KUBA HAVANA I VARADERO 9 DANA / 7 NOĆENJA

(ID: PU-1468)

KUBA
HAVANA I VARADERO
9 DANA / 7 NOĆENJA

2.10.-10.10.2015.

PROGRAM UKLJUČUJE:
Letovi Air France ekonomska klasa, hoteli 4*/5*, noćenje s doručkom, ručak na razgledu i izletu u Havani, All inclusive u Varaderu, svi transferi tijekom ture, pratitelj putovanja, lokalni vodič, putno zdravstveno osiguranje.

Program putovanja

1.DAN/ ZAGREB – PARIZ – HAVANA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci „Pleso“. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu. Po dolasku u Pariz nastavak leta za Havanu. Dolazak u Havanu, nakon  carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*.  Smještaj, i noćenje.

2.DAN/ HAVANA

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni vođeni razgled grada Havane, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra, te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture vidjet ćete sve važne znamenitosti: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane, posjet muzeju ruma (Kuba je poznata po bijelom rumu i cigarama). Koktel osvježenja predviđen je ili u hotelu Nacional ili u hotelu Ambos Mundos. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulocom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćete moći vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare.  Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3.DAN/ HAVANA 

Nakon doručka, slobodan dan za osobne programe. Preporučamo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju po gradu koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili  tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.             

4.DAN/ HAVANA– DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA

Nakon doručka, odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales - najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka  vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje. Udaljenost od Havane do Vinales doline je 180 km. Vožnja u jednom smjeru traje oko dva i pol sata.                                                                     

5.DAN/ HAVANA – VARADERO

Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje  kod Finca Vigia, Hemingwaywvog muzeja, kuće gdje je živio, te nastavak prema Cojimaru,  malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive. Smještaj i noćenje.

6. i 7.DAN/ VARADERO

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama uz mogućnost   fakultativnih izleta. Boravak na osnovi all inclusive usluge.

8.DAN/ VARADERO – HAVANA – PARIZ

Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Parizu. Noćni let.

9.DAN/ PARIZ – ZAGREB

Dolazak u Pariz, te nastavak leta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb i završetak putovanja.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.960 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu........................................1.590 kn
Obvezna doplate za pristojbe zračnih luka.......................3.960 kn
First Minute popust na osnovnu cijenu 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

Cijena uključuje

-prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb, četiri noćenja u hotelu 5* u Havani, ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane, ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini, tri noćenja u hotelu 4* u Varaderu (usluga «all inclusive»), razglede kako je navedeno u programu i sve ulaznice za navedene objekte koji se posjećuju prema programu,
-prijevoz od zračne luke do hotela i natrag, pratitelja putovanja, lokalnog vodiča na Kubi,
-troškove organizacije i prodaje i putno zdravstveno osiguranje.

Cijena ne uključuje

zrakoplovne pristojbe, kubansku vizu - informacije su niže navedene, troškove izlazne takse, dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice.

OBAVEZNE DOPLATE: doplata za pristojbe zračnih luka 3.960 kn (podložno promjeni), doplata za manji broj prijavljenih putnika od minimuma u iznosu od 790 kn po osobi, obavezno plaćanje izlazne takse na Kubi - na licu mjesta u kubanskim pesosima u protuvrijednosti 25 EUR, napojnice 30 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta.

Napomena

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska, a ukoliko se radi o smanjenju taksi, Agencija će napraviti povrat više naplaćenog iznosa u za to dogovorenom roku. Zrakoplovne karte izdaju se 14 ili 7 dana prije polaska a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupu, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Letovi Air France (AF): u slučaju promjene letova od strane avio kompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.
AF5075 02OCT ZAGCDG 0900 1105                        
AF 946 02OCT CDGHAV 1630 2025                        
AF 943 09OCT HAVCDG 2250 1405+1                      
AF1560 10OCT CDGZAG 1530 1720

Kuba

Republika Kuba je država i otok, otočje, koja se nalazi okružena Meksičkim zaljevom, Karipskim morem i Atlanskim oceanom. Okružena je sa Sjedinjenim Američkim Državama i Bahamima na sjeveru,Meksikom na zapadu, Kajmanskim otočjem i Jamajkom na jugu te Haitijem na jugoistoku.Kubu je otkrio Kristofor Kolumbo 1492.1511 započinje kolonizacija Španaca, i istrebljenje indijanaca. Od 1523 počinje dovođenje crnaca-robova iz Afrike. Tek 1898, nakon Američko-španskog rata, Kuba se oslobodila Španske, ali je pada pod uticaj SAD-a. Amerikanci su priznali Kubi nezavisnost 1902, ali su zadržali uticaj (Plattovi amandmani, ukinuti 1934). Diktator Fulgencio Batista Y Zaldivar, 1952-1958 vladao je uz pomoć američkih imperijalističkih krugova. Srušen revolucijom 1959, na vlast dolazi Fidel Castro, neprihvatljiv vlastima SAD-a, koje ubrzo uvode trgovinski embargo prema Kubi. Castro je nakon toga 1961. revoluciju proglasio socijalističkom, i uspostavio komunističku državu. Castro se održao na vlasti i nakon što je njegov najveći saveznik, SSSR, prestao postojati 1991.

Pošaljite upit

KUBA HAVANA I VARADERO 9 DANA / 7 NOĆENJA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit