PUGLIA - TOPLI JUG ITALIJE

(ID: PU-2557)

Program putovanja

1. DAN   31.10.17. RIJEKA –URBINO – SAN BENEDETTO DEL TRONTO

Polazak iz Rijeke u 05:30 sati s Jelačićevog trga. Mogućnost polaska iz Pule s parkirališta KONZUM - bivši MERCATOR u 03:30 sata, iz Pazina s „Etradexa“ uz 04:00 sati, odnosno s tunela Učka u 04:15 sati – BEZ NADOPLATE. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju pored Trsta, Venecije, Padove i Ferrare prema regiji Emilia Romagna.  U rano popodne stižemo u Urbino, grad od terakote odakle su mnogi umjetnici na čelu s Rafaelom krenuli u osvajanje renesansnog svijeta. Razgled grada s mnogobrojnim stepenicama: Pallazzo Ducale na kojem je radio naš Lucijan Vranjanin i u kojoj se nalazi Nacionalna galerija pokrajine Marche s bogatom kolekcijom renesansnog slikarstva  (Melozzo da Forlì, Rafael, Piero della Francesca, Paolo Uccello, Timoteo Viti), Rafaelova rodna kuća, katedrala, tvrđava Albornoz s prekrasnim pogledom na grad i okolicu.  Nastavljamo vožnju prema ljetovalištu San Benedetto del Tronto. Smještaj u hotelu s 4*. Večera. Noćenje.

2. DAN   1.11.17. LUCERA – MONTE SANT ‘ANGELO – SAN GIOVANNI ROTONDO

Nakon doručka krećemo autocestom prema jugu. Vožnja pored Pescare kroz regije Abbruzzo i Molise do nacionalnog parka Gargano na području Puglie. Stižemo u Luceru. Razgled  grada:  ostaci tvrđave Frederika II iz 13. stoljeća s impozantnim zidinama, katedrala Navještenja djevice Marije, rimski amfiteatar…  Nastavljamo dalje i stižemo u Monte Sant’Angelo čuven po svetištu-špilji, posvećenoj sv. Mihovilu Arkanđelu i svojim specifičnim bijelim kućama. Razgled crkve sv. Mihovila Arkanđela te ostalih znamenitosti malog gradića koji se smjestio na vrhu 796m visokog brda nad poluotokom Gargano i Jadranskim morem. Nakon slobodnog vremena  odlazimo u smjeru nedalekog San Giovanni  Rotonda, mjesta koje je postalo poznato po svecu Padru Piu iz Pietrelcine, kapucinskom stigmatiziranom mističaru, koji je ovdje živio u samostanu Gospe od milosti, a 2002. godine svetim ga je proglasio papa Ivan Pavao II. Smještaj u hotelu s 4* nedaleko centra grada. Šetnja do svetišta s grobnicom sveca u crkvi Santa Maria delle Grazie.  Večera. Noćenje.

3. DAN   2.11.17. CASTEL DEL MONTE – ALBEROBELLO – OSTUNI - LECCE             

Doručak. Napuštamo San Giovanni Rotondo i odlazimo razgledati Castel del Monte, citadelu i dvorac koji je 1240. godine sagradio jedan od najmoćnijih srednjevjekovnih vladara Frederik II Hohenstaufen koji je ova područja južne Italije naslijedio od svoje majke, Konstance od Sicilije. Citadela, koja je sagrađena na jedinoj uzvisini koja dominira okolnim teritorijem, nadaleko je poznata po svom oktogonalnom obliku u čijih se 8 kuteva nalazi još 8 oktogonalnih kula. Nastavljamo dalje prema području doline Itria gdje nakon vožnje kroz nepregledne nasade maslina stižemo do Alberobella, fantastičnog bajkovitog mjesta s bijelim kućicama sa stožastim krovovima - trullima, koje podsjećaju na kućice patuljaka iz bajki. U velikom broju kućica kojih ima oko 1500 i danas žive ljudi, a u mnogima se nalaze trgovine, suvenirnice, restorani i turistički objekti. Slobodno vrijeme za individualno istraživanje ove nesvakidašnje atrakcije. Nastavljamo vožnju prema Ostuni, JOŠ JEDNOM bijelom gradu čiji centar podsjeća na arapsku kazbu zahvaljujući svojim jednokatnicama i uskim uličicama koje vode do katedrale Marijinog navještenja, zanimljivog kasno gotičkog zdanja iz 15. stoljeća. Nakon kraćeg obilaska vozimo se prema našem sljedećem odredištu, gradu Lecce, baroknom biseru poluotoka Salento na samom vrhu “pete talijanske čizme”. Smještaj u hotelu s 4*. Večera. Noćenje.

4. DAN   3.11.17. LECCE – GALLIPOLI

Doručak. Odlazimo do centra grada na pješački razgled Firence juga ili kraljice baroka kako se Lecce često naziva: rimski amfiteatar iz 2. stoljeća  građen za 25000 gledatelja, trg Sv. Oronza sa stupom na kome se nalazi brončani kip zaštitnika grada, crkva svete Chiare čuvena po svom plafonu od kaširanog papira, Piazza del Duomo s katedralom Marijinog navještenja iz 12. stoljeća sa 70 metarskim baroknim tornjem iz 17. stoljeća, Via V. Emanuele, glavna gradska prometnica, bazilika Svetog srca koju zbog prekrasnog baroknog pročelja smatraju amblemom grada, dvorac Karla V, svetog rimskog cara iz 16. stoljeća… U popodnevnim satima odlazimo autobusom do obale Jonskog mora gdje ćemo posjetiti Gallipoli, neočekivani kutak orijenta koji se smjestio na otočiću pristup kojemu čuva aragonski dvorac s revelinom. Slobodno vrijeme za individualno istraživanje do povratka u Lecce u hotel na večeru. Noćenje.

5. DAN   4.11.17. BARI - PESCARA                 

Doručak. Krećemo prema Bariju, najvećem gradu i glavnom centru Puglie koji se sastoji od stare jezgre na poluotoku okružene visokim zidinama, novim djelovima uz obalu i industrijskim četvrtima u zaleđu. Slijedi razgled grada: Bazilika Svetog Nikole, zaštitnika Barija, pomoraca, djece i trgovaca, sagrađena 1087. godine, jedan od najvažnijih simbola grada, katedrala Svetog Sabina u stilu apulijske romanike, sagrađena 1178., Normanska tvrđava (Castello Svevo) koju je sagradio kralj Sicilije, Norman Ruggero II, šetnice lungomare imperatore Augusto i lungomare Sauro, corso V.Veneto, corso Cavour, corso Vittorio Emanuele II. ... Slobodno vrijeme za individualna istraživanja shopping. U popodnevnim satima napuštamo Bari i odlazimo u smjeru Pescare.  Smještaj u hotelu s 4*. Noćenje.

6. DAN   5.11.17. SANTARCANGELO DI ROMAGNA - RIJEKA    

Nakon doručka odlazimo prema pokrajini Romagna i gradiću Santarcangelo di Romagna poznatom po svom podzemnom svijetu tunela, jazbina, ledenica i bunara iskopanih u sedri. Fakultativno ćemo posjetiti taj čudesni svijet tame uz pratnju lokalnog vodiča, a nakon toga još imati vremena za prošetati srednjevjekovnim uličicama tog atraktivnog bisera srednje Italije. U ranim popodnevnim satima krećemo prema autocesti te se vozimo prema Bologni  i dalje kroz Italiju pored Venecije i Trsta prema Sloveniji i Hrvatskoj. U Rijeku i Pulu  stižemo u kasnim večernjim satima.

Cijena

CIJENA: 3790 kuna

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom,
smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om,
4 polupansiona + 1 noćenje s doručkom u hotelima s 4* (lokalna kategorizacija) prema programu,
usluge stručnog pratitelja i stručnih lokalnih vodiča priprema i organizacija putovanja,
jamčevina turističkog paket aranžmana.

Cijena ne uključuje

stručna vođenja u muzejima, crkvama i slično. Ulaznice: Palazzo Ducale Urbino € 6,50 Rafaelova rodna kuća u Urbinu € 3,50, tvrđava Frederika II u Luceri € 3, Castel del Monte € 5, Podzemni grad u Santarcangelo di Romagna s uslugom vodiča € 15;

Napomena

Napomena: cijene ulaznica navedene su informativno, a redosljed razgleda može biti podložan promjenama.

DOPLATE: Obvezna doplata na licu mjesta za turističke pristojbe: € 7,00 po osobi – podložno promjenama, jednokrevetna soba: 1.100,00 kn. Putno zdravstveno osiguranje 96,00 kn; Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem 164,22 kn

Bari

Bari grad i luka, upravno središte istoimene pokrajine Bari i središte talijanske provincije Puglia s izlazom na Jadransko more. Ima oko 334.000 stanovnika (2007.). U Bariju je razvijena prehrambena, petrokemijska, tekstilna, grafička, strojarska, kovinska i dr. industrija, i poznat je kao studentski grad. Bari je željezničko i cestovno čvorište s robnom trajektnom lukom. U Bariju se održava poznati sajam Fiera Del Levante koji se održava od 1930. godine. Današnji grad se sastoji od starog dijela grada na poluotoku opasanog zidinama, novih dijelova uz obalu i industrijskih dijelova u zaleđu. Zaštitnik grada je sveti Nikola čija je bazilika sagrađena 1087. godine. Značajno trgovačko središte sa poznatim modnim trgovinama (Armani i Vouitton).

Pošaljite upit

PUGLIA - TOPLI JUG ITALIJE


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit