ADVENT BOLOGNA I VERONA - 2 DANA AUTOBUSOM

(ID: PU-2775)

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hotel: Hotel Fiera 3*
Hotel se nalazi u širem centru Bologne, u zoni javnog prijevoza.

Vikend stvoren za one koji vole gastro užitke. Posjećujemo Bolognu, središte Emilije-Romagne, pokrajine koju nazivaju „trbuhom Italije“. Posjetit ćemo i FICO Eataly World, prvi tematski park na svijetu posvećen hrani na nevjerojatnih 9000m2. Navečer možete uživati u prekrasnom adventskom sajmu u Bologni. Odlazimo drugi dan putovanja do Verone, grad Romea i Julije, s jednim od najljepših božićnih sajmova u Italiji.

Program putovanja

1. dan    ZAGREB/RIJEKA – BOLOGNA – FICO EATALY WORLD – Hotel    
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje KA Petrol u 05.45 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Bologne. Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu glavni je grad pokrajine Emilie-Romagne – „trbuha Italije“. Odlazak do FICO Eataly World kompleksa. Na 9000m2 nalazi se najveći tematski park na svijetu posvećen hrani! Zajednički projekt Poljoprivredno-prehrambenog centra iz Bologne, Eatalyja i švicarskog Coopa investicija je veća od 100 milijuna eura. Više od 40 restorana i bistroa, 40 manufaktura, tržnica, farma, zabavni park, edukativni centar i promotivni punkt za chefove, restorane i proizvođače hrane, dva hektara voćnjaka, povrtnjaka i livada te nekoliko štala za živom stokom i peradi, u kojima se može vidjeti Chianini govedo; 5 vrsta svinja, ovaca i koza, a tu su i kunići, guske i biserke. Razgled kompleksa uz doplatu. Smještaj u hotel. Odlazak u centar gradskim prijevozom. Šetnja gradom uz pratitelja putovanja i razgled znamenitosti: Piazza Maggiore, Pallazo D’Accursio, Palazzo del Podesta, Palazzo Re Enzo, Neptunova fontana, bazilika Sv. Petronija, tornjevi Asinelli i Garisenda. Napunite svoje trbuhe s delicijama i sve to zalijte čašom Lambrusca. Uživajte šetajući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Otkrijte barem jednu od sedam tajni koje krije ovaj čarobni studentski grad. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BOLOGNA – VERONA – RIJEKA/ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Verone. Verona je grad ljubavi i muzike. To je grad s dušom, gdje se osjećaju prohujala stoljeća dok šetate uskim uličicama i prostranim srednjovjekovnim trgovima. Razgled grada poznatog po čuvenoj i tragičnoj ljubavi Romea i Julije, tako dobro opisanoj u istoimenom djelu Williama Shakespearea: Arena di Verona u kojoj se svako ljeto održava pedesetak opernih predstava, Piazza dei Signori, piazza delle Erbe, Pizza Bra, Julijina kuća gdje se nalazi najpoznatiji balkon ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Tu je i spomenik Juliji pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Uživat ćete u ljepotama ovog grada čiji korijeni datiraju još iz doba antičkog Rima i diviti se božićnom sajmu. Ima ih nekoliko u gradu, a većina ih je posvećena svetoj Luciji koja je prikazana kao mlada žena s krunom od cvijeća. Na njezin blagdan (13.12.) djeca ostavljaju na svojim prozorima vrč vode i mrkvu za magarca svete Lucije kojeg jaše dok djeci ostavlja poklone. Najveći božićni sajam u Veroni je onaj na Piazza Bra s 300-tinjak štandova. Prepoznatljivi simbol adventske Verone je i velika zvijezda repatica koja u velikom luku izlazi iz amfiteatra. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom božićnom ambijentu. Polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena

690 kn

Cijena uključuje

- prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
- smještaj u Bologni u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi u hotelu 3* na osnovi 1 noćenja s doručkom
- razgledavanja prema programu
- voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
- boravišna pristojba 2 eur po osobi po noćenju – obavezna doplata u hotelu 3*
r- azgled FICO Eataly Worlda uz stručnu pratnju na engleskom jeziku (Fico Grand tour) – 15eur
- doplata za jednokrevetnu sobu: 160 kn po osobi, obavezna doplata ako osoba spava sama,
- putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage
- dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu
- osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Napomena

- raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata
- završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
- fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
- organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
- agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
- program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
- predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta

Bologna

Bologna je glavni grad područja Emilia-Romagna na prijelazu iz sjeverne u srednju Italiju. Područje je jedinstven upravni i administrativni prostor ali se zapravo sastoji od dvije povijesne talijanske zemlje: Emilije, kojoj je glavno središte baš Bologna, te Romagne, kojoj je glavno središte Rimini. U Romagni je i jedna od najmanjih državica na svijetu San Marino, koju je u 4. stoljeću poslije Krista utemeljio klesar Sveti Marin s Raba.

Pošaljite upit

ADVENT BOLOGNA I VERONA - 2 DANA AUTOBUSOM


kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
upit
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit