PARIZ I DVORCI LOIRE - 6 DANA

(ID: PU-2430)

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu

Program putovanja

1. dan ZAGREB – STRASBOURG
Polazak iz Zagreba u 05.30 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502-505. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku i Francusku do Strasbourga, grada na istoku Francuske, na lijevoj obali rijeke Rajne. Po dolasku razgled grada: Katedrala Notre Dame, Guthenbergov trg, Crkva Sv. Tome, Mostovi na rijeci ILL, četvrt Mala Francuska. Predlažemo večeru u najslikovitijem dijelu starog Strasbourga sa šarenim građevinama od drveta nastale u 16.stoljeću. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan STRASBOURG - PARIZ
Doručak. Odjava iz hotela, te nastavak puta prema Parizu. Po dolasku panoramski razgled grada autobusom: trg Bastille – četvrt Marais – gradska vijećnica - Champs Elysees, najljepša ulica svijeta - Veliki bulevari - trgovi Vendome, Concorde i Madeleine –Opera - Slavoluk pobjede - Hotel des Invalides - Luksemburški park - Latinska četvrt – Sorbonne - Panteon. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak na Eiffelov toranj, a nakon toga na čuveni pariški cabaret show – Crazy horse ili Moulin Rouge. Noćenje.

3. dan PARIZ
Doručak. Razgled Pariza koji se ponosi najvažnijim svjetskim znamenitostima: Hotel des Invalides – Napoleonov mauzolej - katedrala Notre Dame, u Katedrali se nalaze najveće francuske orgulje, a poznata je i po neizbježnom zvoniku iz priče V. Hugoa. Čeka nas odlazak do Latinske četvrti, a zatim ćemo nastaviti šetnju po Latinskoj četvrti i vidjeti: Trg St. Michel , Sorbonne, Pantheon, Luksemburšku palaču i vrtove, St. Sulpice, St. Germain des Pres… Posjet Montmartreu s kojeg se pruža prekrasna panorama na grad. Potpuno bijela crkva Srca Isusovog (Sacre Coeur) do koje se dolazi strmim stepenicama druga je najviša točka u gradu. Tu je i crkva St. Pierre, te trg Teatre, gdje slikari svoja djela prodaju izravno sa štafelaja, brojne trgovine i suvenirnice. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan PARIZ – VERSAILLES - TOURS  
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet dvorcu Versailles. Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio je tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palaču. Nastavljamo prema gradu svetog Martina, Toursu kojeg zovu „Le mini Paris“, rodnog mjesta pisca Balzaca. Razgled grada: vijećnica, katedrala Sv. Gatiena i bazilika Sv. Martina, lijepa gotička bazilika, građena od 1170.g. do 1547.g. na temeljima nekadašnjeg mjesta gdje se čuvao sarkofag sa relikvijama sv. Martina. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

5. dan TOURS - LOIRE
Doručak. Vožnja dolinom Loire do dvorca Amboise s prekrasnom starom gradskom jezgrom. Posjet dvorcu Francoisa, u kojem je radio i umro Loenardo da Vinci. Razgled dvorca. Nastavljamo do dvorca Chenonceau na rijeci Cher, najpoetičnijem dvorcu Loire. Zovu ga i „damskim dvorcem“, jer je građen i uređivan po zamislima brojnih dvorskih dama i kraljica, te je nakon Versaillesa, najposjećeniji dvorac u Francuskoj. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca i prekrasnih vrtova koji ga okružuju. Slijedi posjet trogloditskim vinskim podrumima u Vouvrayu, 10 km od Toursa. Razgled podruma i degustacija vina. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan TOURS – LYON - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Lyonu. Razgled dvomilijunskog grada, smještenog na ušcu Rhone i Saone, započinjemo sa vidikovca i brežuljka Fourviere na kojem se nalazi bazilika Blažene Djevice Marije. Grad je poznat i po ostacima mnogobrojnih rimskih gradevina: Teatar, Amfiteatar, Forum, Terme, kao i po crkvi sv.Ivana te mnogobrojnim palačama i trgovima. Slobodno vrijeme. Nastavljamo prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u jutarnjim satima slijedeći dan.

Cijena

First minute 2.490 kn / Redovna cijena 2.690

Cijena uključuje

Prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
smještaj u Strasbourgu u hotelu 2*/3* na osnovi 1 noćenja s doručkom,
smještaj u Parizu u hotelu 2*/3* na osnovi 2 noćenja s doručkom,
smještaj u Toursu ili okolici u hotelu 2*/3* na osnovi 2 noćenja s doručkom,
pratitelja tijekom putovanja,
razgledavanja prema programu,
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
javni prijevoz, npr. karnet za METRO, 10 karata 14,70 eur,
Vožnja brodom po Seini, po osobi 13 eur,
Eiffelov toranj 3.kat, po osobi 15,50 eur, djeca od 4-11 god. 11 eur,
ulaznica za toranj Montparnasse, po osobi 13,50 eur,
ulaznica za Louvre, po osobi 12 eur,
ulaznica za cabaret Moulin Rouge ili Crazy Horse, po osobi: cca 120 eur (rezervacija na upit),
izlet u Versailles sa ulaznicom, po osobi 18 eur,
izlet sa posjetom dvorcima Loire, uključena rezervacija i ulaznica za tri dvorca (Amboise, Chenoncheaux, Cheverny), po osobi 50 eur, djeca do 14 god. plaćaju 20 eur, djeca ispod 7 god. na upit (povlaštena tarifa),
posjet trogloditskim vinskim podrumima u Vouvrayu, po osobi 15 eur,
doplata za jednokrevetnu sobu 790 kn,
putno osiguranje.

Pariz

Pariz

Pariz je glavni i najveći grad Francuske. Smješten je na obalama rijeke Seine u sjevernoj Francuskoj, u središtu pokrajine Île-de-France, također poznate kao "Pariška regija". Wikipedia

Površina: 105,4 km²

Vrijeme: 7 °C, S vjetar brzine 3 km/h, vlažnost 80%

Lokalno vrijeme: ponedjeljak 10:28

Stanovništvo: 2,211 milijuna (2008.) Ujedinjeni narodi

Koledži i sveučilišta: University of Paris I: Panthéon-Sorbonne

Pošaljite upit

PARIZ I DVORCI LOIRE - 6 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit