Normandija i Bretanja - 7 dana

(ID: PU-2513)

STRASBOURG – ROUEN – ETRETAT – HONFLEUR – CAEN – PLAŽE ISKRCAVANJA – BAYEUX – MONT ST.MICHEL – SAINT MALO – DINAN – GIVERNY – PARIZ – REIMS – BADEN BADEN – ULM

Program putovanja

1.dan:  ZAGREB – STRASBOURG  noćenje
Polazak autobusa s turističkih perona Autobusnog kolodvora Zagreb u 5 sati. Putovanje kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz propisane pauze putem. Dolazak u francusku regiju Alsace u poslijepodnevnim satima. Po dolasku u Strasbourg šetnja njegovim povijesnim središtem. Strasbourg, poznat i pod nazivom „Raskršće Europe“ glavni je grad regije, sjedište Europskog parlamenta, Vijeća Europe te Suda za ljudska prava. Grande Ile, tzv. „Veliki otok“, prvo je središte grada u svijetu stavljeno na popis zaštićene svjetske baštine UNESCO-a. Prošetat ćemo njegovim najužim centrom, četvrti Petit France, prema slavnoj katedrali koju je Victor Hugo nazivao „gorostasnim divnim čudom“. Slobodno vrijeme za večeru ili šetnju. Smještaj u hotel na području grada. Noćenje.

2.dan: STRASBOURG – ROUEN – ETRETAT  doručak, noćenje
Doručak. Nastavak putovanja prema Normandiji gdje stižemo u glavni grad regije, Rouen, u poslijepodnevnim satima. Rouen, na istočnoj granici Normandije, svom položaju na rijeci Seine duguje povijesni razvoj. Već su Rimljani davali značaj ovom dijelu doline Seine, a Vikinzi su to samo ojačali čineći svojim dolaskom i ostankom Rouen glavnim gradom regije još od 10. stoljeća. Rouen je neraskidivno povezan i s engleskom srednjovjekovnom prošlošću: Vilim Osvajač i Richard Lavljeg srca samo su neki od engleskih kraljeva čiji su boravci u Rouenu poznati i zabilježeni. Ipak, najpoznatija osoba srednjovjekovlja u Rouenu svakako je Ivana Orleanska koja je u Rouenu zatočena, ispitivana i spaljena na lomači 1431. godine. I danas u Rouenu na pločniku stoji oznaka gdje je okrutno spaljena kao vještica. Ime Rouena je neraskidivo povezano i sa slavnim Claude Monetom koji je serijom od tridesetak platna ovjekovječio slavnu katedralu u gradu. Šetnja središtem grada i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, kavu, itd. Svakako preporučujemo da kušate poznato piće iz regije, calvados, tzv. vinjak od jabuka. U nastavku dana odlazak prema poznatim bijelim stijenama u Etretatu, koje su svojim iznimnim izgledom i oblicima koje je oblikovala erozija bile inspiracija mnogim impresionistima. Smještaj u hotel na području Rouena odnosno Etretata. Noćenje.

3.dan: ROUEN/ETRETAT – HONFLEUR – CAEN – PLAŽE ISKRCAVANJA – BAYEUX – MONT SAINT MICHEL  doručak, noćenje
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje po Normandiji u ovom danu započinjemo posjetom Honfleuru,  gdje je već spomenuti Claude Monet razvio svoj stil. Šarmatno ljetovalište na sjeveru Normandije,  Honfleur je jedno od najpopularnijih mjesta za odmor na tzv. „Cvjetnoj obali“ Francuske. Šetnja četvrti Vieux Bassin i kraće slobodno vrijeme za kavu u živopisnoj luci. Nastavak putovanja vodi nas prema Caenu, gradu koji se često naziva arhetipom Normandije, njezino kulturno, ekonomsko i političko središte, iako ne i glavni grad. Po dolasku u Caen razgled središta s dvorcem Vilima Osvajača koji je u Caenu pokopan - posjet glasovitom Vojnom muzeju, jednom od najboljih i najpoznatijih muzeja Drugog svjetskog rada (ulaznica uz doplatu na licu mjesta).
Posjet muzeju ne bi bio potpun bez odlaska prema „Obali iskrcavanja 1944. god“, gdje se dogodilo famozno iskrcavanje saveznika 6.6.1944. godine. Za kraj putovanje prema gradiću Bayeux u kojem se nalazi muzej gdje se čuva najduža sačuvana tapiserija na svijetu, tapiserija kraljice Matilde koja prikazuje osvajanje Engleske i bitku kod Hastingsa 1066. godine (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Smještaj u hotel na području između Bayeux i Mont Saint Michela. Noćenje.

4.dan: MONT SAINT MICHEL – SAINT MALO – DINAN – MONT SAINT MICHEL  doručak, noćenje
Doručak. Odlazak prema najslavnijem lokalitetu u Francuskoj uz Eiffelov toranj u Parizu, Mont Saint Michelu, samostanu smještenom na otočiću koje oseka pretvara u poluotok, odnosno plima u otok. Samostan je jedna od najznačajnijih vjerskih građevina u Europi. Prva opatija na ovom mjestu sagrađena je nakon što se arkanđeo Mihael ukazao Aubertu, biskupu Avranchesa. Građevina koja sad na otoku stoji građena je nekoliko stoljeća i mjesto je višestoljetnog hodočašćenja. Samostan stoji na granitnoj stijeni visokoj 80-ak metara. Za vrijeme Stogodišnjeg rata Englezi su ga bezuspješno pokušali osvojiti, na što i danas podsjećaju dva engleska katapulta ispred zidina. Poslije posjeta Mt.St.Michelu odlazak prema gradiću Saint Malo u Bretanji, poznatom lučkom mjestu utvrđenog zidinama na La Mancheu. U prošlosti gusarski grad obnovljen je nakon 2. sv. rata i u cijelosti mu je, nakon gotovo potpunog uništenja, vraćen njegov prvobitni izgled. Slobodno vrijeme za kavu i šetnju u ovom slikovitom gradu. Za kraj dana posjet Dinanu, sigurno jednom od najljepših srednjovjekovnih gradova u Francuskoj, a kažu najljepšem bretonskom gradiću. Najprivlačniji dio Dinana je njegova luka i uz nju smještene stare kamene kuće. Šetnja mjestašcem, slobodno vrijeme. Povratak u hotel, noćenje.

5.dan: MONT SAINT MICHEL – GIVERNY – PARIZ  doručak, noćenje
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema francuskoj prijestolnici. No putem prema Parizu stat ćemo i posjetiti mjesto Giverny na desnoj obali Seine, svjetski poznato po slikaru Claude Monetu budući da se tu nalazio njegov dom i slavan vrt. Monet je tu živio od 1883. do svoje smrti 1926. godine, a on i njegovi članovi obitelji u Givernyju su i pokopani. Njegov je vrt bio njemu neiscrpna inspiracija i mjesto koje je služilo radu i odmoru; u ribnjak u vrtu kojeg je dao izgraditi posadio je lopoče koje je često slikao. Posjet kući i vrtovima uz doplatu na licu mjesta. U nastavku dana putovanje prema Parizu. Po dolasku u Pariz panoramski razgled „Grada svjetlosti“: Trocadero – Slavoluk pobjede - Champs Elysees – Place Concorde - crkva Madeleine – Opera – Eiffelov toranj - Les Invalides… Smještaj u hotel u Parizu. Navečer predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom s pratiteljem na glasoviti Montmartre. Noćenje.

6.dan: PARIZ – REIMS – BADEN BADEN – ULM  doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Njemačkoj preko Reimsa gdje ćemo posjetiti u gradskom središtu poznatu katedralu Naše Gospe, gotičko remek-djelo zaštićeno UNESCO-m u kojoj je između ostalih i slavni Marc Chagall u periodu između 1968.-1974. napravio tri vitraja. Nastavak putovanja nakon kraćeg slobodnog vremena vodi nas preko Baden Badena, poznatog njemačkog termalnog lječilišta, a kao takvo poznato čak i doba Rimljana. Smješten u prekrasnom krajoliku, uz granicu s poznatom „Crnom šumom“, Baden Baden je elegantan gradić, svjetski slavan po svojim termalnim izvorima: tu se nalaze dva termalna lječilišta, mnogi luksuzni wellness hoteli, slavna kockarnica koju je Marlene Dietrich opisala kao „najljepšu na svijetu“, itd. Ozračje bogatstva, ukusa, stila i elegancije Baden Baden okružuje i danas. Šetnja kroz mjesto i kraće slobodno vrijeme. Dolazak u Ulm, grad koji se svojim položajem nalazi u dvije njemačke savezne republike, Bavarskoj i Baden Wurttembergu, u večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje.

7.dan: ULM – ZAGREB  doručak
Doručak. Odjava iz hotela. Pješački razgled lijepog Ulma, grada koji je poznat kao rodni grad genijalnog Alberta Einsteina, a i kao grad čija katedrala ima najviši toranj sa zvonikom na svijetu! Smješten na Dunavu Ulm u sebi skriva prelijepi stari dio grada, „Ribarsku četvrt“ i krasne zidine s pogledom na moćnu rijeku. Kraće slobodno vrijeme za kavu, šetnju i posljednju kupovinu suvenira. Putovanje prema Hrvatskoj kroz Bavarsku i Austriju uz potrebna stajanja putem i dolazak u Zagreb u večernjim satima.
 

Cijena

First Minute cijena 3.490 kn
Redovna cijena 3.690 kn

Cijena uključuje

• 6 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3* (1 noćenje na području Strasbourga, 3 noćenja u Normandiji, 1 noćenje u Parizu i 1 noćenje u Ulmu)
• autobus turističke kategorije tijekom cijelog trajanja ture
• razglede prema programu
• hrvatskog pratitelja
• boravišnu pristojbu
• trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje

• ulaznica u kuću Claude Moneta u Givernyju 9,5 €
• Vojni muzej u Caenu 19,8 €
• Mont Saint Michel 8 € grupna cijena (minimum 20 putnika)

Napomena

First Minute cijena vrijedi do popunjenja mjesta po FM cijeni
DOPLATA za manji broj putnika (na osnovi 35 prijavljenih): 450 kn

Normandija i Bretanja

Normandija (francuski: Normandie, normandijski: Normaundie) je bivša država u Europi i povijesna pokrajina u Francuskoj na obali La Manchea.

Danas je ovo zemljopisni i kulturni pojam obuhvaća sadašnje departmane Seine-Maritime, Calvados, Manche te dio Orne i Eure u dvije francuske regije, te Kanalske otoke kojima vlada britanski monarh koji ima titulu normandijskog vojvode. Važno je središte francuske poljoprivrede i intezivnog stočarstva.Bretanja (fra. Bretagne; bre. Breizh; gal. Bertaèyn), je regija koja se nalazi na sjeverozapadu Francuske. Regija se nalazi na 80% teritorija bivše povijesne provincije Bretanje.

Pošaljite upit

Normandija i Bretanja - 7 dana


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit