Corto Maltese freestyle food

(ID: AR-1849)

Ljubav prema stripu i vrhunskoj hrani na vrlo šarmantan način spojena je u Restoranu Corto Maltese koji se nalazi u Dioklecijanovoj palači, neposredno iza Splitske ribarnice. Radi se o mladom opuštenom timu koji zna što radi, a osnovna ponuda bazirana je na dalmatinskoj i mediteranskoj kuhinji. Koncept im je baziran na freestyle food-u, odnosno žele promijeniti standarde pripremanja, serviranja i cijele prezentacije obroka. Osnovno pravilo je da nema uporabe friteze, niti ikakve vrste “frigancije”. Sva se hrana termički obrađuje kuhanjem i uporabom grilla uz minimalno korištenje masnoća, a one koje se i koriste su npr. maslinovo ulje čija je uporaba u kuhinji apsolutno primarna i jelima se dodaje na kraju. Na meniju nalaze primjerice pileća krilca na keltski, lešo piletina sa šalšom i kuhanim povrćem, sipa s bobom, jaja s pečenicom, a sve se priprema u otvorenoj kuhinji pred gostima. Imaju i doručke i dnevnu ponudu koja obuhvaća juhe, pašticadu od plave ribe ili biftek, a mijenjaju ju sezonski. Nazive jela su povezali s likovima iz romana Corta Maltesea, kao što su iskoristili i nazive Hugo Prattovih romana. Tako u karti možete naići na baladu o slanome moru, salatu zeleni kontinent, biftek Pandora ili špagete Maltese. Iako se radi o zalogajnici potrudili su se ambijent učiniti što ugodnijim za posjetitelje, pa je prostor pun detalja, a na policama se mogu pronaći razni primjerci stripova i kuharica. Unutarnji dio predviđen je za 30-ak ljudi, dok terasu čini niz malih stolova za po dvije osobe te dva veća stola.
Jedna od dobrih ideja ovog 'svježeg' splitskog restorančića svakako je i otvoren šank gdje možete vidjeti kako se hrana priprema te porazgovarati s majstorima kuhinje. U ovom toplom interijeru, koji čine zid od crvene cigle, stolovi i stolice u stilu bistroa, poželjet ćete se zadržati cijeli dan. Uz jutarnju kavu, prelistavanje novina, pretraživanje interneta na svom laptopu ili uživanje u vrhunskoj hrani, ovo je mjesto postavilo svoje mjesto na gastro karti Splita.

Opis ponude

 

Mi smo trusted Google Street View partner i nudimo Vam uslugu Google Business View koja je nastavak Street View-a kojim je Google mapirao cijeli svijet donoseći interaktivni prikaz svijeta fotografijama od 360 stupnjeva.

Google Business View namijenjen je poslovnim subjektima, odnosno svakom biznisu koji počiva na lokaciji, a nudi mogućnost da svoj biznis postavite na Google pretraživač, Google mapu i Google poslovni listing.

 

Ovdje možete vidjeti našu uslugu koju smo napravili za Corto Maltese.

 

 


Pošaljite upit

(ID: AR-1849) Corto Maltese freestyle food


datum dolaska*
v
datum odlaska*
v
broj osoba*
djeca*
upit

kontakt podaci

ime*
prezime*
telefon*
e-mail*
adresa
poštanski broj
grad
država
v
Captcha slika
Prikaži drugi kodPrikaži drugi kod

Pošaljite upit