KORZIKA 2017. – 6 dana autobusom i brodom 26.10.-31.10.2017.

(ID: PU-2414)

Program putovanja

Uključene večere u hotelima!

1. dan ZAGREB/RIJEKA – LUCCA - OKOLICA LIVORNA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 u 05:30 sati, moguć polazak iz Karlovca s benznske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 06:15 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije), te polazak sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 08:00 sati. Vožnja kroz Italiju uz kraća stajanja putem radi odmora. Vožnja kroz Toskanu do povijesnog grada Lucce. Šetnja slikovitom povijesnom jezgrom: katedrala sv. Martina - krstionica - gradske zidine - trg Piazza Napoleone. Slobodno vrijeme za kavu ili šetnju u starom gradu. Put nastavljamo prema toskanskoj obali. Smještaj u hotel u okolici Livorna. Večera. Noćenje.

2. dan LIVORNO – BROD - POLUOTOK CAP CORSE - BASTIA

Odlazak iz hotela u ranim jutarnjim satima i kratka vožnja do luke u Livornu. Ukrcaj na brod. Doručak na brodu u restoranu(grupni menu). Dnevna plovidba do Korzike. Iskrcaj s broda u luci Bastia na „vratima Korzike“. Nekad malo ribarsko selo danas je najvažnija luka otoka. Razgled grada: stara luka s visokim tipičnim kućama i uskim uličicama - trg Place St. Nicolas, omiljeno šetalište sa spomenikom najslavnijeg sina Korzike Napoleona Bonaparte - gradska vijećnica - crkva sv. Ivana Krstitelja, najveća crkva Korzike - četvrt Terra Vecchia sa starom lukom i Citadelom. Vožnja prema sjevernom poluotoku Cap Corse. Ovaj se poluotok u dužini od 40 km pruža prema sjeveru i dijelom je pod vinogradima. Poznata vina iz oblasti Patrimonio, kao i liker od limuna Cedratina cijenilo je još genoveško plemstvo. Na obroncima planinskog poluotoka raste mediteranska makija zvana Garigue, a na rijetko pristupačnim mjestima obale mala su slikovita ribarska sela. Posjetiti ćemo južni kraj poluotoka. Prošetati ćemo šarmantnim ribarskim gradićem Saint-Florent. Slikovita ribarska luka puna je ribljih restorana, slastičarnica i malih trgovina s lokalnim specijalitetima i suvenirima. Smještaj u hotel u okolici Bastie. Večera. Noćenje.

3. dan BASTIA - CASTAGNICCIA, ZEMLJA KESTENA - CORTE - STIJENE CALANCHE -AJACCIO

Doručak. Vožnja kroz planinsku unutrašnjost otoka do nekadašnjeg glavnog grada otoka i zemljopisnog središta Korzike mjesta Corte. Putem nas prati miris Mediterana i makije i tisuće stabala kestena, a kesteni su stoljećima bili hrana Korzikanaca. Kestenovo brašno koristilo se za pripravljanje hrane, danas su odlične i poznate marmelade od kestena, različiti kolači i poznato pivo s kestenom, koje svakako trebate kušati, kao i palentu od kestena i kestenovu tortu. U srcima mnogih Korzikanca Corte je i danas „glavni grad srca Korzike“ vezan uz život Pasqualea Paolija, političara zvanog generalom korzikanske nacije. Šetnja do starog grada i glavnog trga. Vožnja dijelom područja parka prirode koji obuhvaća 40% površine ovog šumovitog otoka, a kroz regiju Niolo teče najduža korzikanska rijeka Golo. Dolaskom na zapadnu obalu u zaljev Porta započinje putovanje uz poznate ružičaste granitne stijene. UNESCO je zaljev Porta proglasio svjetskom prirodnom znamenitošću, a ime Calanche je korzikanski izraz za zaštićenu luku. Impresivne stijene mijenjaju nijanse ružičaste boje ovisno o dnevnoj svjetlosti u prekrasnom kontrastu prema bojama mora i neba! Smještaj u hotel u Ajacciu/okolici. Večera. Noćenje.

4. dan AJACCIO, NAPOLEONOV GRAD - JUŽNA KORZIKA - BONIFACIO -PORTO VECCHIO

Doručak. Razgled Ajaccia, glavnog grada Korzike i rodnog mjesta Napoleona Bonaparte. Stari dio grada Borgo, moderna trgovačka četvrt uz pješačku zonu, promenada uz luku i široki bulevari, uske uličice starog grada čine šarmantnu kulisu za šetnju, kavu ili kupovinu. U ovom je gradu sve u znaku Napoleona - od spomenika, trgova i ulica do suvenira! Razgled grada: Napoleonova rodna kuća - trg Place General de Gaulle – katedrala - gradska vijećnica - spomenik Napoleonu - trgovačka ulica generala Fescha - Cours Napoleon - luka. Slobodno vrijeme. Preporučujemo posjet muzeju Fesch u gradskom središtu - jednoj od većih europskih zbirki talijanskog slikarstva, koje je skupio kardinal nFesch, nadbiskup Lyona i šogor Leticije Bonaparte – zbirka uključuje djela Boticcelija, Tiziana, Veronesea i Canaletta. Put se nastavlja putovanjem prema jugu Korzike. Pretpovijesno nalazište Filitosa pokazuje ostatke pretpovijesti Korzike s kiklopskim zidinama, nekadašnje ribarsko selo Propriano sada je turističko središte s lijepom plažom, a na obroncima iznad doline Rizzanesse slikovito je mjesto Sartene s viskom granitnim kućama. Dolazak u Bonifacio, najjužniji grad otoka. Grad je na slikovitom položaju na poluotoku na stijeni uz more i u starom gradu možemo doživjeti atmosferu genoveškog srednjeg vijeka. Ispod utvrde na stijeni smjestio se noviji dio grada s lukom, utvrdom Etentard, lukom za jahte i šetalištem na keju Comparetti. Mjesto je poznato po izradi koraljnog nakita. Vožnja uz istočnu obalu Korzike do mjesta Porto Vecchio okruženog nekim od najljepših plaža Korzike. Smještaj u hotel na području Porto Vecchia/Solenzara. Večera. Noćenje.

5. dan PORTO VECCHIO - ISTOČNA OBALA - BASTIA - BROD - LIVORNO - VERSILIA

Doručak. Putovanje nastavljamo istočnom obalom Korzike poznatoj po lijepim plažama. Istočna obala manje je poznata u povijesnom smislu, no stari Grci i Rimljani već su u antičko doba u Aleriji imali svoje utvrde na visoravni,a rimski trgovački grad bio je važno trgovište žitaricama za cijeli otok i glavni grad rimske provincije. Genovežani su sagradili utvrdu Fort de Matra na ušću rijeke,a uz obalu je uzgoj oštiga bio važan izvor prihoda. Panoramska vožnja istočnom obalom uz kraća zaustavljanja putem zaokružiti će Vaš dojam o Napoleonovom otoku. Dolazak u Bastiju. Ukrcaj na brod. Dnevna plovidba do Livorna. Iskrcaj s broda i nastavak vožnje toskanskom obalom. Smještaj u hotel na području obale Versilie. Večera. Noćenje.

6. dan VERSILIA – BOLOGNA - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Vožnja prema sjeveru uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Bolognu, jedan od najvažnijih gradova Emilia Romagne. Šetnja povijesnom jezgrom do trga Piazza Maggiore, Neptunove fontane, zgrade sveučilišta i poznatih tornjeva Garisenda i Asinelli. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za uživanje u dobrom capuccinu, talijanskom aperitivu ili odličnom sladoledu. Povratak vožnjom kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim satima.

Cijena

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  4.190 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.490 kn

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu

 smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 polupansiona (doručak i večera)

1 noćenje s večerom u okolici Livorna

1 noćenje s polupansionom na području Bastie

1 noćenje s polupansionom na području Ajaccia

1 noćenje s polupansionom na području Porto Vecchio/Solenzara

1 noćenje s polupansionom na području rivijere Versilia

 dnevni prijevoz brodom na liniji Livorno-Bastia /Bastia -Livorno

 doručak na brodu (grupni meni) na liniji Livorno - Bastia

 razgledavanja prema programu

 pratitelja putovanja

 pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

 ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike

 dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

 putno zdravstveno osiguranje

Korzika

Korzika (fra. Corse, tal., kor. Corsica) četvrti je po veličini otok u Sredozemnom moru i pokrajina Francuske koja se sastoji od dva departmana. Korzika po zakonu ima nešto veću neovisnost od ostalih regija Francuske.

Zbog svoje strateške važnosti u Sredozemlju, Korzika je često bila predmet oružanih sukoba između Francuske i Italije.

Grad država Genova je dominirala Korzikom stoljećima, dok nije 1768. ustupila otok Francuskoj, kako bi otplatila dug. Bitna ličnost u povijesti Korzike je Pasquale Paoli (1725.-1807.), borac za neovisnost, koji se prvo borio protiv Genove, a onda poslije protiv Francuske. Unatoč godinama borbe za slobodu, Korzika nije izborila neovisnost. Vjerojatno najpoznatiji Korzikanac svih vremena je Napoleon Bonaparte koji je rođen u Ajacciu.

Pošaljite upit

KORZIKA 2017. – 6 dana autobusom i brodom 26.10.-31.10.2017.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit