ADVENT PADOVA I VENECIJA - 2 DANA

(ID: PU-2592)

2 dana autobusom

GARANTIRANI POLASCI

Posjetite predivan božićni sajam u Padovi !

Moguć polazak iz Varaždina i Čakovca uz prethodnu najavu.

Program putovanja

1.dan     ZAGREB/RIJEKA  – PADOVA
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 06.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 06.30 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 8.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Padove. Ako se prisjetite serije „Malo misto“ i doktora Luigija, njegovog čitanja Dantea i studiranja u Padovi, onda će vas sigurno još više zainteresirati sam grad. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi - Prato della Valle sa 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije te se kraće zadržavamo u bazilici. Uskim ulicama dolazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831.godine. Zovu ga caffe bez vrata jer do prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć. Padova u vrijeme adventa je zaista posebna. Mirisi bombona, raznoliki prozivodi domaćih radionica oduševiti će svakog prolaznika. Trg Eremitana pretvara se u selo Djeda Mraza. Klizalište i vrtuljak posebno će oduševiti najmlađe, a kuhano vino i topla čokolada one starije. Vodič će vas rado odvesti i do Piazze dei Signori i pokazati vam smjer dobrih trgovina ili mjesto za ručak. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada,  pogled na Katedralu. Polazak iz Padove je predviđen u 18.00 sati. Vožnja do hotela u okolici. Smještaj. Noćenje.

2. dan VENECIJA – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odmorni krećemo na cjelodnevni izlet u Veneciju. Kratko se vozimo autobusom te odlazak u centar Venecije gradskim vlakom. Uživat ćete u vlaku koji je udoban, vidjet ćete Ponte della Liberta koji je spojio Veneciju s teraferrmom. Od stanice vlaka Santa Lucia pješice krećemo prema Mostu Rialto. Šećući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u pravi labirint ulica, nemojte brinuti. Svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru – Per Rialto ili Per San Marco. Stižemo i do Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze. U slobodno vrijeme predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eura za 30 minuta, no u jednoj gondoli može biti šest osoba pa predlažemo da podijelite trošak. Povratak gradskim vlakom oko 15.00 sati. Vožnja autobusom prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi FIRST MINUTE 495 kn / REDOVNA CIJENA 550 kn

Cijena uključuje

prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
smještaj u okolici San Dona di Piave u hotelu 3/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja sa doručkom
razgledavanja prema programu,
pratitelja tijekom putovanja,
pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
slušalice za razgled grada Venecije 3 eur po osobi,
boravišna pristojba 1 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*,
vožnja vlakom u Veneciju povratna karta 10 eur po osobi,
posjet Duždevoj palači 18 eur cijena ulaznice po osobi http://palazzoducale.visitmuve.it/en/pianifica-la-tua-visita/tickets/
bazilika Santa Maria Salute – besplatan ulaz,
muzej San Marco – 4 eur po osobi,
Zvonik Sv.Marka – 8 eur po osobi,
Accademia – 15 eur po osobi,
doplata za jednokrevetnu sobu: 135 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi
putno osiguranje.

Napomena

Popusti i doplate:

moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni
dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 30% popusta
doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

Padova

Padova  je grad i istoimena općina u regiji Veneto, na sjeveru Italije. Glavni grad pokrajine Padova, te gospodarsko i komunikacijsko središte područja. Grad s Venecijom čini metropolsko područje Padova-Venecija koje ima oko 1.600.000 stanovnika. Padova se nalazi na rijeci Bacchiglione, 40 km zapadno od Venecije i 29 km jugoistočno od Vicenze. Rijeka Brenta, koja je nekoć tekla kroz grad, još uvijek dodiruje sjeverne četvrti. Njegova glavna privredna grana je poljoprivreda na prostranim poljima Pianura Veneta. U gradu se nalazi renomirano, gotovo 800 godina staro, Sveučilište (Universita 'di Padova), između ostalog poznato po tome što je na njemu predavao i Galileo Galilei.

Pošaljite upit

ADVENT PADOVA I VENECIJA - 2 DANA


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit