdravstveno osiguranje

Napomena

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

PRAKTIČNE UPUTE:

Preporučujemo uzeti manji kofer ili torbu za noćenje u kabinama na brodu. Vaš veći kofer ostaje u prtljažniku autobusa koji isto tako ide na brod. Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

Sardinija

Sardinija (sardinski:Sardigna, talijanski: Sardegna), otok i regija u ItalijiSardinija je smještena otprilike u sredini Sredozemnog mora. Po veličini je drugi otok u Italiji i u Sredozemnom moru (odmah nakon Sicilije). Površina joj je 24.090 km2. Na otoku je 31. prosinca 2005. godine živjelo 1.655.677 stanovnika. U usporedbi s drugim sredozemnim otocima Sardinija je mnogo udaljenija od kopna. Od kopna matične zemlje (Italije) udaljena je 190 km,a od Tunisa 180 km. U blizini joj je jedan drugi velik otok:Korzika, koja pripada Francuskoj i od koje je dijeli kanal Bonifacio širok 12 kilometara. Sardinija je okružena mnoštvom malih otoka, svi u neposrednoj blizini, među kojima su najpoznatiji : Asinara, Maddalena i Caprera (na sjeveru), Tavolara (na istoku) te Sant`Antioco (na jugoistoku). Sa zapadne strane Sardiniju zapljuskuje Sardinijsko more, a između Sardinije i Italije prostire se Tirensko more. Glavni grad Sardinije i najveći grad tog otoka je Cagliari s 232.785 stanovnika. Ostali veći gradovi su : Sassari (118.158), Nuoro (35.903), Oristano (29.085), Alghero (36.383), Assemini (16.727), Carbonia (32.130), Iglesias (30.117), La Mad-dalena (11.366), Olbia (30.756), Quartu Sant`Elena (43.639) i drugi.

Pošaljite upit

SARDINIJA 2017. – 7 dana autobusom i brodom 25.10.-31.10.2017.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit