CAPRI, AMALFI, POMPEJI, VEZUV

(ID: PU-2462)

FERRARA – POMPEJI – VEZUV – NAPULJ – SORENTO - AREZZO

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – FERRARA – NAPULJSKI ZALJEV

Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja preko Karlovca i Rijeke (moguć ukrcaj putnika), te dalje Slovenijom i Italijom, uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku u  FERRARU slijedi razgled grada, okruženog s 9 kilometara starih zidina: dvorac obitelji d'Este - glavni trg Piazza Trento e Trieste - romanička katedrala San Giorgio - operna kuća Teatro Communale. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema Napulju. Smještaj u hotel. Noćenje.


2. dan: POMPEJI – VEZUV - NAPULJ

Doručak. Vožnja autobusom do arheološkog nalazišta POMPEJI na razgled ostataka starorimskog gradića, koji je u ljeto 79. godine nestao u erupciji Vezuva, a lokacija je zbog pepela ostala neotkrivena preko 1500 godina. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak na razgled VEZUVA, jednog od najpoznatijih aktivnih vulkana. Po dolasku slijedi 20-minutna šetnja do kratera vulkana, koji se nalazi na 1.200 m nadmorske visine. Posljednja jača erupcija vulkana bila je 1944. godine i od tada miruje. Za lijepog vremena s vrha vulkana se pruža prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Slijedi vožnja do NAPULJA. Razgled grada: Castel Nuovo - Kraljevska palača - Teatro San Carlo - Galerija Umberto I. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan: AMALFIJSKA OBALA - SORRENTO

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet autobusom na AMALFIJSKU OBALU - Amalfitanu, popularnu turističku destinaciju, smještenu na strmim obalama Tirenskog mora. Vožnja autobusom do Sorrenta i dalje zavojitom cestom, uz plantaže limuna, do Positana, grada s karakterističnim kućama izgrađenim na strmoj obali, poznatog motiva mnogih razglednica. Kraće zaustavljanje za fotografiranje. Nastavak vožnje do grada Amalfija, najpoznatijeg mjesta na obali. Šetnja do katedrale Svetog Andrije, prekrasne građevine izgrađene u maurskom stilu. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Ravella, gradića smještenog na 350 metara nadmorske visine, s prekrasnim pogledom na obalu. Razgled mjesta: katedrala, villa Rufolo, auditorij Oscar Niemeyer. Povratak u Sorrento, grada smještenog na litici, s pogledom na Vezuv. Šetnja uskim kamenim ulicama i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.


4. dan: CAPRI

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet brodom (uz doplatu) na slikoviti otok CAPRI, poznat po izuzetno blagoj klimi i omiljenom izletištu jetsettera. Vožnja hidrogliserom od Napulja do Caprija. Po dolasku na otok, vožnja minibusom do Anacaprija, gdje predlažemo posjet vili San Michele, s mnoštvom antičkih artefakata i prekrasnim vrtom, ili vožnju žičarom do vrha planine i vidikovca Monte Solaro, s prekrasnim pogledom na otok i  Napuljski zaljev. Slijedi odlazak do mjesta Capri i razgled: trg Piazzetta sa srednjovjekovnim kućama, samostan Certosa di San Giacomo, gradski park Giardini di Augusto, via Camerelle s luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak žičarom do luke Marina Grande i dalje hidrogliserom do Napulja. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.


5. dan: AREZZO - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do toskanskog grada AREZZA. Slijedi kraći razgled: Piazza Grande, crkva Santa Maria della Pieve, Stara gradska vijećnica, katedrala. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje kroz Italiju i Sloveniju, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena

FIRST MINUTE CIJENA: 1.990 KN
CIJENA ARANŽMANA: 2.190 KN

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu, pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 4 noćenja s doručkom, razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena ne uključuje

izlet na Capri, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, karte za javni gradski prijevoz, putno osiguranje.

Napomena

- izlet brodom na Capri €60 - uključuje brodsku vožnju Napulj–Capri–Napulj, vožnju minibusevima po Capriju, razglede u pratnji vodiča. Dodatno se plaćaju ulaznicu za vilu San Michele €7 i žičara na vidikovac Monte Solaro €11
- ulaznica za Pompeje €13 - djeca do 18 godina ne plaćaju ulaznicu, mlađi od 25 godina €7,50
- razgled Vezuva €25 - uključuje ulaznicu, lokalnog vodiča i prijevoz lokalnim autobusom- U slučaju lošeg vremena izlet na Vezuv nije moguće organizirati.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 KN
Popust: dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju, odrasli 5% popusta na pomoćnom ležaju.

Capri

Capri je talijanski otok na kojem se nalazi i istoimeni grad. Nalazi se na južnoj strani Napuljskog zaljeva kraj Sorentinskog poluotoka. Otok ima 3 kvadratna kilometra i 7.278 stanovnika. Privlačio je pozornost još od drevnog antičkog doba, da bi prilično nedavno u svojoj povijesti postao pravi magnet za umjetnike, pisce i sve estete. Tijekom 1950-ih Capri je postao popularno odredište međunarodnoga jet-seta. Ikonske su slike Jackie O. kako u kapri hlačama, s velikim, njoj karakterističnim, sunčanim naočalama na licu, promatra okolinu i prekrasan krajolik ovog usporenog, laganog i prekrasnog otoka. Elegantan otok doživjet ćete baš takvim ako ga posjetite tijekom toplih mjeseci, a zavući će vam se pod kožu instantno.Svaki dolazak na Capri počinje pristajanjem u Marinu Grande te ulazak u taxi ili uspinjaču iz 1907. za ultimativno bezvremensko iskustvo. Većina otoka dostupna je pješice, taksijem ili lilliputskim autobusima koji su jeftini, no krcati. Caprijeva divlja, no udaljenija strana nalazi se uz obalu – skrivene špilje, uvale, male, izolirane plaže koje trebate iskoristiti i posjetiti čim vam zapnu za oko. Prvo mjesto koje ćete htjeti posjetiti jest Plava špilja – podvodna špilja koju su nanovo otkrili 1826. i od tada je jedna od glavnih avanturističkih znamenitosti na otoku. Nakon morske avanture se ogladni i točno iznad luke je kultni JK Place Capri s restoranom JKitchen u kojem napuljski chef Eduardo Estatico stvara božanstvena čudesa koja će osvojiti svačije nepce. U središtu srednjovjekovnog grada nalazi se Piazzetta, često zvana ‘malim kazalištem svijeta’. Svatko tko dođe na Capri u jednom trenutku mora stati na njegovu pozornicu i postati dio tog kazališta u kojemu scenu zauzimaju kafići, barovi često ispunjavajući zrak zvonkim glasovima i glazbom tijekom ‘aperitivo houra’. Od trga ulicom Tragara doći ćete do Belvedere di Tragara od kuda puca veličanstven pogled na Faraglioni, tri stijene koje strše iz mora i stvaraju impresivnu sliku obale. Središnji trg Caprija je zadržao umjerenu seosku arhitekturu, ali je prepun skupim buticima i restoranima. Tijekom ljeta ima mnogo turista, najčešće jednodnevnih izletnika iz Napulja i Sorrenta. Na Capriju jednostavno zaboravite na vrijeme

Pošaljite upit

CAPRI, AMALFI, POMPEJI, VEZUV


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit