MAKEDONIJA, ALBANIJA I CRNA GORA 29.04. i 27.10.2017.

(ID: PU-2403)

Program putovanja

1.dan  ZAGREB – SKOPJE  830 km
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Prema želji, večera u restoranu u gradu (doplata). Noćenje.

2.dan  SKOPJE – OHRID 171 km
Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II.  Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel.  Prema želji, večera uz živu glazbu (doplata).  Noćenje.

3.dan OHRID – razgled i Sv.Naum
Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod).  Vožnja do Manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda,  smještene iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme. Ručak u predivnom ambijentu glasovitog nacionalnog restorana „Ostrovo“, na otočiću usred jezera, nedaleko od izvora rijeke Crnog Drima (doplata). Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan  OHRID – TIRANA – DRAČ 180 km
Doručak. Vožnja prema Albaniji, glavnom gradu Tirani. Nakon dolaska, razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg - glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej, na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim i bizantskim te spomenicima iz nedavne prošlosti. Danas je Drač središte albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan  DRAČ  – KRUJE - BUDVA  200 km
Nakon doručka, polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan  BUDVA – KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA - ZAGREB 706 km
Doručak. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište,… Nakon razgleda slobodno vrijeme za okrjepu, osobne potrebe… Put nastavljamo do Perasta, najstarijeg naselja u Boki Kotorskoj, odakle krećemo na izlet brodom na otok Gospu od Škrpjela. Na otoku stanka za razgled, zatim povratak u Perast i nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.

Cijena

first minute 2.190 kn / redovna cijena 2.390 kn

Cijena uključuje

-prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
-jedno noćenje s doručkom u Skopju, u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
-lokalni vodič u Skopju
-lokalni vodič u Ohridu
-lokalni vodič u Kotoru
-dva noćenja s doručkom u Ohridu u hotelu 3*/ 4* u dvokrevetnim sobama
-jedno polupansion (doručak i večera) u Draču u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
-jedno noćenje s doručkom u Budvi u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
-razglede prema programu
-pratitelja tijekom putovanja
-pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

-ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
-dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
-večeru u Skopju 15 eura po osobi
-večeru uz glazbu u Ohridu 15 eura po osobi
-ručak na Sv. Naumu 15 eura po osobi
-najam broda do Sv. Nauma 10 eura po osobi
-ulaznice za crkvu sv.Sofije, crkvu sv.Klimenta, Samuelovu tvrđavu, Uvalu kostiju i Sv. Naum – Ohrid 10 eura po osobi
-brodić u Ohridu od litice do centra 2 eura po osobi (ukoliko netko ne želi prošetati do centra)
-doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn
-vožnju brodom do otoka Gospe od Škrpjela + ulaznicu u muzej 4 eura po osobi
-razgled katedrale sv.Tripuna u Kotoru i Muzeja sakralne umjetnosti 2 eura

Makedonija

Makedonija

Makedonija, službeno Republika Makedonija je država na jugoistoku Europe, glavni grad je Skoplje. Graniči s Bugarskom na istoku, s Grčkom na jugu, s Albanijom te na sjeveru s Republikom Kosovo i sa Srbijom. Wikipedia

Glavni grad: Skoplje

Valuta: Makedonski denar

Stanovništvo: 2,106 milijuna (2012.) Svjetska banka

Kontinent: Europa

Službeni jezik: Makedonski jezik

Koledži i sveučilišta: Goce Delchev University of Shtip,

Pošaljite upit

MAKEDONIJA, ALBANIJA I CRNA GORA 29.04. i 27.10.2017.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit