PERUGIA I ČARI UMBRIJE - 4 DANA

(ID: PU-2548)

Padova – Perugia – Assisi – Orvieto – Todi – jezero Trasimeno – Bologna

Mogućnost polaska: Čakovec, Varaždin, Zagreb, Karlovac i Rijeka

Program putovanja

1. DAN Zagreb – PADOVA – PERUGIA
Polazak iz Zagreba u 5:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremene odmore tijekom puta do Padove, slikovitog grada s gustom mrežom ulica koje se arkadama otvaraju u velike gradske trgove, i s mnogim mostovima preko različitih ogranaka rijeke Bacchiglione, koja je nekada okruživala drevne gradske zidine poput jarka. Razgled grada: Pratto Della Valle – Bazilika Sv. Justine – Bazilika Sv. Antuna Padovanskog – Piazza Della Erbe – Piazza Della Frutta. Slobodno vrijeme za šetnju. Nakon Padove nastavak vožnje do Perugie. Smještaj u hotel. Mogućnost fakultativne večere u lokalnom restoranu (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

2. DAN PERUGIA i ASSISI 
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet Perugia & Assisi. Perugu Talijani nazivaju i “škrinjica s blagom”, romantičan grad smješten na brežuljku. Prvi je talijanski grad koji je uveo pokretne stepenice za kretanje unutar brežuljkaste utvrde i gradskih zidina, a od 2008. i Minimetro (MM), futuristički tramvaj, koji se kreće iznad i ispod gradskih ulica i trgova. Razgled grada: trg Piazza IV Novembre sa katedrala San Lorenzo (sv. Lovro je jedan od zaštitnika grada) i fontanom Maggiore koja je vodu dobivala akvaduktom s planina, stepenište Le Scalette, palača Palazzo dei Priori, Etruščanski bunar (svjedok o nastanjivanju Perugie još iz davnih vremena)... Glavna ulica starog grada je Corso Vanucci prepuna dizajnerskih trgovina. Slobodno vrijeme za kavu. Povratak do autobusa Minimetroom i odlazak do tvornice čokolade Perugina. U tvornici će se ukratko razgledati proces proizvodnje slavnih čokoladica Baci Perugina „poljupci iz Perugie“, svakako jedan od omiljenih suvenira za poklon vašim bližnjima po povratku. Nakon posjeta tvornici odlazak u Assisi, rodni grad sv. Franje Asiškog, osnivača Franjevačkog reda 1208. godine. Po dolasku, razgled “grada svetaca”: bazilika Sv. Franje Asiškog (na UNESCO popisu svjetske baštine – posebno poznata po Giottovim freskama), Santa Maria Maggiore (najstarija crkva u Assisiju), katedrala San Rufino, bazilika Svete Klare, Bazilika Santa Maria degli Angeli... Nakon razgleda mogućnost fakultativne večere u jednoj od lokalnih trattoria (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN ORVIETO i TODI 
Doručak. Nakon doručka predlažemo* odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Orvieto & Todi. Vožnja do Orvieta, grada u Umbriji, smještenog na visokoj vulkanskoj stijeni. Vožnja uspinjačom do starog centra grada. Razgled katedrale Santa Maria Assunta s impresivnom mramornom fasadom. Unutrašnjost katedrale bogato je dekorirana radovima poznatih srednjovjekovnih slikara Luke Signorellija i Fra Angelice. Slijedi vožnja do usnulog gradića Todia, skrivenog među brdima Umbrije, kojeg je po legendi osnovao Herkul na obali rijeke Tiber. Sam grad predstavlja muzej na otvorenom sa svojim srednjovjekovnim zgradama i katedralom iz 13. stoljeća na Piazzi Popolo. Nakon razgleda organizirani odlazak na večeru (3 slijeda, bez pića). Povratak u hotel. Noćenje.
*za stranke koje ostaju u termama slobodan dan

4. DAN jezero TRASIMENO – BOLOGNA – Zagreb 
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Trasimenskog jezera gdje ćemo se zaustaviti u gradiću Passignano, prošetat obalnim šetalištem i razgledati ponudu suvenira. Jezero je četvrto najveće jezero Italije i poznato po povijesnoj bici između Hanibala i rimske vojske. Nastavljamo prema najstarijem sveučilišnom gradu na svijetu, Bologni. Razgled grada: Piazza Maggiore – Bazilika Sv. Petronija – najstarije Sveučilište – tornjevi – Neptunova fontana. Bologna se smatra gastronomskom prijestolnicom Italije, a špageti bolonjez i bolonjske lazanje su specijaliteti poznati u cijelom svijetu. Slobodno vrijeme za ručak. Ugodna vožnja prema Hrvatskoj uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi: 1.495 kn
First minute: 1.395 kn

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u okolici Perugie
razglede prema programu
turističkog pratitelja tijekom cijelog puta
jamčevno osiguranje
troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

doplata za jednokrevetnu sobu 350 kn (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
boravišnu pristojbu cca. 2 EUR po noćenju ovisno o hotelu (obavezna doplata na licu mjesta)
večeru 20 EUR (minimum 20 osoba)
ulaznicu za tvornicu čokolade Perugina 7 EUR
cjelodnevni izlet Orvieto – Todi 45 EUR (minimum 20 putnika/izlet uključuje: prijevoz autobusom, kartu za uspinjaču u Orvietu, razgled katedrale u Orvietu, kartu za uspinjaču u Todiju, večeru)
javni prijevoz od/do parkinga u Perugi: mini metro 1,50 EUR po smjeru i osobi
sve što nije navedeno kao uključeno
putno osiguranje.

Napomena

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Perugia

Perugia (lat. Perusia) je grad u Italiji, upravno središte i najveći grad regije Umbrija, u središnjem dijelu države i glavni grad istoimene pokrajine Perugia .

Perugia je poznata kao jedna od gradova koji su najviše dali razvoju renesanse.Antika: Rimskom osvajanjem Umbrije i Peruzije krajem 3. stoljeća pr. n. e. započeo je proces uključivanja današnje Umbrije u latinsku kulturu. Rimljani su osnivali kolonije i gradili puteve (Vija Flaminija 220. pr. n. e.). Prolazak Via Flaminije je bio oslonac razvoja grada Peruzije u antici. Za vrijeme Drugoga punskoga rata tu je bila velika bitka kod Trazimenskog jezera. Umbri se nisu miješali, ali su se postepeno pretapali u "pravo" rimsko stanovništvo. Za vrijeme Rimskoga građanskoga rata između Marka Antoniija i Oktavijana 40. pr. n. e. Perugia je stala na stranu Marka Antonija, pa je bila potpuno razrušena od strane Oktavijana.

Srednji vijek: Početkom srednjeg vijeka Perugia mijenja više gospodara (Ostrogoti, Bizant, Langobardi, Franci). U 10. stoljeću dolazi do osamostaljivanja Perugie, kao i drugih gradova u okruženju. Sljedeća dva stoljeća provedena su u stalnim razmiricama između ovih gradova-država. U stoljeću grad potpada pod vlast Papinske Države i to stanje ostaje stoljećima. U 14. stoljeću je osnovano Sveučilište u Perugi, jedno od najpoznatijih u cijeloj Italiji.

Novi vijek: Nakon Francuske revolucije i Napoleonovog osvajanja Italije 1797.g. Perugia je ušla u sastav tzv. Rimske republike (1789.-1799.) i Napoleonovoga carstva (1809.-1814.). Perugia 1860. ulazi u sastav Kraljevine Italije.

Pošaljite upit

PERUGIA I ČARI UMBRIJE - 4 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit