ADVENT SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA - 2 DANA

(ID: PU-2594)

2 dana autobusom

Razgled St. Gilgen – St.Wolfgang – Hallstatt

Program putovanja

1. DAN Zagreb – SALZBURG
Polazak iz Zagreba u 6:00 sati s autobusnog kolodvora. Ugodna vožnja prema Salzburgu uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad koji je posebno ukrašen u ovo doba godine. Razgled grada: Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala Salzburger Dom na istoimenom trgu s baroknom fontanom – samostan sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća – barokni dvorac Mirabell okružen vrtom Mirabellgarten... Slobodno vrijeme za uživanje u čarima božićnog sajma, kupovinu suvenira, kušanje originalnih Mozart kuglica (jednog od najprodavanijih austrijskih suvenira) u čokoladarnici Fürst koja je izumila taj predivan slatkiš od marcipana, pistacija i čokolade u 19. stoljeću... U slobodno vrijeme možete uživati na božićnom sajmu u Salzburgu koji je jedan od najstarijih u Europi, uz miris medenjaka i kuhanog vina ili otići do 900. godina stare utvrde Hohensalzburg visoko iznad starog grada Salzburga, najvećeg u potpunosti održavanog zamka u Europi i zaštitnog znaka Salzburga. Do utvrde je moguće doći uspinjačom, koja vozi svakih 10 minuta, ili pješice, za što treba oko 20 minuta (uz doplatu / razgled uz audio slušalice). Odlazak u hotel i smještaj u sobe. Fakultativna večera u (uz doplatu – plaćanje pratitelju na licu mjesta). Noćenje.

2. DAN AUSTRIJSKA JEZERA – Zagreb doručak
Doručak. Odjava iz hotela i ugodna vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. U doba Adventa slikoviti su mali barokni adventski sajmovi s jaslicama, plutajućim lanternama po jezeru i romantičnim ugođajem u svim gradićima. Posjet jezeru Wolfgangsee – najprije ćemo se zaustaviti u gradiću St. Gilgen - mjestu gdje je Mozart volio provoditi svoj odmor. Šetnja uz jezero do stare jezgre St. Gilgena s kućom Mozartove majke, crkvom sv. Egidija i glavnim trgom s vijećnicom i fontanom. Vrijeme za kavu ili kolače u nekoj od izvrsnih slastičarnica. Do ljupkog i idiličnog gradića St. Wolfgang nastavljamo brodom (vožnja u trajanju cca. 35 minuta). St.Wolfgang je tijekom cijele godine iznimno posjećen, po dolasku broda prošetat ćemo do centra poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Slobodno vrijeme za kavu ili šetnju te nastavljamo put autobusom kroz idilične krajolike i mala mjesta do jednog od najljepših austrijskih gradića, Hallstatta, na obali istoimenog jezera s ribarskim kućama, poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koje je u cijeloj Europi poznato pod imenom „Hallstattska kultura“. Razgled romantičnog gradića uz župnu crkvu, preko glavnog trga te uskim uličicama do ribarskih kuća. Povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi: 690 kn
First minute: 650 kn

Cijena uključuje

prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
1 noćenje s buffet doručkom u hotelu-pansionu 3* na području Salzkammerguta u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV
razglede prema programu
turističkog pratitelja tijekom cijelog puta
jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje

doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba): 280 kn
doplata za polazak iz Rijeke 200 kn, Karlovca 50 kn, dok su polasci iz Varaždina i Čakovca bez doplate
razgled Mozartove rodne kuće (uključena rezervacija, ulaznica i razgled, trajanje cca. 1 sat, ulaz je grupni u točno određeno vrijeme) 12,50 EUR
prijevoz uspinjačom do / od dvorca + ulaznica za dvorac Festung Hohensalzburg (individualni razgled uz audio slušalice) odrasla osoba 12 EUR / djeca (6-14 godina) 6,80 EUR
vožnja brodom po jezeru Wolfgangsee, od mjesta St. Gilgena do St. Wolfganga (uključena rezervacija, ulaznica i vožnja u trajanju 35 minuta, vožnja je grupna u točno određeno vrijeme) 10 EUR
ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
sve što nije navedeno kao uključeno
opcionalno putno osiguranje i osiguranje od otkaza

Napomena

Popusti:
- dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10 % popusta
- odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj soba 5 % popusta

Salzburg

Salzburg (bavarski: Såizburg [▶] je grad u Austriji i središte istoimene pokrajne. Četvrti je po veličini grad u Austriji, a nalazi se na granici s Njemačkom.

U okolici Salzburga nalaze se rudnici soli, koji su se eksploatirali do 1989., kada su zatvoreni. Oni su danas jedna od turističkih atrakcija. Hrvatski (i slovenski) naziv za taj grad je Solnograd jer njemačka riječ "salz" znači "sol". Ime grada u doslovnom prijevodu znači "dvorac ili tvrđava od soli"

Stari grad Salzburg (Altstadt), u svijetu poznat po svojoj baroknoj arhitekturi, smatra se jednim od najbolje očuvanih gradova sjeverno od Alpa. Od 1996. stari dio Salzburga upisan je na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi. Salzburg su zbog arhitekture u prošlosti često nazivali i njemačkim Rimom. Današnji izgled grada datira iz 16., 17. i 18. stoljeća kad je započeta transformacija iz srednjovjekovnog u barokni grad. Salzburg je ujedno i rodni grad W. A. Mozarta i grad u kojemu je proveo svoje rano djetinjstvo.

Pošaljite upit

ADVENT SALZBURG I AUSTRIJSKA JEZERA - 2 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit