ADVENT KLAGENFURT, VILLACH, POSTOJNA I LJUBLJANA - 2 DANA AUTOBUSOM

(ID: PU-2776)

Predviđeni hotel: Hotel Globo 4*
Hotel se nalazi u centru Villacha.

Program putovanja

1. dan ZAGREB - KLAGENFURT - VILLACH
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 7.00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju do Klagenfurta s pogledom na prekrasno jezero Wörthersee koje je jedno od najvećih i najtoplijih alpskih jezera Europe. Parkiramo u centru i započinjemo obilazak kod trga Kiki-Kogelnik-Platz te prolazimo pored renesansne zgrade parlamenta Landhaus iz 16. stoljeća, u čijem dvorištu su prekrasna dva tornja. Nakon nekoliko koraka stižemo do glavnog gradskog trga. Neuer Platz je i najveći trg, na kojem se nalazi Lindwurm, zaštitni znak grada, velika fontana iz 16. stoljeća u obliku zmaja. Legenda kaže da je tu nekada bila močvara u kojoj je živio zmaj Lindwurm koji je krao djevice i ubijao stoku s imanja vojvode. Plemić je obećao da će onome tko ubije zmaja dati zemlju i sagraditi zamak, što je i učinio. I tako je nastao Klagenfurt, šireći se od malog seoca u prekrasan grad. Zamak se i danas može posjetiti. S trga se ulazi u veliki shopping centar Arkade koji se nalazi u velikoj stakleno-čeličnoj zgradi. Naravno, imat ćete dovoljno slobodnog vremena za blagdanski shopping, ali i za prekrasan Adventski sajam na otvorenom. Negdje oko 16.00 sati krećemo prema Villachu koji je od Klagenfurta udaljen svega 40 km. Smještaj u hotel u centru. Kraći odmor te kasnije predvečer odlazimo pješice do glavnog gradskog trga na Božićni sajam. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan VILLACH – POSTOJNA – LJUBLJANA - ZAGREB
Doručak. Krećemo prema Postojnskoj jami udaljenoj svega 145 km. Oko 11.00 sati predviđen je dolazak u Postojnu. Prvo se vozimo uz rječicu Pivku prema Predjami i poznatome dvorcu koji doslovce izrasta iz kamena. Zanimljivo je da su dva dvorca, jedan u drugome, a tu je i legenda o Erazmu Predjamskom koji je braneći čast svoga prijatelja završio u nemilosti Beča i morao se skriti u dvorac u kamenu. Vraćamo se prema Postojnskoj jami gdje započinjemo svoj razgled mini vlakom. Sama vožnja špiljom jest dojmljiva budući da se iza svakog zavoja pojavljuje novi sigasti gaj. Nastavljamo razgled jame pješice uz stručno vodstvo osoblja špilje. Sigurno će vas se dojmiti i “dvorana špageta”. Pri izlasku iz špilje čeka nas još jedno prirodno čudo - potomak zmaja odnosno čovječja ribica. Pri kraju Adventa organiziraju drugačiji doživljaj špilje izvodeći biblijsku priču o rođenju Kristovu. U samoj špilji postavljaju 14 biblijskih scena rođenja Kristova, a blagdansko raspoloženje stvaraju i glazbenici koji izvode Tihu noć. Slobodno vrijeme za kuhano vino. Krećemo prema Ljubljani. Nakon zajedničkog razgleda kroz stari centar grada slijedi slobodno vrijeme za uživanje u Božićnom sajmu, trgovinicama i kafićima uz obalu Ljubljanice. Ako vam je božićnog ugođaja već dosta, prošećite do Ljubljanskog grada. Uspon? Žičara u prosincu vozi cijeli dan i za samo 4 eura možete se maknuti od blagdanske gungule. Gore uživajte u miru, pogledu ili povijesnim sadržajima. Povratak za Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena

550 kn

Cijena uključuje

- prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
- jedno noćenje u hotelu 3/4* u središtu Villacha u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama s doručkom
- razgledavanja prema programu
- voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
- ulaznicu za Postojnsku jamu i Predjamski dvorac i vođenje na hrvatskom ili slovenskom jeziku – 35,70 eur po osobi (u cijeni uključeno vođenje na hrvatskom/slovenskom jeziku)
- obavezna nadoplata boravišne pristojbe 1,40 eur po osobi u hotelu
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- žičaru u Ljubljani 4 eur po osobi (povratna karta)
- ulaznicu za Ljubljanski grad i povratnu vožnju žičarom 10 eur po osobi
- doplata za jednokrevetnu sobu 195 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
- putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti


Informativne cijene ulaznice za Predjamski dvorac i Postojnu s vodičem na hrvatskom/slovenskom jeziku:
- 35,70 eur za odrasle
- 28,60 eur student (dokaz)
- 21,40 eur djeca
- 2,00 eur djeca do 5 godina

Informativne cijene ulaznice samo za Postojnsku jamu:
- 27,90 eur za odrasle
- 22,30 eur student (dokaz)
- 6,70 eur djeca
-1,00 eur djeca do 5 godina

Informativne cijene ulaznice samo za Predjamski dvorac:
- 14,90 eur za odrasle
- 11,90 eur student (dokaz)
- 8,90 eur djeca
- 1,00 eur djeca do 5 godina

Napomena

- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
- agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
- predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

Klagenfurt

Klagenfurt (hrv. Celovac) je glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Službeno ime grada je Klagenfurt am Wörthersee.S 92.404 stanovnika (2006.) Klagenfurt je ujedno i najveći koruški grad.Najveći dio stanovnika ili 89,4% služi se njemačkim kao materinjim jezikom. Druga etnička skupina su Hrvati (3,3%), a slijede ih Slovenci s 1,9%. Oko 10% koruških Slovenaca stalno je nastanjeno u Klagenfurtu.

Pošaljite upit

ADVENT KLAGENFURT, VILLACH, POSTOJNA I LJUBLJANA - 2 DANA AUTOBUSOM


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Show another codePrikaži drugi kod

Pošaljite upit