London iz Splita 3. svi 2018. - 7. svi 2018.

(ID: PU-2695)

Program putovanja

Dan 1  Polazak
četvrtak, 3. svibnja 2018.

Sastanak sa grupom u zračnoj luci Split u 8,30 sati. Upoznavanje sa pratiteljem putovanja i prijava za let u London u 10,25 sati. Dolazak u zračnu luku London Luton u 12:00 sati. Po dolasku slijedi transfer autobusom u London uz panoramski razgled grada: Tower Bridge, Tower of London, St. Paul's Cathedral, Big Ben, Buckinngham Palace, Hyde Park, Trafalgar Square, . . . Smještaj u hotel. Kraći odmor i odlazak sa pratiteljom putovanja metroom do Piccadily-a, Convent Garden-a i Leicester Squer-a,… Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo posjet nekoj od predstava u jednom od brojnih glazbenih kazališta. Noćenje.


Dan 2  London
petak, 4. svibnja 2018.

Doručak. Odlazak u razgled Londona metroom i pješice: Buckingham Palace – smjena straže, St. James Park, Westminster Abbey, Parliament Square, Big Ben Westminster Bridge, . . Mogućnost odlaska na poznatu turističku atrakciju London Eye s koje se pruža prekrasan pogled na London i okolicu. Nastavak razgleda odlaskom do svjetski poznatog muzeja voštanih figura Madame Tussaud's i kuće Scherloka Holmsa. Poslijepodne slobodno za kupovinu ili posjet nekom od mnogobrojnih muzeja. Noćenje.


Dan 3 London
subota, 5. svibnja 2018.

Doručak. Odlazak metroom do St. Paul Cathedral, Millenium Bridge, Tate Modern, Shakespeare Globe, tržnice Borough, Tower of London, mogućnost razgleda nekadašnje raskošne kraljevske palače koja je nekada bila zloglasni zatvor, a u kojoj se danas čuvaju kraljevski dragulji. Odlazak na vožnju brodom po rijeci Temzi do Greenwich-a. Iskrcaj s broda i šetnja kroz Greenwich Park do Kraljevske zvjezdarnice gdje prolazi Nulti meridijan. Povratak metroom do četvrti Canary Wharf, područja nekadašnje luke i dokova koji je danas centar financijskih i medijskih institucija. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Noćenje.


Dan 4 Windsor
nedjelja, 6. svibnja 2018.

Doručak. Po želji grupe odlazak željeznicom do Windsora, grada u kojem se nalazi engleska kraljevska rezidencija uz mogućnost razgleda najvećeg nastanjenog dvorca na svijetu. U poslijepodnevnim satima povratak vlakom u London. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.


Dan 5 London
ponedjeljak, 7. svibnja 2018.

Doručak. Odjava iz hotela. Pohrana prtljage u hotelu i odlazak u posjet nekom od muzeja u koje je ulaz slobodan: Natural History Museum ili British museum, National Gallery, ... Okupljanje grupe u hotelu u dogovoreno vrijeme. Ukrcaj u autobus i polazak prema zračnoj luci Luton. Po dolasku prijava na let za Split u 18,20 sati. Dolazak u Split je u 21,50 sati.

Cijena

3.690,00 kuna

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – London - Split sa uključenim avio pristojbama i ručnom prtljagom maksimalnih dimenzija 56 x 45 x 25 cm
transfere autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
poludnevni razgled Londona autobusom
smještaj u hotelu 3* na bazi noćenja s doručkom
putno zdrav. osiguranje, osig. od posljedica nesr. slučaja, jamčevinu za turistički paket aranžman
voditelja putovanja i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, karte javnog gradskog prijevoza, izlet brodom do Greenwicha i željeznicom do Winsdora, predanu prtljagu mase do 15 kg, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom kao i troškove osobne prirode.
Program je napravljen na bazi 20 putnika. U slučaju manjeg broja putnika cijena se uvećava za 300,00 kuna.

ZA OVO PUTOVANJE DOVOLJNA JE OSOBNA ISKAZNICA – (preslik osobne iskaznice dostaviti Agenciji)

London

London (eng. izgovor /ˈlʌndən/) glavni je grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Kao važnog naselja tijekom dva tisućljeća, povijest Londona započinje osnivanjem od strane Rimljana, koji su ga nazvali Londinium. Jezgra Londona, drevni londonski City ("square mile"), zadržala je svoje srednjevjekovne međe. Najkasnije od 19. stoljeća, naziv "London" odnosi se i na metropolis koji se razvio oko grada. Danas, veći dio te konurbacije tvori londonsku regiju i administrativno područje Velikog Londona (Greater London), s vlastitim izabranim gradonačelnikom i skupštinom.

London je značajan "globalni grad" i jedno od najvećih svjetskih financijskih središta s najvećim bruto domaćim proizvodom u Europi. 

U središnjem Londonu smještena su sjedišta većine britanskih kompanija među prvih 100 prema indeksu FTSE 100 Londonske Burze, i više od 100 među 500 najvećih europskih. Golemi utjecaj Londona na politiku, financije, obrazovanje, zabavu, masovne medije, modu, te umjetnost i kulturu, uvelike doprinosi globalnom statusu grada. Grad je također i važna turistička destinacija za domaće i strane posjetitelje. London je bio domaćin Olimpijskih igara 1908., 1948. i 2012., te tako postao prvi grad u povijesti modernih igara s tri domaćinstva. U Londonu se nalazi 4 mjesta svjetske baštine: Londonski Tower, povijesno naselje u Greenwichu, Botanički vrt u Kewu, i područje koje sadrži Westminstersku palaču, Westminstersku opatiju i crkvu Svete Margarete.

Pošaljite upit

London iz Splita 3. svi 2018. - 7. svi 2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit