BEČ I BRATISLAVA - 2 DANA

(ID: PU-2585)

2 dana autobusom

18.11.-19.11.2017.

Moguć polazak iz Zagreba, Karlovca, Varaždina i Čakovca.

Program putovanja

1. DAN Zagreb – BEČ – BRATISLAVA
Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja do Beča uz povremene odmore tijekom puta. Po dolasku u Beč, slijedi panoramska vožnja autobusom po Ring-u, najpoznatijom bečkom ulicom, koja okružuje centar grada i mnogobrojne znamenitosti. Odlazak u šetnju povijesnom jezgrom grada: Heldenplatz, odnosno Trg junaka – raskošna carska palača Hofburg koja je i dom brojnih muzeja – Parlament – Karlskirche, jedna od najljepših bečkih crkava – zgrada Opera – impozantna gotička katedrala sv. Stjepana na istoimenom Trgu sv. Stjepana u centru grada... Slobodno vrijeme, za ljubitelje umjetnosti predlažemo posjet nekoj od izložbi, odlazak do Pratera ili shopping u poznatoj Mariahilferstrasse. Slobodno vrijeme do 17:30 sati, kada nastavljamo putovanje prema Bratislavi. Odlazak u hotel i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak u grad s pratiteljem putovanja (gradskim prijevozom), te prvo upoznavanje živahnog središta slovačke prijestolnice. Fakultativna večera u tipičnom slovačkom restoranu (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

2. DAN BRATISLAVA i dvorac Devin – Zagreb doručak
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema dvorcu Devin (udaljenog svega 30 minuta vožnje), koji se nalazi na stijeni iznad mjesta spajanja rijeka Morave i Dunava. Ovo je mjesto gdje službeno započinju Karpati, odnosno veličanstveni planinski lanac koji se širi preko nekoliko europskih država. Dvorac je od svog nastanka imao strateški značaj – u njemu su boravili Kelti, Rimljani, Germani, Slaveni i Mađari. Pod udarom Napoleonovih snaga, dvorac je nastradao i izgubio svoju prethodnu svrhu. Sad je jedna od najromantičnijih destinacija Bratislave, te je zaista predivan za posjetiti. Nastavljamo s razgledom Bratislave: Bratislavski dvorac (Bratislavsky hrad) koji se nalazi iznad grada, a sa njega se pruža zaista spektakularan pogled na moderni dio grada Petržalku i Novi most (jedna od najzanimljivijih atrakcija Bratislave s restoranom UFO) – slovački parlament – Stari grad (Stare Miesto) koji je zaista poseban. Nalazi se na istočnoj obali Dunava te je zapravo većim dijelom pješačka zona, što je i više nego dobro. Ovdje se tako nalazi i većina kulturnih i povijesnih znamenitosti grada kao što su Gradska vijećnica (Stara radnica) tj. kompleks zgrada podignutih u 14. i 15. stoljeću – Mihaelova vrata, jedina očuvana vrata nekadašnjih srednjovjekovnih gradskih zidina koja se ujedno smatraju najstarijom građevinom u Bratislavi, te katedrala Sv. Martina (impresivna gotička katedrala koja je služila za krunidbe monarha) – Primacijalni trg s nadbiskupskom palačom – Slovačko narodno kazalište na Hviezdoslavovom trgu (Hviezdoslavovo namestie) – Predsjednička palača (Grasalkovičeva palača). U Starom gradu nalaze se i mnoge druge zanimljivosti – od najuže kuće u Europi do čudnovatih uličnih kipova. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za osobno istraživanje grada, posjetu muzejima ili mogućnost shoppinga u jednom od najmodernijih shopping centara u srednjoj Europi – EUROVEA do 17:00 sati kad krećemo prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena

Cijena putovanja po osobi: 585 kn
First Minute: 545 kn

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 4* u Bratislavi u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV
razglede prema programu
turističkog pratitelja tijekom cijelog puta
jamčevno osiguranje i troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

doplata za jednokrevetnu sobu 170 kn (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba)
doplata za polazak iz Karlovca 80 kn, dok su polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate
boravišnu pristojbu 1,70 EUR po osobi/noćenju – obavezna doplata na licu mjesta
večera u tipičnom slovačkom restoranu 18 EUR
ulaznicu za lokalitet dvorca Devin: odrasli 4 EUR, školska djeca, studenti i umirovljenici 2 EUR
sve što nije navedeno kao uključeno
putno osiguranje.

Napomena

Popusti (trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit)
- dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta
- odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 5% popusta

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Bratislava

Bratislava, glavni je i s otprilike 460.000 stanovnika najveći grad Slovačke i sjedište Bratislavske pokrajine. Udaljena je samo 60 km od Beča, a prije Prvog svjetskog rata njegovo je predgrađe bilo povezano s Bratislavom električnim tramvajem. S obzirom na međusobnu udaljenost, Beč i Bratislava su najbliži glavni gradovi u Europi. Granice grada gotovo dosežu državne granice s Austrijom (4 km) i Mađarskom (13 km). Bratislava se nalazi svega 3 i pol sata lagane vožnje od granice s Hrvatskom. Atrakcija u Bratislavi ne nedostaje. Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenita povijesna jezgra, a na zapadnoj se smjestio moderni dio grada Petržalka. Nekada poznat kao njemački Pressburg, mađarski Pozsony ili hrvatski Požun oduvijek je bio jedno od kulturnih središta Srednje Europe. Kao središte višestoljetne povijesti bio je raskrižje brojnih kultura i trgovinskih putova. Danas je najvažnije industrijsko i kulturno središte Slovačke. Dvije obale Dunava povezane su s nekoliko mostova, od kojih je najimpresivniji Novy most dug 430 metara. Preporučujemo vam posjet najpoznatijem simbolu grada – Bratislavskom dvorcu iz 15. st. koji se nalazi 100 metara iznad Dunava.Kao što Zagreb ima Maksimir, a Split Marjan, tako i Bratislava ima Železna Studienka (željezni izvor), jedno od najljepših mjesta za opuštanje. Ljudi su nekad mislili kako je voda ovdje bogata željezom i mineralima pa odatle i ime, ali nakon analize utvrđeno je kako se radi o običnoj vodi. Obitelji s djecom, biciklisti, rekreativci svih vrsta obožavaju ovo mjesto, a i vi mu svakako pružite priliku.Naravno, Bratislava nudi još mnoge trgove, kafiće i restorane, lijepi centar grada, ali to ćete ionako pronaći u svakom turističkom vodiču, dok bi vam ove stvari mogle proći ispod radara.

Pošaljite upit

BEČ I BRATISLAVA - 2 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit