IZRAEL OBEĆANA ZEMLJA 8 DANA / 7 NOĆENJA

(ID: PU-1668)

POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA

Tel Aviv–Sredozemna obala–Netanya–povijesna luka Cezareja–Haifa–Galilejsko Jezero–bazilika u Nazaretu–Tiberijada–Isusov grad Kafarnaum–Brdo Blaženstva–antički Ben Shean–dolina Jordana, sveti grad Jeruzalem–Isusov rodni grad Betlehem–Mrtvo More–Kumranski rukopisi

Program putovanja

1.dan   ZAGREB - TEL AVIV

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Polijetanje posebnog zrakoplova prema Tel Avivu u 21:40 sati na liniji LY 5184.

2. dan   TEL AVIV - NETANYA (okolica) - CEZAREA - HAIFA - NAZARET - TIBERIJADA

Predviđeni dolazak u Tel Aviv je u 1:55 sati po lokalnom vremenu, nakon carinskih formalnosti slijedi vožnja do sredozemne obale u Netanyi. Smještaj u hotel i noćenje. Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Cezareje i razgled arheološkog blaga uz sredozemnu obalu. Zaustavljanje u zelenom mjestu Haifa koje se prostire u podnožju planine Karmel. Razgled grada s predivnim parkom Bahai (izvana). Nastavak puta prema Galilejskom jezeru sa zaustavljanjem u Nazaretu gdje ćete posjetiti najveću baziliku na Bliskom Istoku. Prema predaji upravo je tu, u Nazaretu, arkanđeo Gabriel najavio dolazak Isusa Djevici Mariji. U večernjim satima dolazak u hotel u Tiberijadi kraj Galilejskog jezera. Večera i noćenje.

3. dan  TIBERIJADA - KAFARNAUM - TABHA - BRDO BLAŽENSTVA - TIBERIJADA (70 km)

Doručak. Odlazak u posjet Kafarnaumu, Isusovom gradu i obilazak ostataka naselja od prije dvije tisuće godina. Nastavak puta do Tabhe gdje je Isus uprizorio svoja čuda umnoženja kruha i ribe. Nastavak razgleda uz Galilejsko jezero posjetom Brda Blaženstva na kojem se nalazi interesantna crkva iz 20. stoljeća. Zatim vožnja kroz Golansku visoravan do Cezareje Filipove, u kojoj se nalazi jedan od izvora rijeke Jordan. Povratak u hotel u Tiberijadi, večera i noćenje.

4. dan / TIBERIJADA - DOLINA JORDANA - BETLEHEM (184 km)

Doručak. Vožnja dolinom rijeke Jordan do mjesta Bet Shean gdje ćete razgledati ostatke grčko - rimskog gradića sa izvrsno očuvanim rimskim amfiteatrom. Nastavak puta u Bet Alfa gdje ćete razgledati podne mozaike iz 6. stoljeća. Zaustavljanje radi osvježenja u oazi Nacionalnog parka ispod gore Gilboo. Nastavak vožnje uz rijeku Jordan prema jugu, kroz slikoviti kanjon Wadi Quilt i dolazak u Jeruzalem, glavni grad Izraela koji leži na visoravni istočnih padina masiva Judeje. Smještaj u hotelu u Betlehemu. Večera i noćenje.

5. dan / BETLEHEM – JERUZALEM - BETLEHEM

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Jeruzalema, grada kojeg dijele kršćani, židovi i muslimani. Posjet staroj gradskoj jezgri s muslimanskom, armenskom, židovskom i kršćanskom četvrti, zatim Maslinskoj gori, Getsemanskom vrtu, starome djelu Jeruzalema s križnim putem, crkvi Božjega groba, Zidu plača sa židovskim i muslimanskim dijelom. Nakon razgleda povratak u hotel, večera i noćenje.

6.dan / BETLEHEM

Razgled Betlehema i obilazak crkve Isusova rođenja koja je jedna od najstarijih crkava u svijetu, u kojoj se do današnjih dana vrši služba Božja. Sagrađena je nad špiljom Isusova rođenja. Večera i noćenje u Betlehemu ili Jeruzalemu.

7. dan / BETLEHEM (MRTVO MORE — KUMRAN — MASSADA) (296 km)

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Massadu. Vožnja preko jeruzalemskih brežuljaka prema Mrtvome moru. Posjet Kumranu gdje su pronađeni slavni „kumranski rukopisi“. Obilazak muzeja i arheoloških lokaliteta. Vožnja uz Mrtvo more do Massade koja je ponos i simbol židovstva. Gondolom ćete se popeti na vrh, razgledati arheološki prostor, odakle se rasprostire predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora, pustinju Judeju i Moabske gore na istočnoj strani Mrtvog mora. Povratak gondolom do autobusa. Kraća vožnja do obale gdje ćete okusiti najslanije more na svijetu. Bude li toplo i lijepo vrijeme, iskoriste ga za kratko kupanje, jer se dugo kupanje ne preporuča radi visokog saliniteta vode. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan / BETLEHEM — TEL AVIV — ZAGREB

Doručak. Organizirani prijevoz u zračnu luku i polijetanje zrakoplova iz Tel Aviva prema Zagrebu u 17:55 sati. Dolazak u Zagreb u 20:35 sati po lokalnom vremenu.

Cijena

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 7.990 kn


Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.290 kn

Cijena uključuje

prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Tel Aviv – Zagreb u ekonomskoj klasi, sve aerodromske takse te dodatak za gorivo u iznosu od 660 kn; sve transfere prema programu, 7 polupansiona u provjerenim hotelima 3*/ 4*; lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, razglede i ulaznice po programu, pratitelja putovanja na hrvatskom i/ili slovenskom jeziku, organizaciju putovanja.

Cijena ne uključuje

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.850 kn

-stavke koje su navedene kao nadoplate, putno osiguranje (preporučujemo) i dodatne usluge.


OBAVEZNE DOPLATE: Izraelska taksa pri izlasku iz zemlje cca 25 eur, osnovne napojnice 52 eur (uobičajene i očekivane napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage, recepcionera – koje vodič za Vas plaća na licu mjesta.) Plaćanje ovih doplata je pratitelju putovanja na licu mjesta.

OSTALE DOPLATE: Izlet u Masadu 660 kn, plaćanje prilikom rezervacije putovanja. Žičara u Masadi 15 eur i ulaznica za kupanje u Mrtvom moru 15 eur. Izleti će biti organizirani uz minimalnu prijavu 15 putnika i plaćanje je na licu mjesta.

Napomena

- Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od dana ulaska u Izrael.

- Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put. Obavijest o putovanju dobit ćete najkasnije 3 dana prije polaska.

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Izraela i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- Samo kupanje u Mrtvom moru je besplatno, no naši putnici se kupaju na uređenom hotelskom kupalištu, gdje postoji mogućnost da se presvučete i istuširate (što je nužno nakon kupanja u moru s velikom koncentracijom soli). Takve uređene plaže nalaze se samo pored hotela koji zaračunavaju ulaznicu svima koji nisu gosti tog hotela.

Izrael

Država Izrael (Medinat Jisra'el) je bliskoistočna zemlja, smještena uz istočni rub Sredozemnog mora. Izrael je parlamentarna demokratska država te jedina židovska država na svijetu. Površina države je 20.770 km2 (bez okupiranih područja) i ima 8.051.200 stanovnika prema procjeni za 2013. godinu. Ime potječe od Jakova, kasnije prozvanog Izrael, jednog od patrijarha židovskog naroda od čijih je 12 sinova nastalo 12 izraelskih plemena.Putovanje u Izrael, odnosno u Jeruzalem, predstavlja tek malo otvaranje prozora s pogledom na prošlost. Jeruzalem je podjednako sveti grad i za kršćane, i za muslimane, i za židove, a njegova je povijest obilježena velikim vjerskim i političkim preokretima. U mjesta koja u Izraelu obavezno morate posjetiti spada Križni put s crkvom Svetog Groba, najsvetije kršćansko mjesto u Jeruzalemu. U njoj se nalazi grob za koji se vjeruje da je Isusov, te da je ovo i mjesto Isusovog uskrsnuća. Do crkve se dolazi Križnim putem, kojim je, prema vjerovanju, prolazio Isus, noseći križ za svoje raspeće na Golgoti. Yad Vashem najpoznatiji se memorijalni spomenik na holokaust.Službeno ime: Država Izrael

Geografski položaj: na Bliskom Istoku, uz istočni rub Sredozemnog mora 

Površina: 20.770 km2

Broj stanovnika: oko 7.760.000 

Glavni grad: Jeruzalem, 801.000 stanovnika

Jezik: hebrejski i arapski su službeni jezici, koristi se i engleski

Religija: židovi 76,5%, muslimani 15%, kršćani 2%, ostali 6,5% 

Vremenska razlika: +1 sat 

Novčana jedinica: izraelski novi šekel (ILS), 1 USD = oko 3,5 ILS

Kupovina: koža, zlato, srebrni nakit s dragim i poludragim kamenjem, dijamanti

Odjeća: preporučamo laganu odjeću, pokrivala za glavu, udobne cipele. Za posjete vjerskim objektima potrebna je skromna odjeća. U Jeruzalemu i drugim brdovitim mjestima te za zimske mjesece preporučamo topliju odjeću.

Hrana i piće: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne hrane. Izraelska kuhinja je mješavina izvornih jela i jela koja su donijeli židovi doseljenici iz različitih dijelova svijeta. Popularne su salate od nasjeckanog povrća, falafel – pržene okruglice od slanutka u lepinji, hummus – namaz od slanutka, borekas – pečeno tijesto punjeno sirom, krumpirom ili povrćem, shwarma – komadići mesa s povrćem i hummusom zamotani u lepinju, shishlik – ražnjići od janjećeg ili junećeg mesa, cholent – složenac od mesa i povrća koji se tradicionalno jede na šabat. Voda je sigurna za piće, ali preporuča se piti flaširanu vodu. Popularni su svježi voćni sokovi, kava i čaj; sabra – liker od čokolade i naranče, sahlab – toplo aromatizirano mliječno piće. Izrael ima kvalitetna vina. Lokalno pivo: Goldstar i Maokobee. 

Napon struje: 220V; 50 Hz (utičnice s 3-pina, ali mnoge od njih rade i po europskom 2-pinskom standardu)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +972

Korisna web stranica: www.tourism.gov.il 

Klima: mediteranska, s ugodnim vremenom tijekom proljeća i jeseni. Ljeta su vruća i sušna, a zime hladnije s mogućom kišom, iako ima i mnogo sunčanih dana.

Pošaljite upit

IZRAEL OBEĆANA ZEMLJA 8 DANA / 7 NOĆENJA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit