ISTANBUL AVIONOM 22.-25.2.2018. I 30.3.-2.4.2018.

(ID: PU-2684)

Program putovanja

1. dan/ ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela Grand Washington 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom ili taksijem prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan/ ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća (ulaznica nije uključena u cijenu), zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno – mogućnost odlaska na večeru sa show programom.

3. dan/ ISTANBUL
Doručak. Posjet džamiji Sulejmana Veličanstvenog, remek djelu najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja; poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog prolaza uz objašnjenja lokalnog vodiča. Nakon plovidbe, odlazak na ručak koji je uključen u cijenu izleta. Večer je slobodna za vlastite programe.

4. dan/ ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Po preporuci i uz upute Atlasovog pratitelja, ovisno o Vašim željama možete također samostalno krenuti u šetnju ili gradskim prijevozom preko povijesnog do modernog dijela Istanbula na azijskoj strani, razgledati znamenitosti poput bizantske cisterne, džamije Rustem Paše, Fatih džamije ili posjetiti Dolmabahče palaču (javni ili taksi prijevoz kao i ulaznice plaćaju se na licu mjesta). Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 19:00 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05 sati.

Cijena

Cijena paket aranžmana po osobi:
18.1., i 22.2. 1.690 kn
30.3. 1.890 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 500 kn
Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka 950 kn

Cijena uključuje

prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, sve transfere i usluge prema programu, pratnju i asistenciju vodiča na hrvatskom jeziku, troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena ne uključuje

zrakoplovne pristojbe, fakultativne sadržaje, ulaznice, napojnice, tursku vizu, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku i uslugu izrade vize (150 kn).

Napomena

Fakultativni sadržaji:
Doplata za večeru uz show u Restoranu Sultana"s 1001 noć : 390 kn (plaćanje prilikom prijave) Show program, večera i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka).
Doplata za krstarenje Bosporom: 450 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 10 prijavljenih)
U izlet je uključen transfer do pristaništa, lokalni vodič, vožnja brodom i ručak (piće nije uključeno).

Cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta:
Aja Sofija 11 EUR
Topkapi palača 10 EUR + harem 6 EUR
Dolmabahče palača 10 EUR
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu.

Istanbul

Istanbul (turski: İstanbul, grčki: Κωνσταντινούπολις, latinično: Konstantinoúpolis, na hrvatskom se još naziva ili nazivao Carigrad i Konstantinopol), grad smješten na Bosporskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica triju velikih carstava - rimskog (330.-395.), bizantskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Nakon osnivanja moderne Republike Turske, Ankara je proglašena njezinim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i gospodarsko središte.Najpoznatiji su muzeji u Istanbulu Topkapı Sarayı (bivša Sultanova palača ili Carigradski dvor), Aja Sofija, Crkva Hora, Arheološki muzej, Muzej turske i islamske umjetnosti, Istanbulski muzej moderne umjetnosti i Dolmabahçe Sarayı.U današnjem Istanbulu još se mogu naći mnoge povijesne građevine. Mnoge građevine danas su ruševine, te postoji mali broj njih koje su izdržale stoljeća.

Hipodrom (At Meydanı), sagrađen 203. godine

Konstantinski forum (Çemberli Taş), sagrađen 328. godine

Valensov akvadukt (Bozdoğan Kemeri), završen 368. godine

Teodezijevi bedemi, završeni 424. godine

Morski bedemi, završeni 439. godine

razni povijesni spomenici, kao npr. 20 m visok obelisk Tuthmosisa III. donesen iz Egipta

Cisterna Bazilike (Yerebatan Sarnıcı) iz 6. stoljeća

Neke su crkve skoro netaknute, preživjele prvo kao džamije, a onda kao muzeji:

Aja Sofija (Ayasofya Camii, Crkva sv. Mudrosti), završena 537. godine

Crkva Pammakaristós (Fethiye Camii), sagrađena u 11. ili 12. stoljeću

kasnobizantska Crkva Hora (Kariye Camii), sadašnjeg izgleda od 14. stoljeća

Aja Irena ili Crkva „sv. Irena” (Aya İrini), koja je izbjegla preobrazbu u džamiju, te je služila kao oružarnica 

Pošaljite upit

ISTANBUL AVIONOM 22.-25.2.2018. I 30.3.-2.4.2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit