Antička Grčka i Meteora, polasci 2018.

(ID: PU-2687)

Program putovanja

1. dan

Polazak grupe s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 03.00h, peroni 502-506. Ukrcaj putnika u Rijeci na Vratima Jadrana u 05.00h. Transfer autobusom do Venecije, ukrcaj na brod, smještaj u kabine. Polazak broda u 12.00h. Tijekom plovidbe, putnicima su na raspolaganju restorani, salon igara, duty-free, dućan, caffe barovi i dr. Noćenje na brodu.

2. dan

Pristajanje u Igoumenitsu u ranim popodnevnim satima oko 14.30h. Iskrcaj iz broda te transfer do Kalambake, mjesta smještenog podno poznatih Meteora. Dolazak u hotel u predvečerje. Smještaj u sobe, noćenje.

3. dan

Doručak. Razgled jednog od 6 čuvenih manastira Meteora. Kraći posjet radionici i prodavaonici ikona, s obzirom da je ikona tipični suvenir ovog područja. Nastavak puta za Delfe. Slijedi razgled Delfa: hrama boga Apolona, ostataka kazališta i stadiona. Nastavak putovanja do Atene. Po dolasku, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju i upoznavanje grada u pratnji pratitelja. Noćenje.

4. dan

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Navečer razgled smjene straže na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj gostioni u dijelu grada zvanom Plaka. Noćenje.

5. dan

Doručak. Odlazak u razgled Pireja, atenske luke, pa sve do rta Souniona - razgled hrama boga Posejdona (mjesto sa najljepšim zalaskom sunca). U povratku vožnja kroz Glifadu koja je središte atenske rivijere s velikim brojem restorana i kafića. Povratak u Atenu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u pravcu poznate pokrajine Argolide koja obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Nastavak vožnje do Patrasa. Po dolasku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak u 23.59h. Noćenje.

7. dan

Cjelodnevna plovidba uz mogućnost korištenja svih usluga broda.

8. dan

Dolazak u Veneciju u ranim jutarnjim satima (cca 07.00h) te nastavak vožnje prema Rijeci/Zagrebu. Povratak u Zagreb ranim popodnevnim satima.

Cijena

Ultra first minute cijena : 2990 kn

Cijena uključuje

-autobusni prijevoz tijekom cijelog putovanja,
-prijevoz brodom na relaciji Venecija-Igoumenitsa-Patras-Venecija sa smještajem u 1/4 kabinama (unutarnje, bez prozora),
-smještaj u hotelima 3* u Kalambaki i Ateni na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama,
-razgledi Meteora, Delfa, Atene, Souniona i Argolide,
-pratnju grupe, organizaciju putovanja, zakonsku jamčevinu.

Cijena ne uključuje

ulaznice za arheološke lokalitete, a trenutno iznose (stanje listopad 2017):
Akropola - 20 Eur, Delfi - 12 Eur, Mikena - 12 Eur, Epidaurus - 12 Eur, Sounion - 8 Eur, Meteori - 3 Eur

*lokaliteti zadržavaju pravo izmjene cijena ulaznica bez prethodne obavijesti

Napomena

Fakultativne doplate pri rezervaciji:
-Doplata za 1/1 unutarnju kabinu: 1490 kn po osobi
-Doplata za 1/1 vanjsku kabinu: 1550 kn po osobi
-Doplata za 1/2 unutarnju kabinu: 450 kn po osobi
-Doplata za 1/2 vanjsku kabinu: 620 kn po osobi
-Doplata za 1/3 unutarnju kabinu: 295 kn po osobi
-Doplata za 1/3 vanjsku kabinu: 390 kn po osobi
-Doplata za 1/4 vanjsku kabinu: 235 kn po osobi
-Doplata za 1/1 sobu u hotelu: 690 kn
-Doplata za večeru u Plaki: 290 kn po osobi

GrčkaGrčka (službeni naziv Helenska Republika) je država u jugoistočnoj Europi. Nalazi se na obali Egejskog mora, Jonskog mora i Sredozemnog mora. Graniči s Albanijom, Makedonijom, Bugarskom i Turskom.Grčka ima veoma razvedenu obalu (drugu u Europi, poslije Norveške). Obala je pretežno strma s mnoštvom otoka i poluotoka u Jonskom, Egejskom i Kretskom moru. Upravo zbog toga i povoljne mediteranske klime ona je danas najvažnija turistička destinacija svijeta. Turistički najposjećenija je svakako Atena, iznad koje se nalazi brdo Akropolis gdje se nalazi Partenonov hram koji je ukrasio Fidija (najznačajniji kipar Stare Grčke). Tu se još nalaze kip božice Atene, hramovi Erehiton, Propileja i Apteros Nike. U samom gradu nalazi se Dionizijevo kazalište i Olimpijski stadion (izgrađen u novije doba na mjestu antičkog).Grčka je jedna od najstarijih država na svijetu s neobičnom i bogatom poviješću. Naseljena od prapovijesti, bila je plodno tlo za razvoj mnogih kultura od kojih se ističu: Minojska kultura (oko 3000. pr. Kr.), Mikenska kultura(oko 1900. pr. Kr.) i naposljetku Helenske kulture koja je prerasla u antičku kulturu (Stara Grčka) koja je utjecala na razvitak i Europe i Bliskog Istoka.Glavni grad: Atena

Pozivni broj: 30

Valuta: Euro

Stanovništvo: 11,28 milijuna (2012.) Svjetska banka

Kontinent: Europa

Službeni jezik: Grčki jezik

Pošaljite upit

Antička Grčka i Meteora, polasci 2018.


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit