ADVENT VILLACH, KLAGENFURT, POSTOJNA I LJUBLJANA - 2 DANA

(ID: PU-2593)

2 dana autobusom

GARANTIRANI POLASCI

Hotel 4* u centru Villacha!

Posjetite predivnu Postojnu!

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Program putovanja

1. dan     ZAGREB - KLAGENFURT - VILLACH
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Klagenfurta sa pogledom na prekrasno jezero Wörthersee koje je jedno od najvećih i najtoplijih alpskih jezera Europe. Parkiramo u centru i započinjemo obilazak  kod trga Kiki-Kogelnik-Platz te prolazimo pored renesansne zgrade parlamenta Landhaus iz 16.stoljeća, u čijem dvorištu su prekrasna dva tornja. Nakon par koraka stižemo do glavnog trga grada. Neuer Platz je i najveći trg, na kojem se nalazi Lindwurm, zaštitni znak grada, velika fontana iz 16.stoljeća u obliku zmaja. Legenda kaže da je tu nekada bila močvara u kojoj je živio zmaj Lindwurm koji je krao djevice i ubijao stoku sa imanja vojvode. Plemić je obećao da će onome tko ubije zmaja dati zemlju i sagraditi zamak, što je i učinio. I tako je nastao Klagenfurt, šireći se od malog seoca u prekrasan grad. Zamak se i danas može posjetiti. S trga se ulazi u veliki shoping centar Arkade koji se nalazi u velikoj stakleno-čeličnoj zgradi. Naravno imat ćete dovoljno slobodnog vremena za blagdanski shopping ali i za prekrasan Adventski sajam na otvorenom. Negdje oko 16.00 sati krećemo prema Villachu koji je od Klagenfurta udaljen svega 40 km. Smještaj u hotel u centru. Kraći odmor te kasnije predvečer odlazimo pješice do glavnog gradskog trga na Božićni sajam. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan     VILLACH – POSTOJNA – LJUBLJANA - ZAGREB
Doručak. Krećemo prema Postojnskoj jami udaljenoj svega 145 km. Oko 11.00 sati dolazak u Postojnu. Prvo se vozimo uz rječicu Pivku prema Predjami i poznatome dvorcu koji doslovce izrasta iz kamena. Zanimljivo je da su dva dvorca, jedan u drugome, a tu je i legenda o Erazmu Predjamskom koji je braneći čast svoga prijatelja završio u nemilosti Beča i morao se skriti u dvorac u kamenu. Vraćamo se prema Postojnskoj jami gdje započinjemo svoj razgled vlakom. Sama vožnja špiljom jest dojmljiva budući da se iza svakog zavoja pojavljuje novi sigasti gaj. Nastavljamo razgled jame pješice uz stručno vodstvo osoblja špilje. Sigurno će vas se dojmiti i “dvorana špageta”. Pri izlasku iz špilje čeka nas još jedno prirodno čudo - potomak zmaja odnosno čovječja ribica. Pri kraju Adventa organiziraju drugačiji doživljaj špilje izvodeći biblijsku priču o rođenju Kristovu. U samoj špilji postavljaju 14 biblijskih scena rođenja Kristova a blagdansko raspoloženje stvaraju i glazbenici koji izvode Tihu noć. Slobodno vrijeme za kuhano vino. Krećemo prema Ljubljani. Nakon zajedničkog razgleda kroz stari centar grada slijedi slobodno vrijeme za uživanje u Božićnom sajmu, trgovinicama i kafićima uz obalu Ljubljanice. Ako vam je božićnog ugođaja već dosta, prošećite do Ljubljanskog grada. Uspon? Žičara u prosincu vozi cijeli dan i za samo 4 eura možete se maknuti od blagdanske gungule. Gore uživajte u miru, pogledu ili povijesnim sadržajima. Povratak za Zagreb. Dolazak svakako iza 21.00 sat.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi : First minute 550 kn / Redovna cijena 650 kn

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
jedno noćenje u hotelu 3/4* u središtu Villacha u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama sa doručkom
razgledavanja prema programu,
pratitelja tijekom putovanja,
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
ulaznica za Postojnsku jamu i Predjamski dvorac i vođenje na hrvatskom jeziku – 31,90 eur po osobi (u cijeni uključeno vođenje na hrvatskom jeziku),
obavezna nadoplata boravišne pristojbe 1,40 eur po osobi u hotelu,
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
žićara u Ljubljani 4 eur po osobi,
doplata za jednokrevetnu sobu 130 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi,
putno osiguranje

Napomena

Popusti i doplate
• dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popusta,
• odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10 %.
• doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

Informativne cijene ulaznice za Predjamski dvorac i Postojnu sa vodičem na hrvatskom jeziku:

31,90 eur za odrasle
25,50 eur student (dokaz)
19,10 eur djeca
2 eur djeca do 5 godina

Villach

Pošaljite upit

ADVENT VILLACH, KLAGENFURT, POSTOJNA I LJUBLJANA - 2 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit